Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I H / 12.3.2010 15:00

Molim Vas da mi za vaš proizvod - završni sloj -premaz žbuke u boji dostavite garantni rok , pod uvjetom da su radovi izvedeni korektno i u skladu s vašim uputstvom za nanošenje.
Hvala

ODGOVOR

Proizvodi Samoborke d.d. Samobor imaju garanciju na kvalitetu i proizvedeni su prema dokazanim recepturama i tehnologiji, a podliježu nadzoru kontrole kvalitete u vlastitom laboratoriju i laboratoriju IGH, te su usklađeni s važećeom regulativom u RH.
Proizvod koji ste kupili ima jamstvo na kvalitetu originalno isporučenih proizvoda, ali za štetu nastalu nestručnom primjenom proizvoda ili zbog neadekvatnih vremenskih prilika tijekom primjene i/ili sušenja ne odgovaramo.
U vašem upitu nije nam jasno o kakvom se proizvodu radi, gdje je kupljen, kada je ugrađen i sl. Na svim proizvodima Samoborke Samobor iskazan je datum proizvodnje, rok valjanosti proizvoda i tehnička uputa proizvoda.

V / 12.3.2010 13:21

Poštovani,
na unutrašnjim zidovima od ulaza u našem stambenom objektu (radi se o peterokatnici) imamo postavljene pločice do pola visine zida, pošto krećemo u uređenje ulaza od zgrade zanima me da li bi po vašem mišljenju bilo bolje ponovo staviti pločice ili teraplast.Rečeno nam je da je teraplast bolji , pošto znam da se isti stavlja na vanjski zid zanima me kakvo je vaše iskustvi sa postavljanjem teraplasta unutar zgrada.
Hvala unaprijed na idgovoru!

ODGOVOR

Ovisno za što se slažu svi stanari objekta, možete ponovno ugraditi pločice ili navuči TERAPLAST. Preporučamo vam da navučete TERAPLAST u boji prema izboru iz naše ton karte.
Podloga za primjenu TERAPLAST-a ili pločica mora biti čvrsta i čista, očišćena od svih slabo držećih dijelova.
TERAPLAST je proiozvod namijenjen za završnu zaštitno-dekorativnu obradu vanjskih i unutarnjih zidova, zaglađene teksture, visoko vodoodbojan, srednje paropropusnosti, dobre prionjivosti na sve podloge .

D / 9.3.2010 15:34

Za postavu kanalizacijskih cijevi (različitih promjera) betonskih i polipropilenskih (PP) kakvu podlogu preporučujete, podlogu od pijeska ili betonsku stabilizaciju, tj. što je bolje?!

ODGOVOR

U skladu sa normom HRN EN 1610 materijal za podlogu ne smije sadržavati dijelove koji su veći od 40 mm kod DN >200mm do DN <600 mm. U svakom slučaju za podlogu su prikladni zrnati materijali (šljunak ili pijesak) dok se za veće profile betonskih kanalizacijskih cijevi promjera 800, 1000 i 1200 mm preporuča podloga od betona koja mora biti u skladu sa zahtjevima projekta.
Debljina donjeg sloja posteljice (mjereno ispod dna cijevi) ne smije biti manja od: 100 mm kod normalnih uvjeta tla ili 150 mm kod stijena ili tvrdih tla.
Debljina gornjeg sloja posteljice mora odgovarati statičkom proračunu.

H S / 9.3.2010 9:49

Cijenjeni,
Interesira me kolika bi bila okvirna cijena za fasadu kuće (površina fasade cca 500 m2) ukoliko bi se otukla stara fasada, te stavio stiropor debljine 8 cm i silikatna fasada?
Najljepše hvala

ODGOVOR

Cijena fasadnog toplinskog sustava d=8 cm sa završnim slojem silikatne žbuke za 500 m2 iznosi cca 130 kn/m2.
U cijenu je uračunat sav potreban materijal koji dolazi u sustavu ali bez cijene izvedbe.

Komponente sustava :
- PLASTOPOR d=8 cm
- SAMOTERM + SAMOTERM GLET
- PROFILI SOKL I KUTNI + STAKLENA MREŽICA +PRIČVRSNICE
- SILIKATGRUND + SILIKATNA ŽBUKA Z I cijenovni razred

Z D / 4.3.2010 21:51

Skinuo bih postojeći parket i postavio keramiku. Da bi pločice bile u nivou s ostalim prostorijama,odnosno podovima ,fali mi oko 1-1,5 cm.Čime i kako nadomjestiti tu prazninu? Mislio sam koristiti BRZOVEZNI TERANEKS. Dali je to uredu ili imate neko drugo rješenje? Prostorija je oko 15 m2-koliko mi treba Teraneksa ? HVALA!

ODGOVOR

Izravnavanje glazure u debljini 1-1,5 cm možete izvesti DEBELOSLOJNIM TERANEKSOM.
Potrebna količina materijala min 16 kg/m2/1cm x 15 m2= 250 kg.

M P / 2.3.2010 20:56

Zanima me da li u kupatilu mogu prije ljepljenja pločica staviti neku vašu termo žbuku zbog bolje izolacije jer je kuća od kvadre a izvana obična fasada. Da li ta žbuka podnosi taj teret?
unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Toplinska izolacija objekta u pravilu se izvodi s vanjske strane. Ne preporučamo primjenu toplinske žbuke u kupaonicama. Unutarnje zidove kupaonice obradite vapneno-cementnom žbukom VC 40 i obložite keramikom primjenom TEARATEKT ljepila.
Obzirom na vrstu ziđa (betonski blok preporučamo izvedbu dodatne toplinske zaštite fasadnih zidova TERMOZOL sustavom - povezanim sustavom za vanjsku toplinsku izolaciju s pločama ekspandiranog polistirena debljine 8 cm.

K L / 1.3.2010 8:03

Imam jednu dodatnu prostoriju uz apartman,čini mi se da je zidana Ytong blokovima,izvana je navučena fasada,vjerovatno je prije toga ožbukano,vidim da mi je zid sa unutrašnje strane vlažan i mokar,vjerovatno kiša prolazi kroz njega.
Zanima me štobi i savjetovali sačime da premažem fasadu da bi ipak bila otpornija na kišu?
Hvala

ODGOVOR

Ukoliko nema vidljivih pukotina preporučamo površinu pročelja prebojati visoko vodoodbojnim fasadnim bojama SILIKONKOLOR ili TERATON V.

i / 28.2.2010 11:27

Fasada obiteljske kuće.
Klasična fasada, špric, gruba, fina. rađena je premasno i sada je na više mjesta ispucala. Najgore je tamo gdje je betonska ploča gornjeg kata obložena heraklitom. Pukotine su male, milimetarske. Čine sanirati. Da li premazati nekom od vašuh silikatnih tekućina ili pregletati?

ODGOVOR

"U koliko je riječ isključivo o sitnim ""lasastim pukotinama iste možete premostiti i nanošenjem sitno zrnate završno dekorativne žbuke - mineralne, silikatne, silikonske ili akrilatne.

Ipak, pukotina koja se pojavila u zoni horizontalnog serklaža upućuje na nedostatno rabiciranja spojeva dvaju različitih materijala, te preručamo obradu cijele površine pročelja, prije nanošenja dekorativne žbuke, TERATERMO GLET-OM u koji će se u zoni serklaža izvesti i potrebno rabiciranje."

D Š / 26.2.2010 22:11

Poštovani,
planiram uređenje stare kuhinje u kojoj su na sva 4 zida pločice. Postoji li kakvo rješenje za one zidove gdje sada ne planiram staviti pločice? Kako da riješim ostatke ljepila na zidu i sve ne neravnine? Može li se to riješiti strukturnom bojom za unutranje zidove koja nakon sto se osusi izgleda hrapavo, kao recimo vanjska fasada?
Hvala!

ODGOVOR

Ostatke ljepila za pločice morate u potpunosti odstraniti s podloge, te površinu temeljito otprašiti. Eventualna krpanja možete izvesti žbukom VC 40 (min debljine 10 mm).
Preporučamo površinu zida obraditi nekom od završno dekorativnih žbuka ili obojiti POLAKRILOM - unutarnjom bojom otpornom na brisanje vlažnom krpom.

Z / 25.2.2010 14:25

U kući u potkrovlju imam spušteni strop od rigipsa koji je jednom bojan, sada bi trebao ponovo bojati strop ali se predhodna boja odljepljuje za valjkom. Strop nije prvi puta grundiran dali ima kakvo sredstvo da se premaže da bi se učvrstila stara boja. HVALA

ODGOVOR

Stari premaz morate odstraniti u potpunosti, te temeljito očistiti prije nanošenja impregnacije i boje.