Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M / 6.11.2011 22:33

Poštovani,napravio sam pregradne zidovi gipsanim pločama. Pogriješio sam što sam spojeve obradio silikonom, pa mi sada izbijaju masne fleke poslije bojanja zidova. Kako spriječiti izbijanje masnih fleka ?
Hvala

ODGOVOR

Trebate kontaktirati proizvođača tj. ovlaštenog prodavača Knauf ploča. Koliko je nama poznato Knauf ploče tj. spojevi se gletaju masom i ne silikoniziraju se.
Silikoniziraju se samo spojevi ploča i konstrukcije (npr.spoj zida i Knauf ploče).
Naša preporuka je da silikonizirane spojeve očistite pa pregletate masom za gletanje gips ploča.

I K / 31.10.2011 12:32

Ovako,imam površinu od cca 2,5 kvadrata na koju treba nanjeti TERAPLAST G3.
Zanima me kolika mi je potrebna količina TERAPLASTA za tu kvadraturu?

Hvala!

ODGOVOR

"Na našoj web stranici TERAPLAST-a
ili web stranici tehničkih uputa za TERAPLAST-e
možete naći sve potrebne informacije o proizvodu .

Potrošnja TERAPLAST G je 4 kg/m2, pa je za vašu kvadraturu potrebno 10kg.
"

I S / 29.10.2011 19:50

Poštovani,kupio sam preko Marić-bau firme vašu žbuku.Nisam znao koliko ide po kvadratu pa su mi oni rekli da mi za 300kvadrata treba 1200kg.Ostalo mi je 19kanti te žbuke i zanima me jel ikako mogu vratiti i zamjeniti za nešto drugo,unaprijed se zahvaljujem i čekam vaš odgovor

ODGOVOR

Za vaših 300m2 fasadne površine najmanja količina završno dekorativne žbuke koja vam je bila potrebna je 900 kg.
Ne znamo koji tip žbuke, koju granulaciju nitii da li ste kupili bijelu ili obojenu žbuku.
Ako se radi o bijeloj žbuci problema s povratom ne bi smjelo biti jer se bijela žbuka lako proda, ali ako se radi o obojenoj žbuci povrat nije moguć, jer se sve obojene žbuke isključivo radimo prema narudžbi kupca. Ako ste kupili žbuku u granulaciji 1,5 mm količina koja vam je trebala ostati je cca 300kg, dok za veću granulaciju trebalo vam je ostati maksimalno 100-150 kg. Pretpostavljamo da vam je prodavač računao gornju granicu potrošnje od 4 kg/m2 za granulaciju od 3mm. Kontaktirajte prodavača gdje ste kupili žbuku pa neka on kontaktira predstavnika Samoborke za područje Slavonije i pokuša dogovoriti eventualno povrat ili zamjenu robe. U svakom slučaj količina žbuke koja vam je ostala je prevelika, i pitanje je da li je izvođač radova fasadne površine pravilno izveo teksturu žbuke.

a k / 28.10.2011 8:14

Poštovani/a,
napukla mi je betonska ploča od balkona, duljine cca 90c, i širine 2mm u najširem dijelu.znači jedna crta..ispod mi je soba i kad je velika kiša kapa mi u sobu. Kako bi mogao sanirati tu napukotinu, nečim je popuniti ili je prvo malo proširiti pa nečim popuniti?
Puno Hvala!

ODGOVOR

Vaša pukotina već spada u konstrukcijsku i potrebno je konzultirati se sa statičarem zbog provjere stabilnosti i nosivosti AB ploče.
Za sanaciju pukotine možete upotrijebiti: HIDRO ŽBUKA kojom prvo zapunite pukotinu, a nakon 1 - 2 dana REPARATURNI MORT F kojim pregletate površinu balkona u debljini 2-3 mm.

a f / 27.10.2011 12:55

poštovani, molim Vas kolika je cijena za žbukanje gruba,fina melta sa materijalom, znaći materijal + rad
otok Cres

ODGOVOR

Samoborka d.d. Samobor bavi se proizvodnjom i prodajom građevinskog materijala, ne bavimo se izvođenjem radova, tako da vam cijenu izvođenja radove ne možemo dati.
Cijena materijala tj. podložne žbuke VC 40 po iznosi 28,24 kn/m2 s PDV-om.

M B / 27.10.2011 0:56

Poštovani,. Pitanje br1.. nedavno sam ožbukao i zagladio nekolicinu zidova u kući, pa sam u nedoumici koliko je potrebno da prođe vremena da bi se krečile jupolom te plohe, te dali je potrebno premazati te plohe impregnacijom prije krečenja jupolom, pošto je to prvo krečenje. Pitanje br2.. jedna od prostorija koju su ožbukao neće biti pod grijanjem (poradi stvaranaj pljesni u prostorijama koje se ne griju) dali je takvu prostoriju bolje okrečiti sa gašenim vapnom ili je mogu kao i ostale okrečiti sa jupolom. Pitanje br3.. u jednoj sobi je nanešen sep (bijele boje,prije 2god.), htjeo bih ga pokrečiti jupolom ili postoji posebna boja za sep?... te dali je potrebno premazati sep impregnacijom prije nanošenja bilo čega preko sepa?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima. Hvala!

ODGOVOR

Za odgovore na prva dva pitanja obratite se proizvođaču JUPOL-a, firmi JUB, te će vam njihovi tehnolozi dati savjete za bojanje.
Pitanje br.3 : SEP se bez problema može prebojati i JUPOLOM, a možete ga obojiti i našom bojom TERAPOL, u dva nalića, u tonu prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacija prije bojanja SEP-a nije potrebna.

B B / 26.10.2011 16:04

Poštovanje
Imam dvorište površine 200 metara kvadratnih i podloga je betonska.Sada bi htio staviti vaše opločnike.Interesira me kakvu podlogu da stavim ispod njih(pijesak ili mort)i koju debljinu.

ODGOVOR

Pošto vaše dvorište ima betonsku podlogu, i ako je podloga napravljena u padu bez problema možete ugraditi opločnike debljine ili 6 ili 8 cm ljepljenjem debeloslojnim lijepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL. Nije potrebno stavljati pijesak jer već imate gotovu podlogu.

j m / 24.10.2011 8:38

Poštovani, molim Vas koji je postupak i koji materijal je potreban da na betonski strop nanesem sep žbuku i drugo pitanje je s čime da izravnam betonski pod dobro natkrite terase na prvoj etaži. Hvala i pozdrav iz zagorja

ODGOVOR

Betonski strop impregnirajte KONTAKT GRUND-om dan ranije i pregletajte SAMOTERM GLET-om uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta, nakon sušenja od 7-10 dana, impregnirajte MINERALKVARC GRUND-om dan ranije i nanesite željeni SEP.
Stropove ne preporučamo obraditi SEP-om zbog moguće veće potrošnje materijala na vertikalnim površinama i težoj obradi.
Preporučamo vam da strop obradite TERANIL-om u debljem sloju sa reljefnom obradom.
Betonski pod izravnajte REPARATURNIm MORTom F u d=3-4 mm. Podlogu impregnirajte UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije izvođenja radova.

D M / 23.10.2011 16:20

Poštovani na kuču koja je ožbukana toplinskom žbukom prije cca 30dana nanjeli smo vaš mineral kvarc grund u boji i nakon 24h navukli sep 03 uboji
na jednom djelu fasade sep je pobjelio tojest dobio bijele mrlje nakon 7 dana.Molim vas razlog zbok čega je došlo do toga i način sanacije.Unaprijed zahvaljujem D.Maček MP-GRADNJA 0981760107

ODGOVOR

Toplinsku žbuku potrebno je prije ugradnje SEP-a preglateti TERATERMO GLET-om.

Završno dekorativna žbuka SEP izvodi su u uvjetima bez kiše i vlage koja nepovoljno utječe na boju SEP-a.

Kod primjene SEP®. 03 za vrijeme vlažnih i hladnijih vremenskih uvjeta može doći do pojave vapnenog iscvjetavanja. Vapneno iscvjetavanje (pojava bijelih mrlja na obojenim mineralnim žbukama) ne smatra se greškom u kvaliteti materijala. Vapneno iscvjetavanje prirodna je pojava uzrokovana žbukanjem i očvršćivanjem pod hladnim, vlažnim, kišnim i maglovitim vremenskim uvjetima.

TON: Odstupanja u tonu proizvedene žbuke od ton karte moguća su zbog korištenja prirodnih sirovina. Neujednačenost tona ugrađene žbuke može biti uzrokovana nepovoljnim uvjetima ugradnje (visoka vlažnost, niska temperatura), različitom upojnosti i hrapavosti podloge. Objekat u primjerenim vremenskim uvjetima (temperatura podloge i zraka viša od 10°C) prebojite MINERALKOLOR-om u boji SEP-a u jednom ili dva nalića.
Podlogu nije potrebno impregnirati već direketno bojati na ugrađeni SEP.

N B / 19.10.2011 13:16

Poštovani,


Zanima me čime bi mogao zaštititi ukrase oko prozora od stiropora (čoškaše) od tuće i ostalih nepogodnosti.
Hvala

ODGOVOR

Ukrasne profile oko prozora potrebno je obraditi masom za obradu profila PRIM ŠTUKATUR u dva sloja špricanjem, naknadono se profili mogu obojiti fasadnom bojom ili navuči završno dekorativnu žbuku kao i na fasadnoj površini.