Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

J Š / 20.7.2010 18:58

Molim Vas, čime mogu zalijepiti komade starog kulira otpalog sa stepenica? Unaprijed hvala

ODGOVOR

Oštećenja pranog kulira uobičajeno se rješavanju krpanjem novim pranim kulirom. Neoštećene komade pranog kulira možete zaljijepiti i fleksibinim ljepilom TERATEKT FLEKS.

i p / 20.7.2010 10:32

poštovani,
za unutarnji,negrijani prostor,ožbukan vapneno cementnom žbukom,koja od vaših glet masa je bolja,teranil ili teranil ekstra?
hvala

ODGOVOR

Unutarnje zidove preporučamo gletati TERANIL-om, polimer-vapnenom masom za izravnavanje, ali je moguća i primjena TERANIL-a EKSTRA.

s t / 17.7.2010 17:31

Poštovani
treba da uradim izolaciju kosog krova,tako što bi htjeo da stiropor ploče debljine 7 cm nalijepim između rogova na daščani pokov koji je sa gornje strane rogova, iste bi da obradim,a da pri tome ostanu vidljivi rogovi.Je li ovo izvodljivo,hoće li se stvarati kondez i kako da ovo uradim.

ODGOVOR

Izvedbom krovišta se ne bavimo, te vam ne možemo odgovoriti na vaš upit.
Obratite se proizvođačima crijepa koji vas mogu savjetovati o načinu izvedbe izolacije ili kod proizvođača kamene vune koji možda imaju rješenje izvedbe izolacije pogodno za vašu situaciju.

M H / 14.7.2010 23:02

Lijepo Vas molim pomoć oko podova u sobama
naime podovi su na gredama,šuti i daskama,te je na njima sada parket
Što učiniti,betonirati podove ili ići sa osb pločama i sl
hvala

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o međukatnoj konstrukciji, izvedba cementnih glazura ili betonske deke nije preporučljiva bez konzultacije statičara.

M S / 14.7.2010 10:26

Poštovani,
da li se u Vašem proizvodnom programu mogu naci Kulir ploce po zatrazenim dimenzijama npr. 30x120 cm

ODGOVOR

U našem proizvodnom programu nemamo kulir ploča u dimenziji 120 x 30 cm. Kulir ploče proizvodimo u dimenzijama 40x40x3,8 cm, 40x60x3,8 cm i 60x70 x8 cm.
Ploče proizvodimo u 3 različita završna sloja (prani,pjeskareni i brušeni), a izbor granulacije i boja zrna je raznolik (riječno zrno, bijelo, crno,crveno zrno, jednobojne ili kombinacije nekoliko različitih zrna). Na našoj internet stranici www.samoborka.hr, u rubrici betonski proizvodi-uređenje okoliša, možete vidjeti koje sve vrste ploča imamo u ponudi, kao i cjenik svih proizvoda iz našeg proizvodnog asortimana.
Za sve dodatne informacije budite slobodni obratiti se na br. telefona 01-3322-832 ili 01-3322-898 (maloprodaja).

M N / 16.7.2010 12:36

Poštovani,
Prije 11 godina na obiteljsku kuću sam stavio toplinsku fasadu (stiropor, samoterm glet i žuti SEP Z 200. Tijekom godina fasada je uprljana a kad se suši nakon pljuska vidljivo je da ima mikropukotina u kojim se je još zadržala voda. To ne izgleda dramatično ali je očiti znak starenja.
Budući da je svakako želim osvježiti zanima me (kad već moram postaviti skelu) koje je rješenje najbolje:
- samo prebojati originalnom bojom.
- navući još jedan sloj SEP-a ili
- nešto treće??

Zahvaljujem na savjetu i pozdravljam Vas,

Milan Novačić

ODGOVOR

Ako je vaša fasada još uvijek dobra tj.ne trusi se, ne odvaja se i dobro se drži SEP je potebno samo obojati fasadnom bojom MINERALKOLOR u boji prema izboru iz naše ton karte. Fasadnu površinu dobro oprati vodom pod pritiskom, očetkati mekim četkama da se skine prljavština, sušiti prirodno barem 2-3 dana i bojati fasadu MINERALKOLOR-om u dva premaza.
Impregnacija nije potrebna. Ponovno navlačenje SEP-a nije potrebno ako je SEP zdrav.
Ako bi se ponovno navlačio SEP potrebno je postojeći SEP skinuti pregletati ga TERATERMO GLET-om uz armiranje staklenom mrežicom u sloju gleta, te ponovno navuči SEP i obojati ga MINERALKOLORom.

t k / 16.7.2010 0:23

Poštovani,
zanima me koji bi od vaših proizvoda bio najadekvatniji za zidove stepeništa.?
zidovi su ožbukani na fino,a želio bih izbjeći gletanje glet masama.
hvala.

ODGOVOR

Ovisno da li se radi o grijanom ili negrijanom prostoru, možete upotrijebiti Teraplast G ili S, ili mineralnu ili silikatnu žbuku prema izboru teksture, granulacije i boje iz naše ton karte.
Prije ugradnje navedenih proizvoda potrebno je zid impregnirati s MINERALKVARC GRUND-om dan ranije.

I / 12.7.2010 23:29

Poštovani, željela bih urediti potkrovlje. Najveći problem mi predstavlja to što krov nije podaščan. Zanima me može li se i kako napraviti kvalitetna hidro i toplinska izolacija bez diranja krova (micanja crijepa...)? Krov je jednoslivan. Ne namjeravam stavljati krovne prozore.
Unaprijed se zahvaljujem

ODGOVOR

Samoborka d.d. se bavi proizvodnjom građevinskog materijala, a ne bavimo se izvedbom građevinskih - tesarskih radova.
Najbolje bi bilo da se obratite proizvođačima crijepa šte preporučuju kod izvedbe pojedinih krovova i što preporučuju vezano za izolaciju ili možda u Termika Novi Marof - proizvođač kamene vune ili Knauf koji možda imaju riješnje za detalje izvedbe krovova i izolaciju istih.

m k / 13.7.2010 22:44

stavljala bi stirpor na zidove i strop, pa moje pitanje je dali ce se ljepilo primiti na obojane zidove i sto napravoto sa stropom koji je premazan jos od nekad vapnom. ?? koje ljepilo koristiti? hvala

ODGOVOR

Ukoliko se na zidnim i stropnim površinama nalazi više naliča unutarnje boje preporučamo boju mehanički odstraniti do čvrste podloge (šmirglanjem).

U protivnom zidove otprašiti vlažnom krpom, imregnirati MINERALKVARCGRUND-om prije ljepljenja toplinsko izolacijskih EPS ploča SAMOTERM-om.

B I / 11.7.2010 14:59

"Molim Vas da mi savijetuje koji premas se koristi za stiropol lajsne""štukature"" prije nanošenja kvarcnog pijeska.I gdje se može kupiti isti. navodno ga cak i vi proizvodite.
Najlepsa hvala!!!14"

ODGOVOR

Gotove profile ekspandiranog polistirena možete obraditi SAMOTERM ŠTUKATUR-om. Tako obrađeni profili završno se uobičajeno obrađuju bojom kao TERATON V.