Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V L / 3.9.2013. 10:52:14

Poštovani,

kupio sam tlakavce Narcis iz Vašeg proizvodnog programa. Zadovoljan sam sa Vašim proizvodom ali bih molio da mi pomognete u vezi tehničkog problema. Naime, tlakavci su postavljeni temeljem nacrta koji ste mi uručili ali zbog nagiba terena pjesak koji je u fugama se neprestano ispire i taloži na dnu padine (na kraj prilaznog puta).
dakle, molio bih, ukoliko znate koji materijal ili postupak bi trebalo primjeniti za fugiranje tlakavaca Narcis ako je u pitanju nagib terena.

lp Vlado

ODGOVOR

Fugiranje opločnika koliko je nama poznati izvodi se isključivo kvarcnim pijeskom maksimalne granulacije do 1,3 mm debljine, tzv.grubljim pijeskom jer je oštar i međusobno se čestice bolje povezuju.
Ispiranje kvarcnog pijeska ili tzv.odlazak pijesak u niže slojeve terena je pojava koja se stalno dešava, kako na kosim terenima tako i na ravnim površinama. Pretpostavka da je vaš nagib gdje su opločnici postavljeni prevelik te da kiša pijsak ispire i taloži.
Ukoliko su fuge između opločnika veće od 3 mm mogu se zapuniti smjesom kvarcnog pijeska i tekućeg bitumena, ali se tom prilikom mora paziti da se opločnik ne zaprlja.

S / 1.9.2013. 16:48:30

Mogu li se oplpčnici postavljati na betoniranu površinu, koja usto ima nagib. Što preporučate? zahvaljujem

ODGOVOR

Opločnici se mogu postavljati na betonsku površinu, ali metoda postavljanja ovisi o nagibu terena.
U praksi postotak nagiba ne bi trebao biti veći od 18% do maksimalno 20%.
Ukoliko je nagib prevelik opločnici se lijepe debeloslojnim ljepilom, inače se oni mogu postavljati na pijesak granulacije 2-4 mm.

(P.S. Ostavili ste nam neispravnu email adresu pa vam odgovor nismo mogli poslati nazad emailom)

M F / 2.9.2013. 19:44:32

Postovani,
Zanima me koju je bolje staviti fasadu na stiropor debljine osam centimetara - akrilnu ili silikatnu i u cemu je razlika?
Srdacan pozdrav !

ODGOVOR

Ima dosta pitanja koja se često ponavljaju i to je upravo jedno od njih.
Zato na puno pitanja kupci mogu sami vrlo lako naći odgovor u našoj web rubrici „Pitanja i odgovori“ .
Potrebno je samo unijeti traženi pojam ili pojmove, gore desno na web stranici, u polju za unos: PRETRAŽIVANJE .
Tako se u vašem slučaju mogu unijeti pojmovi:
razlika akrilat silikat
a nađeni odgovori su:
http://www.samoborka.hr/pretrazivanje.asp?q=razlika+akrilat+silikat

n m / 1.9.2013. 15:05:28

u stanu 30 god starom na unutarnjim zidovima pojavile su se mrezaste mikro pukotine.zidovi su bojani a zanima me kako da to saniram.hvala

ODGOVOR

Potrebno nam je više informacija o kakvim pukotinama se radi, koliko su rasprostranjene, gdje se pojavljuju, na kakvu podlogu se nanašalo, koja vrsta žbuke,da li su zidovi gletani i kojom masom. U koliko ste u mogućnosti proslijedite nam nekoliko fotografija da vidimo o čemu se radi da vam možemo konkretno odgovoriti.

Z M / 1.9.2013. 13:25:59

Dali se vi bavite otkupom otpadnog stiropora i ako da molim vas da mi kažete koja je cijena po kili. Hvala

ODGOVOR

Za otkup stiropora možete se obratiti našoj službi na broj 01/3322-722 te sve dogovoriti.

K I / 1.9.2013. 12:36:59

Na betonskim zidovima postavljen je silikat,koji se sa vremenom napuhnuo,vjerovatno zbog loše podloge...svu napuhnutu silikatnu žbuku sam skinuo,zid premazao ukg-om,stavio na zid vaš,reparaturni mort G,zafilcao i premazao bojom za fasadu...sada se poslije svake kiše vidi,da su ti pokrpani dijelovi vlažni...gdje sam pogriješio?...zahvaljujem

ODGOVOR

Da bi vam mogli konkretno odgovoriti molimo vas da nam proslijedite nekoliko fotografija pa da vidimo o čemu se radi.
Potrebne su nam i informacije koliko je vremena prošlo od gletanja do bojanja, da li je podloga bila suha i koliko se sušila.

Z T / 1.9.2013. 9:37:09

Poštovani,

da li je u gotovi cementni ESTRIH 20 potrebno dodavati vlakna?
hvala
Srdačan pozdrav

ODGOVOR

U gotove industrijski pripremljene proizvode nije potrebno ništa dodavati, pa tako nisu potrebna niti vlakna do debljine estriha 8-10 cm.

j š / 30.8.2013. 12:52:51

Nakon izvedene glazure ali bez ostavljenih dilatacija došlo je do pucanja glazure na nepoželjnim mjestima(u sredini otvora za vrata).Zanima me sa čime mogu na neki način sanirati pucanje da ne bi došlo do pucanja pločica koje bi se tu postavile!?

ODGOVOR

Ovisno kakve su pukotine i kako je glazura pukla - ako su pukotine lasaste ljepilom za keramiku će se prekriti i neće biti više pucanja.
Ako su pukotine veće potrebno je utvrditi čvrstoću glazure pa sanirati pukotine zapunjavanjem REPARATUNIM MORTom.

R G / 29.8.2013. 3:23:31

Uz rub kuce imamo tj zid imamo rupu u betonu kroz koju probija voda u podrum, moje pitanje je dal je dovoljno samo za betonirati rupu da se sprjeci proboj vode u podrum, naime svi zidovi vanjski uz beton pri dnu su vlazini usljed jakih kisa

ODGOVOR

Rupu u betonskom zidu možete zatvoriti brzoveznom mineralnom masom za sanaciju vidljivih prodora vode HIDROSTOP.
Unutarnje zidove možete sanirati DUOELASTIK HIDROPROTEKTOM, a za spojeve zid-pod koristiti brtvene trake koje se polažu u svježi sloj.
Sve detaljnije informacije o proizvodima i njihovoj primjeni možete pronaći u tehničkim uputama proizvoda, na našoj web stranici.

R G / 29.8.2013. 3:13:13

Postovani radio bi kompletnu sanaciju stana stan se nalazi na prvom katu htio bi se zastiti od prodora kapilarne vlage po zidovima, s obzirom da kuca ima podrum ukoopan u zemlju u koji probija vlaga i voda a zbog okolnosti ga nije moguce sanirat, vlage jos nema u stanu,molim vas predlog

ODGOVOR

S obzirom da u vašem stanu nema tragova vlage, nije potrebno izvoditi sanaciju na prvom katu, nego bi bilo potrebno sanirati postojeće stanje u podrumu, gdje se javlja vlaga. Eventualno možete izvesti prekid toka kapilarne vlage kat ispod, ukoliko je prizemlje vlažno, odnosno izvesti sanaciju podruma paropropusnom žbukom SANISIL H, koja će propuštati vlagu iz zida, ili izvesti prekid toka kapilarne vlage injektiranjem u podrumu.