Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V J / 10.9.2022. 22:27:01

Pozdrav, sredujem staru kucu koja je gradena sa prijesnom ciglom i zanima me koja je najbolja i najjeftinija solucija za zidove ( dosta ravni), razmisljam lijepiti knauf direktno na zid ( ako se moze lijepiti), druga opcija je mrezica i ljepilo pa pregletati, treca je skidanje sloja blata sa cigle pa cementno zbukanje, naravno zanima me i najpovoljnija varijanta

ODGOVOR

Saniranje opisanog zida žbukom zahtijeva ili postavljanje nosača žbuke ili obavezno skidanje sloja blata i tad možete pristupiti obradi zida bilo kojom podložnom žbukom. Ukoliko bi se odlučili na postavu gips-kartonskih ploča, postavite ih na podkonstrukciju.

J S / 9.9.2022. 23:09:48

Dobar dan, imam jednu sobu koju zelim prenamijenit u kuhinju. Kuca je od pune cigle bez vanjske izolacije. Iznutra je ozbukana dosta neravno pa je naknadno zalijepljen stiropor od 2cm da zid bude ravniji i na to je stavljena mrezica i neka hrapava ukrasna zbuka koja mi se ne svidja. Da li da skidam sve slojeve ukljucujuci stiropor ili da samo pregletam preko tog hrapavog zida? Brine me da li ce mi tih 2cm stiropora stvarat problem vlage kasnije kad stavim vanjsku izolaciju ili je 2cm pretanko da pravi problem? Ako idem na skidanje stiropora, s cime da poravnam ozbukani zid ako su neravnine vece od 2cm? Ne sjecam se koliko je lose ozbukano, ali znam da je bio dosta neravan. Hvala!

ODGOVOR

Ukoliko namjeravate stavljati toplinsku izolaciju s vanjske strane objekta, preporučamo da skinete sve slojeve unutarnjeg zida, uključujući stiropor i za poravnavanje zida u debljini 1-2cm koristite podložnu žbuku VC 40.

D T / 9.9.2022. 14:14:59

Poštovani, u starom troškovniku za moj objekt navedena je fasada sa završnim slojem: prskani akrilni završni sloj kao SAMOBORKA - TERAKRIL Š boja 3332, Y = 48, ton karta Samoborka 2012, debljine 0.3 cm Možete me uputiti koji bi to bio proizvod po novoj ton karti. Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Navedeni ton ne odgovara nekom od tonova iz nove ton karte COLOR LINE, ali se prema narudžbi Terakril Š 3332 još uvijek može proizvesti.

A B / 9.9.2022. 4:19:00

Poštovani, da li se u nadtemeljne zidove može staviti beton 20/25 umjesto betona 25/30 na dimenziju kuće 10,80x 11,55? Da li je velika razlika u betonu?

ODGOVOR

Ukoliko je projektom predviđen beton marke 25/30, ne može se zamijeniti bez konzultacije s projektantom.

D K / 5.9.2022. 20:06:38

Poštovani, prije godinu i 3 mjeseca radio sam fasadu na novoj obiteljskoj kući. Na nadtemelje je stavljen xps 5 cm, grund i teraplast od strane ovlaštenog izvođača.Od početka stavljanja teraplasta tijekom i nakon kiša teraplast pobijeli i nakon nekog vremena se vrati u prvobitno stanje, osim na dijelu sjeverne terase, gdje ostaju manje mrlje. Pitanje je: Da li je normalno da svaki put tijekom i nakon kiše teraplast dobije ružne bijele mrlje cijelom površinom ili je krivnja izvođača ili materijala? Teraplast je crvenkast tako da su mrlje jako vidljive. Unaprijed hvala na odgovoru!

ODGOVOR

Pojava povremenih bjelkastih mrlja na površinama obrađenih Teraplastom je posljedica nedovoljno „odrađenog“ veziva kad Teraplast dođe u dodir s vodom ili vlagom. Ta pojava bi trebala prestati nakon perioda suhog vremena u kojem bi vezivo trebalo do kraja odreagirati i vezati.

M / 4.9.2022. 12:36:50

imam problem sa starom garažom koja ima ravni betonski krov, a koji na jednom mjestu ima ulegnuće gdje se prilikom kiše skupi i zadrži veća količina vode.Sazidana od betonskih blokova, a ravni krov je u biti obična betonska deka, bez ikakve izolacije.I na toj sredini prokisnjava,kako rijestiti problem.Sta predlazete

ODGOVOR

Betonska ploča iznad garaže bi trebala biti u padu kako se voda ne bi zadržavala na njoj. Stoga preporučamo da prvo izvedete beton za pad koji onda možete premazati jednokomponentnom hidroizolacijskom masom BETONPROTEKT MONOELASTIK u tri sloja križno.

B B / 4.9.2022. 11:07:45

Postovani! Sagradili smo betonsku cisternu ukopanu u zemlji i namjena je za pitku vodu. Rađena je rucno u vise navrata lijevan beton. Tako su zidovi i pod ostali prilicno neravni i porozni. Pitanje je cime je ozbukat da bi nakon toga mogli dat neku hidroizolaciju. I dali bi bilo dobro stavit mrezicu u zbuku ili ljepilo? Hvala!

ODGOVOR

Stjenke betonske cisterne izravnajte nekim od REPARATURNIH MORTOVA (G, F ili R4-250) ovisno o potrebnim debljinama slojeva. Nakon barem 7 dana na tako izravnatu podlogu nanesite HIDROPROTEKT, mineralni mort namijenjen za hidroizolaciju spremnika za pitku vodu.

N G / 2.9.2022. 10:31:28

Poštovani, prije nekoliko godina sam kupio vaše bijele reljefne betonske opločnike 40x40cm. Ti opločnici sada imaju jako puno mrlja i zamazani su. Može li se bojanjem ili nekim drugim načinom riješiti problem? Unaprijed hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Molimo da se obratite nekoj od specijaliziranih tvrtki za čišćenje ili pokušate sami sredstvom za čišćenje betonskih površina koje možete nabaviti u bolje opremljenoj trgovini građevinskim materijalom.

L B / 1.9.2022. 14:46:21

Poštovani, Imam unutarnje betonsko stubiše i s bočne strane ostao je goli beton.Koju vrstu žbuke i slojeve mi preporučujete? Hvala na odgovoru

ODGOVOR

Iz Vašeg upita nije jasno da li je potrebno izravnavanje betonskih zidova i obrada podložnim žbukama ili samo završno dekorativna obrada zida. Molimo obratite se tehnološkoj službi na brojeve telefona 01/33 22 709 ili 01/33 22 808.

M T / 1.9.2022. 7:44:52

Pozdrav, Zanima me može li se na boju za beton nalijepiti pločice ili ju treba skinuti? Što je najbolje koristiti za navedeno?

ODGOVOR

Prije lijepljenja keramike, potrebno je mehanički ukloniti (prebrusiti) boju za beton. Nakon što ste uklonili boju i sve dobro otprašili, podloga je pripremljena za nanašanje ljepila za keramiku. Ovisno o tipu pločica preporučamo TERATEKT F ili TERATEKT FLEKS.