Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V M / 26.11.2011 18:10

"Poštovani,
Imam natkrivenu, ali ne i zatvorenu terasu ispred stana (Rijeka) čiji je pod obložen brušenim pločama od kamena ""kanfanar"". S vremenom je, starenjem i djelovanjem sunca/kiše površina kamena izgubila je glatkoću i postala porozna. Pitanje: kojim sredstvom impregnirati kamen radi zaštite od sunca/kiše i daljnjeg propadanja? Hvala unaprijed! "

ODGOVOR

Za sanaciju postojećeg kamena možete koristit ili SILIKOSAM KONCENTRAT ili FIKSANIR. Namjena ovih proizvoda je sanacija vertikalnih površina, ali se mogu koristiti i za horizontalne podloge.

SILIKOSAM KONCENTRAT se koristi za impregnaciju, hidrofobiranje i učvršćivanje upojnih mineralnih građevinskih materijala kao što su: opeka, beton, kamen, bijela i obojena mineralna fasadna žbuka, plinobeton, crijep i premazi na bazi silikata.
Posebno je pogodan za zaštitu od prljavštine (čađa, smog). Brzo prodire u podlogu i postiže hidrofobni efekt.
Sprječava transport soli, alkalija i vode iz unutrašnjosti na površinu, otporan je na alkalije i koroziju. SASTAV: koncentrirana silikonska mikroemulzija.

FIKSANIR se koristi za restauraciju, učvršćivanje i konzerviranje građevinskih materijala: prirodni kamen, žbuke,opeka, crijep.
FIKSANIR penetrira duboko u podlogu, tvori mineralno vezivo koje je kompatibilno sa građevinskim materijalom, daje mu dugotrajnu otpornost na atmosferilije i zaprljanje, štiti od abrazije, korozije i morske soli.
SASTAV: ester silicijeve kiseline.

D K / 26.11.2011 17:56

Poštovani!
Urđujem konobu da bude u starom stilu (samo kamene grote). Pošto u svim konobama rade fuge od finog pijeska i crnog cementa ,mene zanima dali mogu raditi fugu boje crvene zamlje a da pri tome imam cvrste fuge kako i kod obicnog betona?

hvala

ODGOVOR

Za fuge širine i dubine do 20 mm možete koristiti masu za fugiranje kamena i keramike TERAFIL G .
Boju birate prema našoj ton karti. Za fugiranje kamena možete koristiti i MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE a koji može biti obojeni, crveni.
Mort za zidanje fasadne opeke proizvodi se isključivo prema narudžbi.

k z / 23.11.2011 18:40

Poštovani!Pitao bi Vas što bi bilo najbolje staviti na unutarnje zidove zbog topline,tj da bi bilo toplije u kući.Grijem se na centralno grijanje.Stavio bi samo na dva vanjska zida u dnevnoj sobi.U kuhinji imam lamperiju,u hodniku lamperiju i sve je dobro,Vlage nema.Spavam u dnevnoj sobi,a krevet mi je u samom ćošku ta dva zida, i jako mi je zima, i sve je hladno oko mene.Pa sam mislio ih nečim obložiti,ili maknuti krevet iz ćoška.Mislio sam staviti impregnirani stiropol 2cm i na njega mineralni sep.Molim Vas za odgovor.Hvala.

ODGOVOR

Preporučamo vam da s vanjske strane objekat toplinski izolirate ugradnjom toplinskog sustava - pločama stiropora u debljini 8 ili 10 cm.
S unutranje strane zida i samo na dva zida ugradnjom stiropora u debljini 2 cm nećete ništa riješiti. Hladnoća će vam i dalje biti prisutna.
Ako već želite iznutra izolirati preporučamo vam da unutarnji prostor izolirate ugradnjom knauf ploča s ispunom od staklene ili kamene vune, tako ćete dobiti i toplinsku i zvučnu izolaciju.

T P / 21.11.2011 13:18

Kako se skidaju mrlje od vina i soka sa teraplasta.
Srdačan pozdrav.

ODGOVOR

Sredstvo za skidanje mrlja s TERAPLASTa nemamo u svom prodajnom programu.
TERAPLAST možete očistiti upotrebom meke četke i blagog deterđenta za kućanstvo koji nisu na bazi otapala ili klora.
Nakon čišćenja s deterđentom TERAPLAST dobro isperite čistom vodom.
Postupak ponovite ako se radi i velikom zaprljanju.

m e / 11.11.2011 16:18

postovani

molim vas da mi pomognete sa savjetom..
pojavile su mi se pukotine na unutarnjem zidu ( prvenstveno zbog vlage i promjene temperature ) sto mi je potrebno za popunjavanje tih pukotina i izravnavanje zida..

p.s
stavio sam knauf mrezicu i presao glet masom i nedugo medjutim ponovno su se procijepi poceli pojavljivati


da li postoji u ponudi neko gradjevisko ljepilo,da li pomaze u tom slucaju recimo lepilo za stiropor ili eki drugi materijal?! HVALA!

ODGOVOR

Ljepilom za stiropor nećete se riješiti pukotina. Najvjerojatnije je problem u debljini žbuke i kako je ona nanešena.
Vlaga i temperatura mogu biti djelomično uzrok pukotine.
Potrebno je znati kakve su pukotine, koliko se rasprostitru u dubinu i širinu, u kakvom je stanju postojeća žbuka, da li se odvaja od podloge, ljušti i slično.
Ako ste u mogućnosti poslikajte zidove te nam slike proslijedite na email da vam možemo konkretnije odgovoriti.

R C / 9.11.2011 20:00

"Poštovani,
zanima me da li mogu postaviti glazuru (estrih) na temeljnu (podnu) betonsku ploču izbetoniranu prije 15 dana.
U tehničkim specifikacijama za Vaš cementni ""estrih 12"" kaže da podloge moraju biti čiste, čvrste, suhe ..
Deka koja je izbetonirana prije 15 dana je čista i čvrsta, ali nažalost nije još u potpunosti suha.
Da li savjetujete postavljenje estriha na tako ""frišku"" deku ili čekamo proljeće.

Hvala na odgovoru,

Lp,

Rudolf"

ODGOVOR

Ako se radi o unutarnjim prostorima, glazuru na AB ploču možete ugraditi nakon 28 dana, zbog postizanja deklarirane čvrstoće same AB ploče i zbog sve zaostale vlage koja je u betonskoj ploči.
Vlaga u betonu mora biti što niža prije ugradnje estriha. Sva zaostala vlaga može kasnije štetno djelovati na završnu obradu podova - pogotovo ako će se ugrađivati drvena obloga poda.

M D / 9.11.2011 10:32

"Poštovani, imam garažu u kojoj su svi zidovi kao i pod te strop od sirovog betona. Kako su takve podloge teške za čišćenje trebao bi neko jednostavo rješenje da se zidovi ""učvrste"" i da se mogu lakše održavati. Hvala"

ODGOVOR

Ako čvrstoća betonskih zidova nije dobra bilo koja obrada zidova neće biti dugotrajna.
Ako su betonski zidovi i pod dobre kvalitete tj. ne ljušte se, pregletajte ih REPARATURNIM MORTom F u debljini 2-3 mm. Prije ugradnje REPARATURNOG MORTa površinu impregnirajte UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom neposredno prije izvedbe. Nakon sušenja REPARTURNOG MORTa, zidove i pod možete prebojiti bojom za beton, AKROTON, prema izboru iz naše ton karte.

I S / 7.11.2011 19:17

poštovani,zanima me koliko akrilna žbuka u kantama može dugo biti u toploj prostoriji a da ne propadne.unaprijed hvala na odgovoru

ODGOVOR

Samoborka d.d. garantira za TERAKRIL žbuke godinu dana pri skladištenju u zatvorenoj ambalaži, na temperaturi 5-30 C.

D P / 2.11.2011 11:39

Da li se na cijevi podnog grijanja prije glazure, obavezno stavlja PVC folija?

ODGOVOR

Izvođač podnog grijanja mora svakako zaštitit cijevi korištenjem posebne folije za tu svrhu. Informirajte se kod izvođača podnog grijanja.

M O / 7.11.2011 10:20

Poštovani !
Potrebna mi je hidroizolacija na betonskoj terasi koja je cca 45 godina stara i koja propušta vodu.
Molim prijedlog za sanaciju.
Terasa je 14 X 6 metara.
Hvala.

ODGOVOR

Mislim da je betonsku terasu staru 45 godina najbolje obložiti keramičkim pločicama.
Za lijepljenje koristite TERATEKT FLEKS (fleksibilno ljepilo), a fugiranje izvedite masom za fugiranje TERAFIL FLEKS.