Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I S / 29.4.2011 12:07

Postoji li neka smjesa da se sa njom mogu izravnati neravnine na betonskoj podlozi a da se može kasnije bojati a podloga se nalazi u vanjskom prostoru. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Betonske podloge možete izravnati REPARATURNIM MORTom i kasnije možete obojati bojom za beton AKROTON.

A M / 28.4.2011 23:41

Zanima me da li se može bojati kaljeva peć? Ona je sad u onoj standardno staroj smeđoj boji pa bi je bojala u bijelo, crno ili sivo? Koja boja bi bila najbolja ako se to može napraviti? Unaprijed hvala

ODGOVOR

Obratite se proizvođačima kaljevih peći, te što oni savjetuju i kojim bojama bi se moglo obojati.

r v / 28.4.2011 22:20

"Molim Vas u kojim sve nijansanma se može dobiti sep,zašto postoje dva cjenovna razreda? KUću smo žbukali sa vašom termo žbukom i sada bi stavljali sep u boji, ali nije mi jasna ta ton karta ""bojanje kuće online"", na vašim stranicama piše da imate sepa u npr.150-ak tonova dali se to može vidjeti online. Vrlo smo zbunjeni i puno bi mi pomogla vaša pomoć i savjet za boju koja odgovara za termo fasadu a da je sep i da paše uz krem kamen bunju! PUno Vam hvala,čekam Vaš odgovor!

"

ODGOVOR

SEP možete birati prema našoj ton karti POGLED U BOJU gdje je svaka boja označena u kojoj vrsti žbuke premaza se može proizvesti. Dva cijenovna razreda postoje zbog količine i odabira pigmenata koji se mješaju u žbuku, tako da se većina pigmenata koji se umješavaju u SEP nalaze u I cijenovnom razredu, dok se samo nekoliko tonova nalazi u II cijenovnom razredu.
Potrebno je vidjeti ton kartu i ako se na oznaci nalazi slovo M znači da se može proizvesti u SEP-u. Preporučamo vam da ako ste u mogućnosti pogledate ton kartu i odaberete željeni SEP.

I T / 28.4.2011 14:44

U sobi kod renoviranja uočio sam pukotine na staroj žbuki pa sam staru žbuku skinuo do cigle (od poda pa cca 10 cm iznad. Jedan čošak je vanjski i tu se žbuka malo više kao nadigla od zida (cigle).
Kojom žbukom bi nadopunio i poravnao unutarnji zid koji ću bojati.

ODGOVOR

Istom vrstom žbuke koja je i sada na zidu, pretpostavljamo da su zidovi obrađeni vapneno cementnom žbukom.
Upotrijebite gotovu industrijski pripremljenu žbuku VC 40.

R E / 22.4.2011 12:01

Poštovanje,
može li se nanijeti glet na sep?

ODGOVOR

Glet masa se može nanijeti na postojeći SEP, ovisno o kakvom se prostoru radi unutarnjem ili vanjskom. Unutarnji prostor treba pregletati TERANIL-om uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta, dok vanjski prostor pregletajte TERATERMO GLET-om ili SAMOTERM GLET-om također uz rabiciranje staklenom mrežicom.
Ako je postojeći SEP grublje teksture bilo bi dobro da se vrhovi SEP-a mehanički skinu tj.ostružu, podloga otpraši i na čistu podlogu navuče glet masa.

T M / 19.4.2011 23:19

Staru fasadu (cca 30 god) bismo prebojali ponovno u bijelo! Navodno je vaša akrilatna boja dovoljna bez impregnacije!???
Ako je pogrešno molim savjet što je sve porebno!

ODGOVOR

Akrilatna fasadna boja TERATON V može se koristiti na čistoj, suhoj mineralnoj podlozi bez prethodne impregnacije.
Važno je znati podlogu - kakva je postojeća fasada.
Sve o fasadnoj boji TERATON V imate na našim web stranicama.

M D / 19.4.2011 11:57

Postovani,naime trebali bi nekako srediti podrumsku prostoriju u zgradi iz 1956 godine zidovi su od stare sitne cigle nenabaceni a pod je naravno betonski ali na pojedinim mjestima razbijen posljedice od cijepanja i bacanja drva napominjem nemislim pod razbijen da su rupe nego neravnine.Razmisljam za pod uzeti vas cementni estrih 20 i napraviti novu podlogu a za zidove vapneno bijelilo ili vi imate bolju ideju unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Za izradu nove glazure(estriha) možete koristiti CEMENTNI ESTRIH 20. Minimalna debljina CEMENTNOG ESTRIHA (kao vezani estrih) je 3 cm.
Za bojanje zidova možete koristiti VAPNENU BOJU -unutarnju (pogodna za vlažne prostorije gdje postoji mogućnost razvoja plijesni).

D M / 18.4.2011 18:12

Na kuci mi na dva mjesta otpada zbuka. Kako mislim da bi slika Vama puno pomogla u kvalitetnijem savjetu meni, zanima me jel postoji mogucnost slanja. Vidim pod kontakti neke mailove, ali nisam siguran koji bi odgovarao. I vidim da imate poslovnu jedinicu u Adzijinoj. Jel to samo prodajno mjesto ili ima i tamo netko tko je kvalificiran da mi pomogne. Hvala

ODGOVOR

Moramo prvo utvrditi razlog otpadanja žbuke, a nakon toga predložiti sanaciju.

Ako ste u mogućnosti, navratite u Samoborku Samobor gdje možete porazgovarati s tehnolozima Samoborke. Obavezno ponesite slike!
Ili pošaljite slike emailom pa možete popričati s tehnolozima na brojevima telefona 3322 833, 3322 709, 3322 808 .

e s / 18.4.2011 10:39

kuća je građena phoroterm ciglom prije dvije godine i zidovi sa vanjske i unutarnje strane su puni bijelih gljivica od isoljavanja pogotovo na južnoj strani.kuća je na moru.Htio bi golu ciglu nečim premazati da se dalje ne uništava jer trenutno ne mogu žbukati a na jesen napraviti fasadu.Molim vas vašu preporuku.Sada je znači gola cigla koja se i rili već na južnoj strani.

ODGOVOR

Preporučamo vam da na vanjske zidove nabacite CEMENTNI ŠPRIC4. Tako ćete zaštititi zidove do žbukanja, fasade.
Neke vodoodbojne impregnacije (ili boje) ne preporučamo jer bi pri kasnijem žbukanju zidova mogli jako smanjiti prionjivost žbuke.

Z B / 14.4.2011 8:20

"Poštovani,
staru fasadu od hirofe (bijela), prilično dobro očuvanu, htjeli bi smo samo osvježiti ""bojanjem""(opet bijela)! Možete li nam preporučiti proizvod kojim bi to bilo najlakše i najbrže učiniti!?
Na dva mjesta na fasadi postoji pukotina (max 2 mm), postoji li neki ""kit"" kojim bi se ista mogla zapuniti prije bojanja!? Unaprijed hvala na odgovoru!"

ODGOVOR

HIROFU možete osvježiti fasadnom bojom MINERALKOLOR.
Površinu treba oprati vodom pod pritiskom i nakon sušenja od minimalno 1-2 dana obojiti HIROFU u dva premaza.
Impregnacije prije boje nije potrebna. Kitove za sanaciju pukotina od 2 mm nemamo u svom programu, ali možete kontaktirati SIKU koja u svom programu ima kitove za sanaciju pukotina te vidjeti što preporučuju.