Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

L / 28.5.2011 20:28

Na terasu,cca 25m2, stavio bih masu sličnu teraplastu. Pročitao sam na vašoj stranici da se teraplast stavlja na zidne površine. Da li u vašem asortimanu proizvoda postoji nešto slično, ali za vanjske podne površine. Terasa je betonska,iznad garaže, stara 8 god.Ponekad nakon obilnih kiša primjetim da mjestimice vlaži. Šta bi mi preporučili.

ODGOVOR

TERAPLAST je akrilatna završno dekorativna žbuka pogodna za obradu isključivo vertikalnih površina. Na postojećoj terasi preporučamo monolitni prani kulir ili postavljanje gotovih kulir ploča 40x40x3,8 cm.

M N / 27.5.2011 11:58

Postovani, zanima me kome se mozemo obratiti za rusenje ogradnog zida (cigla,cement)od 17 m te koliko bi nas to kostalo?

ODGOVOR

Samoborka d.d. se bavi proizvodnjom građevinskog materijala.
Za uslugu koja je vama potrebna obratite se izvođačima građevinskih radova.

i d / 27.5.2011 11:47

"Kuća je stara 30 god. U polju. Zimi niske temperature dok su ljeti dosta visoke do 40 Celzijusa. Kuća je izvanka žbukana i gletana ali starim onda pristupačnim tehnikama, što znaći cimenat, vapno i pjesak. S vremenom se na fasadi pojavila ""paukova mreža"", što znaći da je žbuka ispucala.Moram napomenuti da je kuća svake recimo treće ili četvrte godine bojana ""Fasadeksom"". Te mikronske pukotine baš su dobro vidljive zahvaljujući boji.Mislim da zbog tih pukotina kuća izunutra i vlaži.Pokušao sam lani u ovo doba godine kad su zidovi bili suhi pukotine sanirati ""Sika""kitom.Vjerujem da mi je to donekle i uspjelo.Međutim htio bi trajnije zaštititi fasadu.Nebi htio nanositi nikakve cementne mortove, nego možda nekakvu inpregnaciju pa ako postoji neka elastična boja nju nanjeti. Neznam ni sam te Vas molim za savijet
Pozdrav"

ODGOVOR

Pojava „.paukove mreže“. uobičajena je na starim jakim žbukama. Boja može privremeno zatvoriti takove pukotine, ali s vremenom dolazi do njihovog „.otvaranja“.. Prije bilo kojeg načina sanacije potrebno je mehanički odstraniti postojeće slojeve FASADEKSA, te čitavu površinu dobro oprati vodom pod tlakom. Sanaciju preporučamo izvesti nanošenjem sloja dekorativne žbuke kao npr. SILIKONSKA ŽBUKA Z, akrilatna žbuka TERAKRIL Z ili SILIKATNA ŽBUKA Z.

D / 27.5.2011 9:14

Pozdrav!
Na zidu od cigle visine 2,5m imam bačen cementni špric. Planiram lijepiti stiropor od 5cm. Smijem li ga postaviti bez tiplanja?

ODGOVOR

S obzirom na relativno malu visinu zida nije potrebno dodatno pričvršćivanje zaljepljenih EPS ploča. Lijepljenje ploča izvesti prema tehničkoj uputi (SAMOTERM nanositi trakasto po rubu i točkasto po sredini).

T K / 26.5.2011 14:54

Poštovani, zanima me kupnjavašeg proizvoda poklopac 120/50 cm promjera, za potrebe pokrivanja bunarskog okna koje je izrađeno u obliku šesterokuta, nadzemni dio.

Problem koji vidim je taj da li se poklopac isporučuje sa dosjednim prstenom ili bez, to mi je bitno zbog završne obrade i načina ugradnje (odnosno da li dolazi u tri ili dva dijela (pod dva dijela podrazumijevam poklopce, a pod ovim trečim doljnji psten ili je to na crtežu prikazan gornji rub cijevi u koji predmetni poklopac naliježe.

ODGOVOR

Betonski poklopac 120/50 ne isporučuje se sa dosjednim prstenom !!!!
Najčešće se postavlja na gornji rub cijevi istog promjera.

D / 26.5.2011 12:46

Poštovani!

Na garaži, odnosno coklu garaže imam teraplast koji se dosta dobro drži već 20-tak godina. Do garaže je betonski zid koji bi isto obukao u teraplast, ali je neravan te bi ga izravnao stoga molim savjet. Hvala

ODGOVOR

Za izravnavanje betonskog zida preporučamo REPARATURNI MORT G. Maksimalna debljina nanosa do 15 mm. Ukoliko je riječ o betonskom ogradnom ili potpornom zidu napominjemo da bi isti bilo potrebno izolirati na strani dodira s tlom kako bi se priječio prodor vlage u beton koja će uzrokovati odvajanje TERAPLASTA od podloge.

z v / 26.5.2011 11:37

Dali u vašem programu postoji vodonepropusni premaz za betonske cisterne za pitku vodu. Ako postoji koji je to proizvod, način primjene i cijena za cca 32 m2.

ODGOVOR

"Unutrašnje stijenke cisterne za pitku vodu preporučamo premazati HIDRO ŽBUKOM. HIDRO ŽBUKU nanositi na vodom navlaženi beton zidarskom četkom u dva sloja križno (jedan sloj nanositi horozontalnim potezima četkom, drugi vertikalnim). Treći sloj nanositi četkom ili gleterom.
Detaljini opis primjene možete naći u tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici .
Potrošnja cca 6 kg/m2. Cijena 6,64 kn/kg (pakiranje 25 kg)."

M P / 26.5.2011 8:19

Poštovani,

Imam staru kamenu kuću, dijelom ukopanu u, na kojoj bih sa unutrašnje strane zaštitio kamene zidove i sprijećio prodiranje vlage. Imate li soluciju za takav zahvat. imate li u Samoboru prodaju.

Zahvaljujem

Mladen

ODGOVOR

U koliko niste u mogućnosti izvesti otkop oko objekta, drenažu kao i vertikalnu hidroizolaciju, preporučamo unutarnje kamene zidove obraditi visoko paropropusnim sustavom SANISIL ŠPRIC, SANISIL ŽBUKA, FINA ŽBUKA F 900, SILIKATKOLOR.
Sve navedene materijale možete kupiti u našem prodajno-informativnom centru u Samoboru, Zagrebačka 32 a ili u svim bolje opremljenim trgovinama građevinskim materijalom.

D P / 23.5.2011 10:19

GOTOVI BETON 50KG-KUBIKAŽA

ODGOVOR

"Gotovi SUHI BETON 20, 50 kg = 0,02 m3.
Više informacija, na stranicama tehničkih uputa SUHOG BETONA 20 ."

b k / 23.5.2011 7:59

Poštovani, pomozite, imam dio kuće u tamnocrvenom teraplast već 30 godina. Nemam mogućnosti za novi teraplast, a ovaj stari htjela bih osvježiti, jer je izblijedio. Kakvom bojom odnosno proizvodom prebojiti. jeli to boja za beton ili neka druga akrilna boja ili fasadeks. Hvala za odgovor

ODGOVOR

TERAPLAST prebojite fasadnom bojom TERATON V, u boji prema izboru iz naše ton karte. TERAPLAST treba dobro oprati vodom pod pritiskom i očetkati te nakon sušenja direktno primijeniti boju na podlogu, bez prethodne impregnacije.