Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

m / 9.1.2011 11:28

Poštovani,
na temeljima moje vikendice vlaga je napravila veliku štetu.Dijelovi betonskih temelja su doslovce nestali i pojavio se je šoder koji je bio iznutra nasipan.Da li je to moguće sanirati upotrebom mrežice i neke specijalne žbuke ili Vi imate neki drugi savijet,naravno uz naknadnu pravilnu drenažu.Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

"prema opisu postojećeg stanja temelja možemo zaključiti da su isti izvedeni iz tzv ""mršavog"" betona bez armature te su s vremenom ""propali"".
Na žalost nismo vam u mogućnosti, na temelju raspoloživih informacija, dati prijedlog sanacije.
"

M / 8.1.2011 23:52

Poštovani, živim u staroj zgradi koja ima stepenice od glatkog kulira. Sa čim ga premazati da mu se vrati stari sjaj?

ODGOVOR

Preporučamo stari teracco osvježiti novim brušenjem.

A L / 7.1.2011 20:51

MOLIO BIH VAS DA MI ODGOVORITE DA LI VI IMATE NEKI VATROOTPORNI GLET. ZIDAO BI KAMIN SA YTONG BLOKOVIMA PA MI TREBA GLET KOJI IZDRZI VISOKE TEMPERATURE. I TREBAO BI I NEKU BOJU ZA ISTO. HVALA

ODGOVOR

Gotovi ugradbeni kamini u pravilu su i izolirani te je vanjski obzid od porobetona moguće obraditi TERANILOM EKSTRA uz obvezno rabiciranje staklenom mrežicom po cijeloj površini.
U koliko planirate sami zidati kamin preporučamo obratiti se proizvođaču porobetona za savjet oko pogodnosti primjene.

T / 7.1.2011 16:33

Kako sanirati zid vanjskog stepeništa? Stepenice oblozene kamenom nemaju hidroizolaciju pa se voda procjeđuje na nosivi zid tih stepenica i onda otpada žbuka ispod stepenica. Zid je ozbukan silikon-silikatnom zavrsnom zbukom sa vanjske strane a ispod stepenica marmorinom.
Unaprijed hvala na odgovoru!

ODGOVOR

Prije same sanacije završne obrade zida stepeništa potrebno je sanirati stepenice, skinuti postojeće kamenu oblogu, izvesti horizontalnu hidroizolaciju, te kvalitetno izvesti okapnice u svrhu spriječavanja daljnjeg zacurijevanja.

Sanacija zida:
- odstraniti sve slabodržeće dijelove postojeće završne obrade
- po potrebi sanirati podložnu žbuku
- izvesti novi sloj završne obrade, uz prethodnu impregnaciju podloge.

E Ć / 2.1.2011 19:30

Poštovani,
Molim da mi preporučite koju paropropusnu žbuku i završni premaz koristiti u podrumskoj prostoriji s vanjskim zidovima od blok opeke 30cm. Naime, bojim se kapilarne vlage u zidovima.

ODGOVOR

Ako u objektu postoji kapilarna vlaga potrebno je prvo izvršiti sanaciju jer upotreba paropropusne ili vodoodbojne žbuke ne garantira da se vlaga neće nakon nekog vremena ponovo pojaviti.
Za hidroizolaciju zida, ako to nije napravljeno prilikom izgradnje, možete koristiti sanacijsku žbuku SANISIL H , i na kraju obojiti SILIKATKOLOR bojom.

I G / 23.12.2010 14:35

Poštovani, zanima me koja je to masa koja se navlaci u kupaonicu, stavlja se umjesto pločica? Također, cijena..
Hvala

ODGOVOR

U kupaonicama se zbog lakog održavanja i veće količine kondenzne vlage preporuča oblaganje zidova i podova keramikom.
Ni jedna masa iz našeg proizvodnog programa može zamijeniti keramičke pločice, niti se preporuča koristiti zbog kondenzne vlage koja se stvara u kupaonicama.
Ne preporučamo, ali na vlastitu odgovornost možete ugraditi akrilatnu masu Teraplast na zidove s time da se izbjegava prostor oko kade i umivaonika.
Pokušajte se informirati kod drugih proizvođača možda oni imaju proizvode koji mogu ići umjesto keramičkih pločica.

i k / 20.12.2010 21:35

molim da mi date preporuku za kuću uz more (udaljenu 10m veliki utjecaj soli i vlage) koji završni sloj na stiropol fasadu staviti akril ili silikat i zašto.
Hvala

ODGOVOR

Ako je objekt izveden u blizini mora ugradite akrilatnu završnu žbuku zbog visoke vodoodbojnosti, velike čvrstoće i otpornosti na uvjete kojima je izložena - more.

V / 20.12.2010 15:04

Postovanje

da li je moguce ljepljene bunje debljine 1 cm ( ili umjetni kamen) na postojecu stiropor fasadu u predjelu sokla
ca.30 cm visine od tla i na kuteve kuce

Hvala unaprijed

ODGOVOR

Prirodnu bunju nije moguće lijepiti na stiropor fasadu već samo umjetni kamen koji ima izgled prirodnog.
Ako se odlučite za umjetni kamen, lijepite ga ili SAMOTERM-om ili TERATEKT FLEKS-om.

n / 20.12.2010 8:21

Poštovani,

Ove godine stavljena je fasada od stiropora ( 5 cm ) i obojana u crvenom tonu.
Prilikom niskih temperatuta primjetila sam inje na istočnoj i zapadnoj strani pa me zanima dali je pojava inja normalna, odnosno dali je to u redu ili se radi o nekoj grešci prilikom izrade fasade.

ODGOVOR

Koliko se može zaključiti iz vašeg opisa, inje na fasadnom sloju ne bi se smjelo vidjeti.
Ako ste u mogućnosti, fotografirajte objekt tako da se može vidjeti o čemu se radi, te nam proslijedite slike email-om pa vam onda možemo ponuditi konkretniji odgovor.

[Naknadni komentar uz poslane fotografije]
Završna žbuka je Rofix SiSi vital. Kada je jako hladno površina fasade prekrivena je slojem inja, vidljivi su tragovi gdje su stiropor ploče pričvršćene ( pričvršnice ). Kako se radi o žbuki koja je između ostalog vodoodbojna i visoko parapropusna, otporna na smrzavanje užasno me smeta pojava inja pa vas molim ako mi možete dati još kakvo pojašnjenje kao i koja vrsta stručnjaka ( dali građevinski inžinjer ) mi može dati svoje mišljenje u slučaju prigovora na radove.


[NAKNADNI ODGOVOR:]
Pošto je ugrađena završna žbuka Roefix pretpostavljamo da su i ostale komponente materijala ugrađene od istog proizvođača, zato ih obavezno kontaktirajte pa će vam oni moći dati konkretne odgovore zašto se na završnoj žbuci pojavljuje inje. Također, kontaktirajte izvođače radova da se vidi što su od sustava primijenili i kako su izvodili radove.
Ako je sustav izveden prema pravilu struke i s dovoljnom debljinom osnovnog i armiranog sloja, pojava inja na završnoj žbuci nije moguća osim ako negdje postoji zacurijevanje vode (s krova ili sl.) te se prilikom pada temperature, voda u žbuci smrzava. Za konkretniji odgovor potrebno je uzeti probni uzorak i na presjeku utvrditi kako je izveden toplinski sustav pa se tek onda može dati prijedlog sanacije.

a m / 18.12.2010 22:15

planiram stavljati novu fasadu na kuću,i to sa stiroporom.jedini problem mi je odabrati boju tj.dvije boje želim kombinirati.zanima me dali Vi možete izraditi moju kuću na računalu ,gdje bi mijenjali boje na njoj tako da lakše odaberemo istu.unaprijed hvala.

ODGOVOR

"Ako imate fotografiju vašeg objekta u digitalnom formatu i pošaljete je email-om, možemo vam napraviti simulaciju s nekoliko odabranih boja koje ste sami odabrali iz Samoborka ton karte.
Također, na našoj početnoj web stranici, u donjem desnom uglu imate poveznicu na BOJANJE OBJEKTA ""on-line"" gdje na nekoliko predloženih objekata možete sami odabrati boje i vidjeti koje vam se kombinaciju najviše sviđaju.
"