Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

R M / 20.9.2011 14:48

stavljam vatrootporni knauf kraj špareta te bi na njega ljepila pločice. kakvo ljepilo, kakva fugir masa i jel treba impregnacija prije ljepila i kakva?

ODGOVOR

Knauf ploče impregnirajte KONTAKT GRUNDom dan ranije, pločice ljepite TERATEKT FLEKS ljepilom, te fugirajte TERAFIL FLEKS masom za fugiranje.

T K / 20.9.2011 21:22

Poštovani,trebao bih izravnati (pogletati) betonski zid koji služi kao balkonska ograda. Naime, problem je u tome da je izveden na način da se na njemu nalaze naizmjenično okomita izbočenja i udubljenja duboka 2cm. Ta udubljenja bi trebalo popuniti tako da dobijem ravan zid. Pošto je žbukanje ovakve površine teško izvesti molio bih preporuku koji vaš proizvod koristiti a da se može izvesti gletanjem.
Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Površinu pregletajte REPARATURNIM MORTOM G kojim možete gletati površine do debljine 2 cm.
Prije gletanja površinu dobro oprati, očistiti i impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM neposredno prije ugradnje.
Nakon ugradnje REPARATURNOG MORTA G površinu možete dodatno pregletati REPARATURNIM MORTOM F u debljini 1-2 mm i obojati bojom fasadnom bojom TERATON V , prema izboru iz naše ton karte.

T C / 19.9.2011 8:10

Zanima me dali će se primjetiti razlika u boji kod akrilne fasade s obzirom da nam je majstor ostavio boju da popravimo malo sa kistom ako se negdje nešto ošteti,to smo učinili par puta i nije se ništa primjetilo,međutim jučer smo isto to napravili ali se sad vidi razlika u boji,ovo što smo popravljali je svjetlije nijanse,u čemu je stvar,možda treba sada duže da se posuši,prije je sve bilo u redu i ništa se nije vidjelo.

ODGOVOR

Razlika u boji vaše fasadne žbuke i boje kojom radite popravke biti će više ili manje vidljiva svakim naknadnim popravakom.
Ako je boja naknadno naručena i nije vezana s isporukom fasadne žbuke može se desiti odstupanje izgleda u nekim dozvoljenim granicama.
To jako ovisi i o vrsti fasadne boje koju namjeravate popraviti.
Iako ste popravke već radili bojanjem samo oštećenih dijelova, najbolje je prebojati cijelu površinu.

D K / 17.9.2011 0:20

Poštovani,trebam postaviti betonske rubnjake oko kuće i formirati stazu.Zemlja oko kuće je navažana ove godine teren je podvodan i sve dosta brzo sjeda.Da li raditi rubnjake sada ili sačekati iduće proljeće i ako sada kakva je priprema i izvedba na takvom zemljištu.Teren je ravan.i utravljen.

ODGOVOR

Prema konfiguraciji vašeg terena potrebno je bilo izvesti drenažu tj .prije navoza novog sloja zemlje potrebno je bilo napraviti posteljicu s kamenim materijalom kojeg je potrebno dobro sabiti pa na to navesti zemlju.
Preporučamo vam da pošto dolazi jesen i kiše da pričekate s ugradnjom rubnjaka do proljeća.

R B / 16.9.2011 13:02

Postovani, U kuci je napravljen plafon od ploca iverice. Prvobitno sam ispunio spojeve sa smjesom drvofix-a i gipsa. To je drzalo neko vrijeme a sada su ponovo poceli da se vide spojevi izmedju ploca. Da li ima neki nacin da se ti spojevi trajno zastite. Hvala.

ODGOVOR

U našem proizvodnom programi niti jedan proizvod nije namijenjen za obradu drvenih obloga, te vam ne možemo niti preporučti upotrebu istih.
Najbolje se obratiti proizvođačima drvenih obloga i upitati za savjet.

M K / 14.9.2011 11:10

Može li se uzidani svod krušne peći od šamota(gornji dio) prekriti vašom termožbukom 3-4 cm ili treba ići na rješenje perlit+cement mješavina? Može li bilo koje od tih rješenja podnijeti temperaturu šamota pri zagrijavanju ili je kao međusloj potrebna kamena vuna? Potrebna je protupožarna i termo izolacija ostatka peći od same kupole kako bi se izveli radovi na krovu građevine.

ODGOVOR

Za zaštitu krušne peći obratite se firmama KODRIĆ SILEX, ZAGORKA BEDEKOVČINA ili KAMINI HOYAN koje se bave proizvodnjom i ugradnjom istih te vam mogu ponuditi najbolje rješenje.

A J / 15.9.2011 15:07

Poštovani, možete mi reći cijenu morta za zidanje u silosima, najmanju zapreminu istog te potrošnju morta za zidanje za zidove debljine 20,00 cm, 10,00 cm , kao i cijenu za betonske blokove 19,00 cm. unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

MORT ZA ZIDANJE M5 cijena je 0,55kn/kg bez PDV-a.
Najmanja količina morta koja se isporučuje u silosu je cca 10t.
Potrošnja za vašu opeku biti će cca 40 kg/m2, betonske blokove ne proizvodimo i ne prodajemo.

G K / 13.9.2011 14:54

Samo me zanima u čemu je razlika kod POMPEJ OPLOČNIKA:
OBIČNI tonovi (boje) i KREATIV (sivi i crveni). Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Razlika u tonovima između kreativ i običnih opločnika nije samo kod opločnika Pompej već i kod svih ostalih opločnika iz proizvodnog programa Samoborke.
Opločnici se generalno dijele u dvije skupine - opločnike debljine 6 cm i 8 cm a svaki je opločnik moguće dobiti u SVIM završnim obradama (bojama) - sivi, crveni, crni, žuti, zeleni, bijeli, kreativ i kreativ sivi.
´Obični´ tonovi - sivi,crveni i sl. su opločnici čiji je završni sloj proizveden u jednom tonu (nijansi) dok su kreativ opločnici proizvedeni iz 3 različita pigmenta, posebnim načinom proizvodnje i sijanjem pigmenta: kreativ: žuti, crveni i smeđi pigment i kreativ sivi: bijeli, sivi i crni pigment. Različiti načini slaganja i posebna tehnologija proizvodnje završnog sloja garantiraju unikatnost površine opločene ovim opločnikom jer je samim tehnološkim procesom onemogućeno da se dobije više istih opločnika.

Ž p / 11.9.2011 17:10

Molim Vas da mi dadete savjet čime da izoliram betonsku deku iznad garaže. Za sada nema nikakve izolacije

ODGOVOR

Ako u deki postoje pukotine, dubinske pukotine zapunite rijetkom tj. tekućom HIDRO ŽBUKom i cijelu površinu AB ploče pregletajte REPARATURNIM MORTom F u debljini 3-4 mm, a površinske pukotine pregletajte REPARATURNIM MORTom F u debljini 2-3 mm.

Ako ćete izvoditi toplinsku izolaciju, izvedite je kao obrnuti krov.

Ž p / 11.9.2011 17:08

Molim Vas da mi dadete savjet što je najbolje ugraditi na coklu oko kuće koja je sada pregletana a ispod nje je mrežica.

ODGOVOR

Na sokl ugradite TERAPLAST prema izboru iz naše ton karte. Prije ugradnje TERAPLAST-a potrebno je podlogu impregnirati dan ranije.