Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D K / 11.7.2010 12:00

u betonski zid podruma kojeg ne namjeravam žbukati (prije nanošenja fasadne boje zid će se pobrusiti i pogletati) ugradio sam vrata i prozore. Na špalete vrata i prozora nanio bi cca. 2 cm cementne žbuke na betonsku podlogu. Kakvu pripremu podloge mi savjetujete. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Betonske površine, najmanje dan prije žbukanja, potrebno je obraditi CEMENTNIM ŠPRICEM 4.

z r / 11.7.2010 9:17

Poštovani,

Imam fasadu od vašeg sepa 03 staru deset godina. Trebalo bi je obojati pa me zanima sa kojim premazom i koja je cijena žute nijanse. Isto tako koja impregnacija mi treba. Potrebno mi je boje za 90m2

ODGOVOR

"Preporučamo postojeći SEP temeljito otprašiti i oprati vodom pod tlakom, te nakon sušenja prebojati MINERALKOLOR-om.

Predlažemo da na našoj web stranici pogledate ton kartu kako bi pobliže definirali boju, o čemu ovisi i cijena MINERALKOLOR-a.
Napomena : Tonovi u kojima se MINERALKOLOR isporučuje označeni su slovom S.

Mineralkolor potrošnja : 0,35 l/m2/ dva naliča
cijena (PDV uključen): 23,06 kn/l I razred
38,43 kn/l II razred

U koliko se odlučite za neki od jačih, intenzivnijih tonova preporučamo akrilatnu boju TERATON V, uz impregnaciju podloge UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om.
"

I P / 7.7.2010 10:14

Poštovani, 2004. godine je ožbukana kuća termo žbukom i pogletana s teratrermo gletom. Zanima me koliko godina to može stajati bez završne dekorativne žbuke. Kakva šteta može nastati i da li je već nastala s obzirom da je prošlo šest godina? Da li se i kako može popraviti eventualna šteta?
Unaprijed hvala
Igor P.

ODGOVOR

Ako ste objekat zaštitili toplinski još 2004.god. bilo bi dobro i da ga završno obradite bilo kojom završno dekorativnom žbukom.
Objekat ako je dobor pregletan TERATERMO GLET-om može još nekoliko godina biti bez završne žbuke, ali bi poželjno bilo da se ona što prije nanese.
Preporučamo vam da ugradite SEP-Z 200 i prebojate MINERALKOLOR-om, u boji prema izboru iz naše ton karte.

M K / 6.7.2010 17:34

Trebao bih obraditi betonsko stepenište s čeone i bočne strane kako bih izravnao neravnine max. 1cm (gazišta će biti drvena). Imate li u svom asortimanu pogodnu masu za izravnavanje, kako se nanosi te treba li posebno pripremiti podlogu? Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Betonske stepenice možete obraditi REPARATURNIM MORT-om G uz prethodnu impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije izvođenja radova.

I K / 3.7.2010 23:24

"Poštovani,imam ogradu obloženu sa kamenom staru 27 g.ali u izvrsnom stanju.Prilikom pranja ""miniwashom"" kamen još ljepše izgleda.Fuge su izvedene crnom bojom ali neznam kakovom a posijedile su.Zanima me da li bi ga bilo dobro nečim premazati a fuge obnoviti i čime od Vaših proizvoda? Također me zanima da li fuge obnavljati prije premazivanja ili naknadno i čime?
Unaprijed zahvaljujem.
Ivan Kramarić
Zagreb"

ODGOVOR

Fuge možete fugirati masom za fugiranje kamena i keramike TERAFIL G, u boji prema izboru iz naše ton karte.

D M / 3.7.2010 19:00

"Obzirom na neke specifične zahtjeve koje ne mogu zadovoljiti sa na tržištu dostupnim gotovim roštiljima, želio bih sam napraviti veliki roštilj (sa ražnjom).
Ložište će biti obloženo sa šamotnim opekama, ali želio bih i da beton ima donekle vatrootporna svojstva.
Jedan moj prijateljk radio je sličan roštilj od običnog betona, i roštilj je ispucao.
Molim vas ""recept"" za vatrootporni beton za izradu roštilja.
Hvala i srdačni pozdravi."

ODGOVOR

"""Recept"" za izradu vatrootpornog betona nemamo pa vam ga niti ne možemo dati.
Najbolje bi bilo da se probate obratite proizvođačima roštilja da vas savjetuju s kakvim materijalima možete napraviti beton.
PS. Probajte ""posurfati"" po internetu i raznim forumima gdje možete naći različitih ideja i savjeta npr. izolacija pepelom."

I / 1.7.2010 19:03

Postovani, ugradio sam PVC prozor i vrata. S vanjske strane na par mjesta otkinut dio ´´serane´´ fasade - rupe od max 5x10 cm duljine i dubine 3 cm. Kojim od vasih proizvoda bi mogao sanirati te rupe. 2. Ispod ulaznih vrata je balkon i sad nakon montaze vrata ispod praga je sad rupa 100 x 5 cm s 4 cm dubine - imate li koji pogodan proizvod za sanaciju a da ne dode do propustanja vode i sl. ispod vrata. Unaprijed hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Krpanje možete izvesti ili toplinskom žbukom ili grubom žbukom VC 60, te nakon toga ponovno nanijeti TERABON-u, ali nakon sušenja cijelu površinu treba prebojati fasdanom bojom MINERALKOLOR.
Za krpnje rupa ispod vrata upotrijebite BRZOVEZNI REPARATURNI MORT.

L G / 30.6.2010 21:06

Poštovani, prostorija na moru u kojoj boravimo je grubo ožbukana, te bi htjeli još nabaciti finu žbuku, te me zanima koliko se takva žbuka treba sušiti (wc40) ili mi možete preporučiti nešto drugo što se jako brzo suši. Problem je što imamo samo tu prostoriju za spavanje, a imamo malu djecu.

Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Ako je prostor ožbukan grubom žbukom nije potrebno još nabacivati finu žbuku (VC40), već je prostoriju neophodno impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije izvođenja radova, a prostor pregletati masom za gletanje zidova i stropova TERANIL.
Nakon gletanja prostor prebojite unutarnjom bojom TERAPOL ili POLAKRIL, u boji prema izboru iz naše ton karte.

a k / 30.6.2010 15:10

Dali ima sepa u više boja ili se naknadno mora obojati po želji, zanima me za kamenu kuću čije bi lice napravio pola od kamena a pola od više nijansi sepa.
npr. tamno smeda- prljavo bijela.

ODGOVOR

SEP se proizvodi u više boja koje se biraju prema ton karti i označene su u njoj velikim slovom M.
Ton kartu možete naći u našim prodajnim centrima u Zagrebu, Karlovcu i Samoboru ili u bolje opremljenim trgovinama građevinskim materijalom širom Hrvatske.

M S / 5.7.2010 15:39

Poštovani !
Izgradio sam kuću u Varaždinu koristeći Porotherm ciglu 38 cm. Planiram staviti fasadu (termožbuku). Molim vas za preporuku vašeg proizvoda, te u kojoj debljini se mora nanesti na zid da zadovolji propise o toplinskoj izolaciji.
Pozdrav,
Mario

ODGOVOR

Nakon korištenja porotherma 38 nije potrebno dodatno ugraditi toplinski sustav, jer već sam blok toplinski zadovoljava sadašnje kriterije toplinske izolacije.
Ako ipak želite objekat dodatno izolirati toplinskom žbukom, upotrijebite TERATERMO 080 u d=3-4 cm, pregletajte TERATERMO GLET-om i završno obradite dekorativnom žbukom: mineralna sep, silikatna, akrilatna ili silikonska, u boji prema izboru iz naše ton karte
Osim toplinske žbuke možete upotrijebiti i VC 20L laganu vapneno cementnu žnuku u d=2 cm, te zatim također pregletati TERATERMO GLET-om i završno obraditi dekorativnom žbukom.