Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

i k / 28.8.2013. 12:17:11

Postovani
Zanima me da se stavlja stiropor fasada na kucu koja je sagradjena od kamenih blokova sirine 65 cm i sta Vi preporucate s obzirom da je vanjska stara zbuka i boja popucala na nekim djelovoma pa nekad kad su jake kise zna mi ovlaziti unutrasnju stranu zidova. Pretpostavljam zbog nastalih pukotina ali nisam strucan pa Vas molim na malu pomoc? Hvala i pozdrav

ODGOVOR

Sanaciju vlaženja možete izvesti i bez postavljanja toplinske izolacije, u vašem slučaju potrebno je ukloniti boju sa žbuke, ukloniti dijelove žbuke koji su eventualno loše čvrstoće, te podlogu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM, nanijeti TERATERMO GLET u debljini od 3 mm, u njega utisnuti staklenu mrežicu, i drugi sloj TERATERMO GLETA nanijeti na očvrsnuli prvi sloj.
Kao završni sloj možete odabrati mineralne žbuke koje se nanose nakon 10-14 dana, ili silikatne i akrilatne žbuke nakon 21 dan, uz prethodnu impregnaciju podloge.

n r / 27.8.2013. 23:02:36

sa čime impregmirati crijep za vanjsko oblaganje poda terase i stepenica-biber crijep.

ODGOVOR

Crijep nakon polaganja možete impregnirati BETON IMPREGNATOROM preko čitave površine.

N V / 27.8.2013. 19:58:25

Imam vinski podrum koji je zbog slabe izolacije vlažan, sad bi ga požbukal pa me zanima koju vrstu žbuke bi mi preperučili a da pri tome ima neka izolaciska svojstva.

ODGOVOR

Kako bi vam predložili kvalitetnije rješenje potrebno nam je više informacija, npr. kako se vlaga manifestira, kakvi su zidovi i u kakvom su stanju i sl.

O R / 27.8.2013. 18:11:55

Fasadu staru 18 godina, toplinska izolacija i sep, želimo obnoviti - sanirati pukotine i na prozorima vratima napuknuća.
Pitanje: da li obnoviti nanošenjem sepa ili je moguće i nekom drugom silikatnom žbukom?

ODGOVOR

Podlogu, odnosno SEP potrebno je dobro oprati, te pregletati TERATERMO GLET-om u debljini 3 mm, u svježi sloj utisnuti staklenu mrežicu sa preklopima od 10 cm na svim spojevima, i drugi sloj nanijeti u debljini od 2 mm na očvrsli prvi sloj.
Završnu žbuku SEP možete nanijeti nakon 10-14 dana, a silikatne ili akrilatne žbuke nakon 21 dan.

Z J / 26.8.2013. 11:45:40

Poštovani,imam kuću na moru, a zidana je POROTHERM blokovima 25.Sa unutarnje strane zidova, dok nije stavljena fasada došlo je do isoljavanja - bijela prašina.Molim Vas za savjet šta da radim prije nego počnem raditi unutarnju žbuku tj. treba li i čime odstraniti te naslage?
Unaprijed hvala za odgovor, Zoran.

ODGOVOR

Prije žbukanja zidova na kojima je vidljivo isoljavanje iste je potrebno temeljito očetkati kako bi se mehanički otklonila salitra, te čitavu površinu zida premazati nerazrijeđenim ANTISOLOM u dva nanosa do zasićenja.
ANTISOL će kemijski reagirati sa solima prisutnim u ziđu i pretvoriti ih u ne topive.

m p / 26.8.2013. 11:37:27

Postovani, uskoro bi krenuli sa izgradnjom fasade,kamena vuna interesira me koju boju odabrati? boja cigle je krov,postoji li simulacija sa mojom slikom?

ODGOVOR

Da, moguće je izraditi kompjuterski prikaz vašeg objekta u nekoj od željenih boja.
Više informacija možete naći na našoj stranici http://www.samoborka.hr/kompjutorski-prikaz-vase-fasade .

S K / 25.8.2013. 18:31:45

Poštovani
Imam problem sa septičkom jamom koja je izgrađena kao jedna komora bez betoniranog dna.Želio bih betonirati dno,izgraditi pregradu i izolirati.Koje mi materijale preporučate?

ODGOVOR

Stjenke i dno septičke jame možete izolirati HIDROPROTEKTOM, a spojeve dna i rubove možete izolirati MONOELASTIK BETONPROTEKTOM ili dvokomponentnom polimer cementnom elastičnom hidroizolacijom DUOELASTIK HIDROPROTEKT, u kojeg se utiskuju rubne trake

z g / 25.8.2013. 10:07:55

Poštovani !
imam staru terasu koja je dosta prljava,kako je očistiti

ODGOVOR

terasu možete pokušati oprati vodom pod pritiskom i čvrstim četkama

Ž P / 25.8.2013. 9:26:20

Poštovani !
Imam podrum koji je gotovo sa sve strane u zemlji te ga nije moguće sa vanjske strane odkopati je nema mjesta. Podrum je građevina iz šezdesetih godina te nije prilikom betonaše korištenoa betonska armatura pa je došlo do vertikalnog i horizonzalnog puknuča na betonu te za jakih kiša ima prodora vode. Molim Vas za savjet kako da izvršim sanaciju.

ODGOVOR

Za kvalitetniji prijedlog sanacije, bilo bi potrebno znati da li se te pukotine protežu kroz cijeli presjek zida, ili su površinske pukotine.
Eventualno se pukotine mogu pokušati sanirati mineralnom žbukom za zaštitu od vlage HIDROPROTEKT.

G Č / 24.8.2013. 16:19:04

Poštovani,

U završnoj smo fazi izgradnje obiteljske kuće kraj Pule. Odlučili smo se za fasadu iz vašeg programa, ali imamo dva piatnja. U kojem periodu ( mjesecu )bi bilo najoptimalnije dignuti fasadu i vaše stručno mišljenje: Demit fasada od 5 cm ( + 1cm ljepila i ostalog ) ili termožbuka od 5cm. Kuća je nova, građena sa termoblokovima Gorica od 25 cm. Kuća nije blizu mora, cca 5-.6 km od mora.

Srdačno vas pozdravljamo i očekujemo vaš odgovor.

S poštovanjem,
Goran Čupić

ODGOVOR

Najpovoljnije vrijeme za izvođenje fasaderskih radova je proljeće ili jesen, odnosno temperatura zraka i podloge ne bi smjela biti niža od +5 C, tj viša od 30 C.
Također radovi se ne bi smjeli izvoditi tijekom kišovitog i vlažnog vremena, kao i na osunčanim plohama, i tijekom vjetrovitog i maglovitog vremena.
Prema današnjim standardima kvalitetniju toplinsku zaštitu pruža izolacija stiroporom ili mineralnom vunom, nego termožbuka.