Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B G / 16.2.2023. 13:29:02

Poštovanl, Nastavno na pitanje od 10.02.2023 Terasa na 3 garaze cca 40 m2, oko 50 godina stara Stari zavrsni sloj ispucao i djelomicno podigao ispod kojeg se zavlači voda Potrebno je ukloniti taj sloj ali sto staviti umjesto njega tako da bude vodonepropusno. LP Na terasi nema bitumena niti vodootporne izolacije bilo kakve vrste. Terasa se sastoji od osnovne betoske nosive ploče te završng sloja (glazure) koji sada puca i odvaja se. Dali kakva masa za izravnavanje dolazi u obzir i koja LP, Branko

ODGOVOR

Potrebno je skinuti sve slojeve do betonske ploče, dobro ju očistiti i otprašiti, te ukoliko je ona u dobrom stanju, REPARATURNIM MORTOM je potrebno korigirati padove. Na tako pripremljenu površinu možete nanijeti visokofleksibilnu hidroizolacijsku masu za zaštitu betona BETONPROTEKT MONOELASTIK ili DUOELASTIK. Hidroizolacijski sloj možete zaštititi postavom betonskih ploča na podmetače. Detalje primjene navedenih proizvoda možete pronaći u tehničkim uputama proizvoda na našem webu.

J B / 14.2.2023. 18:44:55

Molim savjet sa čime obraditi završetak zida od šuplje cigle na dijelu gdje je dio zida srušen pa je cigla ostala prerezana i otvorena. Da li da se napravi mali šalung pa zacementira sa suhim betonom, ili da se krpaju rupe sa mortom pa nakon toga navuče žbuka sa mrežicom? Koliko bi se beton trebao sušiti prije navlačenja žbuke? Hvala na savjetima

ODGOVOR

Ako je završetak zida ostao kao parapet onda možete kao što ste i zamislili napraviti šalung i zid završite ili CEMENTNIM ESTRIHOM 20 ili SUHIM BETONOM 20 ili REPARATURNIM MORTOM. A ako je završetak zida vertikalan, postavite kutne profile (pod uvjetom da tu nemate veće mehaničko opterećenje) i ožbukajte, npr. s vapneno-cementnom žbukom VC 50. Predhodno rupe možete zapuniti MORTOM ZA ZIDANJE M-5. Detalje primjene navedenih proizvoda možete pronaći u tehničkim uputama proizvoda na našoj web stranici.

D M / 14.2.2023. 10:01:08

Kako se obradjuje vapnena zbuka jel se isto radi kao gips

ODGOVOR

Vapnena žbuka se isto nanosi, ali ima neke svoje specifičnosti kao npr. nanosi se u više tanjih slojeva (do 2 cm u jednom sloju), duža faza između pojedinih slojeva..

H L / 13.2.2023. 20:43:51

Dobar dan. Je li potrebno tiplati stiropor od 2 cm.

ODGOVOR

Da li je potrebno dodatno pričvršćivanje ploča ovisi o podlozi na koju se lijepe toplinsko-izolacijske ploče i stupnju izloženosti vjetru.

D N / 13.2.2023. 19:29:13

Poštovani. Razmišljamo o kupovini vaših opločnika. Zanima nas da li je dozvoljeno na opločnicima prati auto sa raznom auto kozmetikom kao što su auto šamponi. Dali to bilo kako šteti opločnicima. Lp

ODGOVOR

Samoborkini opločnici ispitani su prema normi HRN EN 1338. Ta norma ne uključuje ispitivanje tretiranja opločnika auto kozmetikom. Mogu jedino iskustveno reći da nakon pranja automobila opločnike dobro isperite vodom i sve bi trebalo biti u redu. Eventualno, za hidrofobiranje opločnika i postizanje vodoodbojnog efekta preporučamo upotrebu sredstva za impregniranje betona BETOSIL.

D K / 12.2.2023. 22:47:19

Poštovani majstor mi radi fasadu 10 cm stiropor te hoce samo jednu ruku ljepila staviti na to naravno na mrezicu malo sam skeptičan oko toga jer znam da se nanosi u dva sloja on kaze da ce jednu ruku ljepila nna deblje staviti neznam koliko je to dobro hvala

ODGOVOR

Toplinsko izolacijske ploče obrađuju se armaturnim slojem koji se izvodi nanošenjem dva nanosa polimer-cementnog morta (ljepila) i gdje se u prvi sloj utiskuje fasadna mrežica.

R M / 11.2.2023. 12:20:18

Posjedujem garazu u skĺopu kuce izgradene 1964.godine.Renoviro bi garazu koja je dotrajala jer iz unutrasnjosti otpada zbuka sa plafona nesto iz dotrajalosti a nesto zbog vlage sa ploce krova koji je ravan iz vana.Mislio sam postaviti ljepenku a na to estrih od 5 cm visine,ali se bojim da mi je to pretezak teret na ploci od estriha.Garaza je 29 kvadrata,te molim da me savjetujete da li migu staviti estrih ili neki drugi premaz da pokrijem ljepenku odnosno da je zastitim i da estetski ljepse izgleda ili da koristim neku drugu hidroizolaciju umjesto ljepenke.

ODGOVOR

prije sanacije podgleda, s gornje strane betonske ploče je potrebno skinuti sve slojeve do betona. Reparaturnim mortom je potrebno korigirati padove i na tako pripremljenu površinu nanesite visokofleksibilnu hidroizolacijsku masu za zaštitu betona BETONPROTEKT MONOELASTIK ili DUOELASTIK. Ukoliko je površina iznad garaže prohodna na hidroizolaciju postavite betonske ploče na podmetače.

B G / 10.2.2023. 16:20:19

Terasa na 3 garaze cca 40 m2, oko 50 godina stara Stati zavrsni sloj ispucao i djelomicno podigao ispod kojeg se zavlači voda Pptrebno je ukloniti taj sloj ali sto staviti umjesto njega tako da bude vodonepropusno. LP

ODGOVOR

Sanacija ovisi o postojećim slojevima kao i o stanju istih. Kako iz Vašeg upita to nije vidljivo, mogu samo pretpostaviti da na objektu postoji bitumenska hidroizolacija. Ako je ona u dobrom stanju, preporučamo skidanje trošnih slojeva do izolacije i postavu BETONSKIH PLOČA na podmetače.

D M / 10.2.2023. 9:27:32

Poštovani, Lijepo bih molio za preporuku proizvoda za sanaciju poda na katu. Naime, parketni pod nije ravan već prema sredini prostorije postoji pad od 4cm u odnosu na rubne dijelove prostorije. Mislio sam nakon skidanja postaviti armaturnu mrežu za očvrščivanje podloge, ali s obzirom da se radi o prostoriji na kutu ne znam koji materijal odabrati da se isto zalije. Isto tako trebao bi proizvod koji se ne suši dugo.

ODGOVOR

Preporučamo upotrebu ili odgovarajuće mase za izravnavanje koja ide u debljini 0-4mm (na žalost takvu nismo u mogućnosti ponuditi) ili izradu CEMENTNOG ESTRIHA u debljini minimalno 2cm ( za vezani estrih). U svakom slučaju prije daljnih radova, estrih se mora osušiti.

B / 7.2.2023. 15:29:42

Zanima me gdje mogu kupiti beton dekor i jel se može postaviti na kuhinjsku radnu plocu

ODGOVOR

BETON DEKOR možete upotrijebiti kao završnu oblogu za kuhinjsku radnu ploču uz pripremu podloge PREMIUM GRUNDOM dan prije nanošenja BETON DEKORA. Preporučamo da radi lakšeg održavanja gotovu površinu BETON DEKORA premažete dvokomponentnim poliuretanskim lakom.