Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

d z / 24.3.2010 13:11

Poštovani,
sve pohvale za Vaše savjete.
Molimo Vas da mi preporučite sa čime premazati zidove u podrumu kuće (2/3 zida je u zemlji i trenutno je premazano uljanom bojom koja se ljušti. ZAHVALJUJEM

ODGOVOR

Uljanu boju skinuti do podloge tj.žbuke ili gleta i prebojati unutarnjom bojom TERAPOL ili POLAKRIL prema izbou iz naše ton karte.

I / 24.3.2010 13:01

na par mjesta na terasi se voda skuplja, vlaga je probila i na tim mjestima se u kući oljuštila boja na stropu, pojavile su se i gljivice. Kako sanirati problem sa vanjske strane?

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije nam jasno što je napravljeno na terasi, kako se voda skuplja, gdje je probila, da li postoji na terasi izolacija, pločice ili slično. Da li se voda skuplja na spoju dva zida ili slično. Molimo vas ako je moguće da nam proslijedite slike da vam možemo odgovoriti na vaš upit.

M / 23.3.2010 21:58

molim Vas odgovorite mi da li i kako kamen obloga (bunja 3 cm)ide na termo fasadu? Hvala

ODGOVOR

Na termo fasadu ne može se ljepiti kamena obloga (bunja).

B M / 22.3.2010 9:18

Na balkonu imam ciglene zidove, oko 15 kvadrata. Prijašnji vlasnik stana je fuge prefarbao nekim sjajnim bijelim lakom (vjerovatno autolak), poprilično fuš i dosta loše izgleda, pogotovo jer su godine učinile svoje.

Proljeće je i ja bih to doveo u red, no bojim se da će se nova boja ljuštit s tog sranja ako se prije ne obradi. A sad kako to prešmirglat... Ima li netko prijedloga kako to najlakše obraditi, očistiti, štogod?

ODGOVOR

"Fuge je najbolje očistiti čvrstom metalnom šipkom i ""šmirgl papirom"" ili u trgovinama alata kupiti metalnu četkicu koja se priključi na električnu mašinu kojom ćete izbrusiti fuge. Kada se fuge očiste, ponovno ih fugirajte mortom za zidanje fasadne opeke."

M / 20.3.2010 22:02

Molim Vas odgovor.
Na kuću uz more gdje zimi bude jaka bura želim staviti termofasadu. da li potom mogu kuću obložiti kamenom (brački 20 cm). jedni izvođači govore da može dok drugi da ne može. Hvala.

ODGOVOR

Termo fasadu ne možete obložiti bračkim kamenom.
Ako se želi objekat obuči bračkim kamenom morate upotrijebiti cementnu žbuku.

M Z / 17.3.2010 20:15

Poštovani,
molim Vas za savjet, koje Vaše proizvode upotrijebiti za uređenje podruma koji je 2/3 u zemlji.Sada je taj dio obojan uljanom bojom koja već duže vrijeme dobiva bijele flekove i ljušti se-da li najprije treba zidove ostrugati do žbuke?
Unaprijed hvala i sve pohvale za Vaše savjete
Miljenko

ODGOVOR

Boju koja je na zidovima obavezno se mora skinuti do podloge.
Pretpostavljamo da se radi o kapilarnoj vlazi koja se s vremenom nakupljala u zidovima te se sve više primjećuje na boji.Potrebno je sanirati podrum s vanjske strrane - hidroizolacija i drenaža, te ostaviti zidove da se isuše koliko je to moguće pa tek onda obojati.
Prilikom skidanja boje dobro bi bilo i provjeriti i stanje žbuke, ako se žbuka odvaja potrebno je žbuku sanirati.

r p / 16.3.2010 12:14

poštovani najprije sve pohvale za vaše odgovore
zanima me usporedba toplotne izolacije između termo žbuke i
stiropora npr.6cm stiropora koliko je to preračunato u termožbuku

ODGOVOR

Primjenom povezanog sustava za vanjsku toplinsku izolaciju pločama ekspandiranog polistirena debljine 6 cm postižete toplinsku zaštitu koju nije moguće ostvariti primjenom toplinske žbuke.
Deklarirana toplinska provodljivost ekspandiranog polistirena u prosjeku je 0,039 –. 0,041 W/mK.
Deklarirana toplinska provodljivost najkvalitetnijih toplinskih žbuka –. 0,06-0,08 W/mK (TERATERMO 080).

A D / 15.3.2010 15:48

Poštovani,
molim vas da li mi možete napraviti troškovnik za fasadu 50m2 sa svim potrebnim materijalom.

Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

"Iz vašeg upita nije nam jasno kakvu fasadu želite i koji završni sloj.
Na našoj web stranici možete pogledati presjek toplinskog sustava TERMOZOL s iskazanim svim komponentama sustava i svim potrebnim materijalom.
Cijena sustava ovisi o odabiru završnog sloja i samo za materijal po 1m2 = 100-130 kn/m2.
"

J P / 15.3.2010 15:21

Poštovani,
na postojećoj prizemnici digli smo kat,na doljnem dijelu je betonska žbuka stara 10 god. dok je kat nov zidan u ciglu.Stavljat ćemo stiropor 5 cm, molim vas da mi preporučite kvalitetan materijal od ljepljenja stiropora do završne žbuke. Zapravo, što nam je sve potrebno? Kuća je na moru. Dali je istina da je bolje nanjeti žbuku u bijeloj boji te je nakon toga ofarbati?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

ODGOVOR

"Na našoj web stranici je pregled i presjek toplinskog sustava TERMOZOL sa iskazanim svim komponentama sustava i svim potrebnim materijalom.
Odabir završene žbuke ovisi o vašem izboru iz naše ton karte. Preporuka je akrilatna žbuka TERAKRIL Z u boji i teksturi prema izboru iz naše ton karte.
Žbuka se može nanijeti bijela i naknadno se bojati, a može se ugradit i već obojena žbuka.
Preporuka je da se mineralna žbuka SEP dodatno oboji fasadnom bojom prema izboru."

M V / 13.3.2010 23:39

Molim da mi pomognete, radi se o vlaznom fleku u kuhinji, od poda pa otprilike 1 x 1 m prema gore. Pitanje: cime premazati zid kada se skine farba i ocisti. U kuci ne stanuje nitko, sad smo u fazi manjeg renoviranja. Hvala

ODGOVOR

Najprije treba utvrditi o kakvom se fleku radi i da nije možda povezano s vodovodnim cijevima ili sl. Bez uvida ili fotografije teško vam možemo dati bilo kakav prijedlog sanacije.
Molimo vas ako je moguće da nam proslijedite sliku, te kada se fleka pojavila, mjenja li joj se veličina, kada je objkat saniran, s kavkom vrstom žbuke, postoji li toplinska izolacija i sl.