Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M / 30.10.2010 16:16

Ako su zidovi prevučeni marmorinom i na mjestima su malo popucali da li je moguće te zidove pregletati običnom glet smjesom i potom pofarbati?

ODGOVOR

Najbolje bi bilo kontaktirati proizvođača marmorina i konzultirati se s njima kako bi utvrdili što oni predviđaju. Pošto je marmorim dekorativni kit pretpostavljamo da se zbog dodatne zaštite voskom mogu pojaviti problemi prionjivost gleta (kao što je npr. TERANIL EKSTRA) za vašu podlogu obrađenu marmorinom.

P H / 30.10.2010 0:24

Poštovani,
Molim Vas obavestite me da li proizvodite ono što se nekada zvalo TERAPLAST i da li se taj materijal može nabaviti u Beogradu,
S poštovanjem,
Petar Hadži-Vidanović

ODGOVOR

Da, još uvijek proizvodimo TERAPLAST i on je jedan od naših najtraženijih proizvoda. Na žalost predstavnika u Beogradu nemamo ali naš proizvod možete kupiti u Hrvatskoj u Vukovaru, Vinkovcima ili Županji i prevesti ga u Beograd. Raspitajte se na carini za koju vrijednost robe ne morate plaćati carinu.

t č / 29.10.2010 14:56

postovani:imam pitanje za vas::zanima me zašo mi je betonska dka ispucala,a beton je marke 300

ODGOVOR

Prijedlog sanacije vam možemo dati nakon što saznamo više informacija, no prvo provjerite da li su kod isporuke svježeg betona uzimani uzorci betona i ima li isporučeni beton prateću dokumentaciju.

Zanimaju nas odgovori na slijedeća pitanja:
- nakon koliko vremena od ugradnje je AB ploča ispucala
- kakve su pukotine nastale: lasaste ili preko cijele plohe
- koliko su pukotine velike
- da li je vodocementni faktor izmjeren i adekvatno primjenjen za MB 30
- kakvu vrstu MB ste koristili - pumpani, ljevani, plastični
- u kakvim vremenskim uvjetima je izvršeno betoniranje
?

D K / 27.10.2010 6:36

"Poštovani,
molim vas da mi objasnite što znače u žbukanju riječi ""filcano"" i ""podložna žbuka"", te da li mogu VC žbuku koristiti kao vanjski završni sloj na zidu od opeke,koji je bez toplinske izolacije, te da li mogu naknadno taj završni sloj obojiti ? zahvaljujem "

ODGOVOR

Podložna žbuka je sloj žbuke koji zahtijeva određenu završnu obradu - najčešće završno dekorativnom bojom ili žbukom.
Filcana tekstura žbuke postiže se obradom površine spužvastim gleterom.
Vanjske zidove od opeke možete ožbukati vapneno-cementnom žbukom VC 50 (zidove prethodno obraditi CEMENTNIM ŠPRICOM) prebojati završno dekorativnom bojom tipa TERATON V. Ukoliko želite pravilniju i ujednačeniju teksturu površine preporučamo VC 50 obraditi nekom od završno dekorativnih žbuka.

m h / 26.10.2010 14:53


Planirao sam izgraditi ogradni zid obiteljske kuće od betonskih bloketa , klasično šbukan ( d.žbuke 3 cm ) te kao završni sloj koristiti SEP XX.
Međutim na sličnom zidu kod poznanika primjetio sam da nakon 2 godine SEP se odvaja od žbuke (zbog vlage?! ),u čemu je problem? , postoji drugi proizvod primjereniji za takvu namjenu? Hvala

ODGOVOR

"Ogradne zidove preporučamo obraditi SOKL ŽBUKOM.
Na podlogu treba prethodno nanijeti CEMENTNI ŠPRIC. Sokl žbuku možete zagladiti ili šerati. Detalje ugradnje možete naći na našoj web stranici tj. tehničkoj uputi ."

P M / 24.10.2010 20:33

Molim Vas da mi objasnite razliku između silikatne i akrilatne žbuke. Te koja bi za naše podneblje - Bjelovar- bila po Vašem mišljenu bolja. Hvala

ODGOVOR

Silikatne žbuke su mineralnog prijekla i odlikuju se visokom paropropusnošću. Zbog samog sastava žbuke proizvode se u stotinjak tonova, uglavnom pastelnijim i zagasitijim tonovima.
Akrilatne žbuke su visoko vodoodbojne i podnose sve vrste pigmenata te se proizvode u svih 352 tonova važeće ton karte Samoborke, POGLED U BOJU.
Obje završne, kao i SILIKONSKA ŽBUKA, pogodne su za završnu obradu objekata na vašem području.

M B / 20.10.2010 15:08

Poštovani,
na kući imamo fasadu terabona koja je stara 40 godina ona je jos uvijek u vrlo dobrom stanju, ali se vidi da je vec stara, isprana. Sto nam preporućate? I koliko bi nas sve to koštalo?
Zahvaljujem.

ODGOVOR

Ako je TERABONA zdrava i ne odvaja se površinu dobro operite fasadu vodom pod pritiskom i mekim četkama skinite prljavštinu te suhu prebojite MINERALKOLOR fasadnom bojom u dva premaza.
Nakon bojanja fasada će trajati još toliko godina.
Cijena boje iznosi 24,00 kn/l a potrošnja je 0,35l/m2.

O / 19.10.2010 13:54

Dobar dan,

Razmišljam o sanaciji fasade na obiteljskoj kući u Puli. Fasada je napravljena 1987g, navučen je kao završni sloj bavalit. Na cca 70% površine bavalit se dobro drži za podlogu dok ga na ostatku podloge nema ili je oštećen.
Razmišljam o dvije opcije:
1. Na površinu gdje nema završne dekorativne zbuke ili je oštećena navući novu te kasnije obojiti cijelu kuću u neku boju, ili
2. Na cijelu fasadu navući novu završnu dekoratinvnu žbuku.
Zanima me koju opciju preporučate te koju vrstu boje i temeljnog premaza koristiti ili koju vrstu nove dekorativne žbuke.

Zahvaljujem na pomoći,
O.Grgorinić

ODGOVOR

Tamo gdje se postojeća žbuka odvaja treba je skinuti i pregletati cijelu površinu objekta TERATERMO GLET-om uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta, te nakon toga navuči novi sloj završne žbuke prema izboru - preporuka akrilat.

d / 19.10.2010 11:51

Poštovanje,
Imao sam višak ljepila za pločice pa sam s tim ljepliom lijepio stirobor na unutrašnji zid. Da li ću imati kakvih problema sto nisam koristio ljepilo za stiropor? Zid je površine 10 m2.
Hvala

ODGOVOR

Sada kada ste već polijepili stiropor s ljepilom za keramiku i ako se ploče stiropora drže nema potrebe išta skidati t ekoristiti ljepilo za stiropor jer će se skidanjem oštetiti.
No mi ne preporučamo ljepljenje ploča stiropora s ljepilom za keramiku.

M P / 18.10.2010 21:24

Poštovanje
Javljam vam se kako bi pohvalio vaše proizvode i ponudio vam ako ste zainteresirani za vaš proizvod proizveden prema vašoj recepturi u Industogradnji u Ličkom lešču 16.9.1982.g. Radi se o špahtl masi i pošto je dobro sačuvana još uvijek je upotrebljiva u što sam se i sam uvjerio isprobavši je. uredno je zapakirana i mislim da bi bio dobar dokaz vaše kvalitete u izložbenom programu. posjedujem dvije vreče takvog proizvoda još uvijek tvornički zapakiran?

ODGOVOR

Ako je proizvod proizveden 1982. god. još uvijek upotrebljiv mislim da će naša služba razvoja biti zainteresirana za njega da ga ispita i možda napravi novu varijantu proizvoda prilagođenu današnjem vremenu.

Vaš email sam proslijedila službi razvoja koji će se nastojati dogovoriti s vama oko primopredaje priozvoda.