Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

m / 12.1.2011 21:44

poštovani, što mi preporučujete od vaših proizvoda da bih obradio betonski strop (terasa) a da ne koristim špric...

ODGOVOR

Betonski strop pregletajte REPARATURNIM MORT-om F u d= 3-4 mm uz impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije izvođenja radova.

d / 12.1.2011 21:39

poštovani, Vaši savjetnici preporučuju da se preko ugrađene termo-žbuke ugradi mrežica i ljepilo a u uputstvima za ugradnju to nigdje ne piše, mlim Vas da mi odgovrite točno da li je mrežica porebna ili nije

ODGOVOR

Toplinska žbuka gleta se TERATERMO gletom u koji se može ugraditi staklena mrežica ali ne mora.
Preporuka je da se mežica ugradi zbog moguće, naknadne pojave sitnih lasastih pukotina. Obavezno je armiranje staklenom mrežicom oko otvora (prozori, vrata).
Ako će se gletanje izvesti SAMOTERM GLET-om tada je obavezno potrebno armiranje staklenom mrežicom.

S K / 12.1.2011 17:16

Poštovani,
molim vas za savijet i preporuku, u kući planiram izvesti stropno grijanje, koju vrstu strojne žbuke preporučate i dali postoji posebna vrsta žbuke za tu namjenu, tj. dali postoji žbuka sa armirajućim vlaknima. Žbuka če biti u prosjeku debljine 3cm i prema prepuruci, preko cijelog stropa gdje se nalaze cijevi stropnog grijanja, treba postaviti i armirajuću mrežicu.

Molim Vas za preporuku koji tip žbuke odabrati?

Srdačan pozdrav,
Silvije

ODGOVOR

Za izvedbu sustava stropnog grijanja jedino što vam možemo preporučiti, prema austrijskim smjernicama, je žbukanje vapneno cementnom žbukom u dva sloja, svježe na svježe do max debljine 2,5-3 cm, bez rabiciranja žbuke.
Nakon sušenja žbuke izvršiti gletanje glet masama uz obavezno rabiciranje u sloju gleta. Dodatno se možete konzultirati ili kod izvođača grijanja ili kod drugih proizvođača žbuka.

a k / 14.1.2011 11:55

Poštovani,na novogradnji iako sam istu večer obilato zalijevao došlo je do mrežastog pucanja deke na katu.Deka je montažnog tipa(14+6 cm)izvedena prije otprilike 20 dana.Uredno sam je polijevao sve naredne dane do danas a ona kroz pukotine i dalje pušta vodu u prizemlje.Molim vas kako to sanirati ?Zahvaljujem.

ODGOVOR

Do pucanja AB deke nije moglo doći, ako ste izvodili radove u zimskom periodu osim ako nije došlo do prebrzog vezanja betona i naglog gubitka vode iz betona.
Da bi vam mogli precizno odgovoriti potrebni su nam konkretni podaci: kada je točno izvedeno betoniranje, temperatura zraka, vrijeme, koja vrsta betona, aditivi za beton, marka betona, klasifikacija, vodocementni faktor i sl.
Ako su pukotine male i lasaste, AB deku pregletajete REPARATURNIM MORT-om F u d= 3 - 4 mm.

t / 13.1.2011 21:36

kako mogu posudu od karamike koja je oštećena ima urezana oštećenja da napravim da budu glatke

ODGOVOR

Samoborka dd Samobor ne bavi se proizvodnjom keramike, te vam zato na upit ne možemo odgovoriti. Samoborka d.d. se bavi proizvodnjom i prodajom građevinskog materijala.

d p / 12.1.2011 9:00

postovani na kuci mi je proslo ljeto stavljena stiropor fasada.sada prije par dana sam primjetio bijele fleke na akrilnatoj zbuci koja ruzno izgleda. sto je tome posljedica i kako rijesiti problem. unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Pojava obojenja odnosno fleka na završnoj obradi toplinskog sustava može biti posljedica površinskog zacurijevanja oborinske vode ili zacurijevanja ispod izvedenog sustava.
Za konkretniji odgovor potreban je detaljniji opis –. izgled i raspored fleka na pročelju, kao i dostava fotografija.

D K / 11.1.2011 10:12

Betonske vanjske zidove impregnirali smo KONTAKT GRUNDOM i obradili REPARATURNIM MORTOM F, sve prema specifikaciji proizvođača. Sve betonske površine očišćene su i pripremljene prije nanošenja impregnacije. Nakon nekoliko dana došlo je do lokalnog morta od podloge. Molim za Vaše mišljenje. Gdje smo pogriješili?

ODGOVOR

Odvajanje REPARATURNOG MORTA F od betonske podloge najčešće je uzrokovano djelovanjem vlage u podlozi, bilo da je riječ o zaostaloj građevinskoj vlazi kod nanošenja slojeva na nedovoljno isušenoj podlozi, ili o naknadno navlaženoj podlozi, kao posljedica djelovanja atmosferilija ili zacurijevanja po podlozi neposredno prije nanošenja rep. morta.

S G / 10.1.2011 11:18

"Poštovani, imam problem s soklom na kući, kuća je građena prije 5 godina, i vanjska fasada nije napravljena. Temelji, odnosno sokl kuće su stalno vlažni i ove godine primjećujem da mi se sokl ""LJUŠTI"" komadi do debljine i 3 cm odpadaju. Što savjetujete od vaših proizvoda za sanaciju sokla uz naravno drenažu oko cijele kuće. Htio bih samo reći da problem nisu podzemne vode nego oborinske, naime nemamo u ulici riješen sustav odvodnje oborinskih voda.
Puno Hvala!!"

ODGOVOR

Preporučamo hitnu izvedbu otkopa oko objekta, izvedbu vertikalne hidroizolacije i drenaže oko objekta, uz obaveznu izvedbu holkera koji će spriječiti zacurijevanje oborinske vode.
Obzirom na zasićenost temelja kapilarnom vlagom, isti obraditi visoko paropropusnom vodoodbojnom SOKL ŽBUKOM uz prethodnu obradu SANISIL ŠPRICOM.

I J / 9.1.2011 17:12

pozz!
da bi sprijecio prokisnjavanje jednog objekta koji nema krov nego je samo taraca planiram navuc ljepilo i njega premazat nekim premazom koji bi dodatno to jos zastitio,pa me zanima koji bi proizvod meni bio najbolji? nesto na nekakvoj plasticnoj bazi da mi smanji(ukloni) prokisnjavanje. povrsina tarace je cca 70m2 i po njoj se hoda.

ODGOVOR

Samoborka d.d. nema u svom proizvodnom programu hidroizolacijske materijale koji bi odgovarali vašim zahtjevima.
Obratite se proizvođačima kao npr. Sika, Mapei i sl.

m r / 9.1.2011 14:33

kako riješit fasadu sa ljepljenim dekoretinim kamenom ako je ploha horizontalna(ispod zaljepit)dal bi se to moglo izvesti a da se sve nakon nekog vremena ne odlijepi

ODGOVOR

Iz vašeg upita se može pretpostaviti da je riječ o površini podgleda balkona ili terase, što nije najpogodnija podloga za oblogu kamenom. Preporučamo eventualno oblogu dekorativnim kamenom manjih dimenzija koji se može lijepiti našim fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS.
Trajnost tako izvedene obloge ovisi o kvaliteti izvedenih radova horizontalne izolacije balkona ili terase kao i obradi čela balkona, okapnica i sl.