Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Z G / 22.4.2013. 11:15:08

Posjedujem opločnike SAMOBORKA-e visine 8 cm. Obzirom da su ugrađeni prije cca 8 godina, na njima se nalaze različite naslage prljavštine.
Na koji način predlažete najsvrsishodnije čišćenje?

Zrinko

ODGOVOR

Opločnike operite vodom pod pritiskom (miniwash) i očetkajte mekim četkama.Nakon pranja opločnike možete impregnirati BETON IMPREGNATOR-om.
BETON IMPREGNATOR je namijenjen za impregnaciju i hidrofobiranje svih vrsta betona, prirodnog kamena (granit, mramor), opeke,porobetona, vlaknocementnih ploca te mineralnih žbuka i boja.
Brzo se upija u podlogu i postiže vodoodbojni efekt, smanjuje mogućnost zaprljanja.
Spriječava transport vodo topivih soli iz betonske podloge na površinu.

v š / 22.4.2013. 11:00:26

Interesira me cijena granitnih kocke 8x8x8 cm odnosno 10x10x10xcm.
Unaprijed se zahvaljujem!

ODGOVOR

Granitne kocke ne proizvodimo niti nemamo u svom prodajnom programu.
Kontaktirajte firmu METALMINERAL KAMEN iz Svete Nedelje koja prodaje navedene kocke.

M P / 20.4.2013. 18:21:51

Poštovani,
imamo problem sa flekama od vode po fasadi(kada se cvijeće zalijeva)
ispod posude za cvijeće curi voda boje hrđe.A fasada(silikatna)je plavkasto-sive boje.
Dali postoji nešto za čišćenje(miniwash-om sam već probala i neide)
Hvala.

ODGOVOR

Pokušajte zaprljane površine očistiti četkom i nakon toga ostaviti fasadu da se prosuši par dana, te fasadnu površinu obojiti mineralnom silikatnom paropropusnom bojom SILIKATKOLOR.

Z T / 18.4.2013. 14:26:59

Poštovani,

koliki pritisak mogu izdržati betonske ploče 40x40x3,8 te mogu li se privremeno koristiti za prilaz garaži osobnim vozilom?

hvala

Srdačan pozdrav

ODGOVOR

U koliko će se betonske ploče postaviti na betonsku podlogu i lijepiti TERATEKT FLEKS debeloslojnim ili ako se polažu u cementnu pastu, u tom slučaju se mogu koristiti za prilaze osobnih vozila, premda im to nije prvotna namjena, već su za to predviđeni betonski opločnici.

L M / 18.4.2013. 10:59:59

Stepenice su izvedene u betonu. Postoji li neka masa za poravnanje, otporna na atmosferilije, kojom bi mogao presvući beton?

Pozdrav i hvala

ODGOVOR

betonske stepenice možete izravnati našom polimer-cementnom masom za izravnavanje REPARATURNI MORT G , koja je otporna na atmosferske utjecaje.
Površinu betona je potrebno prethodno očistiti, odprašiti i lagano navlažiti prije izravnavanja.
REPARATURNI MORT G se nanosi u debljini do 5 mm u jednom sloju i zagladi. Kod potrebnih većih debljina REPARATURNI MORT G se nanosi u više slojeva ukupne debljine 20 mm.
U razdoblju toplog i sušnog vremena , površine obrađene REPARATURNIM MORTOM G treba lagano vlažiti tijekom 3 dana.

J M / 16.4.2013. 21:47:01

Dobar dan,
imam podrum koji je s dvije strane potpuno ispod nivoa zemlje dok su preostale dvije oko 70 cm pod zemljom. Zidovi su kameni debljine 50 cm, na podu je betonska ploca, a na njoj sloj zbuke (oko 1 cm). Zidove koji su potpuno pod zemljom planiram hidro/termo izolirati s vanjske strane (obrada fuga, ljepenks, XPS, cepasta folija). Ta dva zida su sada vlazna, pogotovo fuge. Sto napraviti. Na spoju poda i zidova takodjer dolazi do proboja vlage. Iznutra sam mislio izolirati s ljepenkom na koju bi onda stavio estrih. Kako najbolje izolirati spoj poda i zida pogotovo fuge u visini 15-ak cm od poda (prije ljepenke)?

ODGOVOR

savjetujemo vam da zidove koje ste mislili hidro i termo izolirati slobodno napravite na način kako ste opisali (obrada fuga, ljepenka, XPS, čepasta folija).
Kada je u pitanju spoj zidova i poda, izolaciju možete obaviti našim hidroizolacijskim proizvodom HIDROPROTEKT, te u prvi sloj koji se nanosi zidarskom četkom u debljini 1,5-2 mm utisnete traku za brtvljenje.
Drugi sloj HIDROPROTEKTA nanosite unakrsno u debljini 1,5-2 mm na prethodno očvrsli prvi sloj unutar 8-12 sati, bez prethodnog vlaženja podloge.
Zidove možete obraditi hidroizolacijskim premazom do visine 15 cm. Na HIDROPROTEKT možete nanijeti CEMENTNI ESTRIH 20 sa kojim bi izravnali podlogu.

N / 16.4.2013. 14:34:55

Poštovani,
molim za savjet koji materijal i kako da upotrebimo za izvedbu hidroizolacije podruma sa unutarnje strane.
Postava hidroiolacije izvana nije moguća (nepristupačnost i blizina susjeda to (onemogučavaju).
Podrum se nalazi ispod obiteljskekuće i djelomično (oko 1.50 m) je ukopan.
željeli bi izolirati zidove i pod, te na izolirani pod postaviti keramiku , a zidove premazati bojom za beton ukoliko je to moguće.
Podrum bi se koristio kao stambeni prostor u ljetnom periodu.tako da nam toplinska izolacija nije potrebna već samo zaštita od vlage.
Unaprjed zahvaljujem na uputama.

ODGOVOR

Ukoliko imate problem s vlagom, možemo Vam preporučiti da unutarnje površine betonskih zidova i podova premažete dvokomponentnom hidroizolacijskom fleksibilnom masom DUOELASTIK BETONPROTEKT,
te na taj način stvorite „efekt bazena“, poželjno je hidroizolaciju izvesti u cijeloj visini zidova. Izolirane zidove možete premazati bojom za beton AKROTON ilii AKROTON PLUS.

B M / 16.4.2013. 12:08:34

Imam nenatkrivenu terasu. Napravljena je na stupovima od betona ( fert gredice+betonska deka+recitol+bitumenska ljepenka.Kad pada kiša kapa na nekoliko mjesta.Trebao bi savjet kako to sanirati, terasa bi trebala biti prohodna.

ODGOVOR

Pretpostljamo da je ljepenka nakon određenog vremena postala krta i popucala pod utjecajem atmosferilija, jer nije namijenjena da bude prohodna, odnosno završni sloj.
Možete eventualno na ljepenku nanijeti beton u padu, te na taj beton nanijeti hidroizolacijsku dvokomponentnu polimer cementnu masu HIDROPROTEKT DUOELASTIK.
Za lijepljenje pločica preporučamo fleksibilno ljepilo TERATEKT FLEKS

S A / 15.4.2013. 18:59:34

Imam kuću u planinskom selu napravljenu od drvene građe i ispunjene blatom.Kuća je u dobrom stanju pa bih htela da uredim njenu fasadu u postojećem balkanskom stilu.Da li postoje neke nove metode? Pozdrav.

ODGOVOR

nismo upoznati o kakvom se balkanskom stilu radi, i u kakvom je stanju navedena kuća, odnosno njezina fasada.
Ukoliko ste u mogućnosti, bilo bi dobro da nam proslijedite par slika postojećeg objekta, kako bi bili vam mogli dati precizniji prijedlog sanacije.

A S / 14.4.2013. 20:49:13

Poštovani,
vanjsko stepenište sam mislio obložit s betonskim pločama, umjesto s kamenom, kako je predviđeno projektom. Mjere gazišta tj. obloga su 33/3/140 dok su mjere lica 14/2/140.
Vidim da u ponudi imate betonska gazišta, ali ne ovih mjera, pa me zanima da li možete iste izradit po mjerama koje sam naveo.

unaprijed hvala i lp

ODGOVOR

Za sada radimo samo gazišta navedenih dimenzija.