Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

v k / 13.9.2013. 2:41:47

molim vas kako da očistim fleke na pločicama koje su poprskane prilikom postavljanje sepa na zgradu hvala

ODGOVOR

Prilikom izvedbe SEPa potrebno je bilo odmah očistiti pod, sada kada je SEP osušen teško ga je skinuti.
Potrebno je lagano mehanički strugati dok se ne očisti podloga.

T / 11.9.2013. 1:27:52

Poštovani, renoviram staru kuću gdje su vanjski zidovi starinski ožbukani i neravnine su i preko 6 cm razlike. Budući da bi ljepljenje fasadnog stiropora raznih debljina, bio velik, možda i nemoguć pothvat da se zidovi poravnaju, jer su zidovi valoviti. Zanima me je li moguće izvesti fasadu po principu metalnih vodilica, UD i CD. Te na njih zavidati osb ploče, na njih stiropor 3 ili 5 cm, te dalje po poznatom sistemu. Molim Vaš savjet. Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Izravnavanje podloge postojeće žbuke možete napraviti takod da postojeću žbuku otvorite tj.malo se ostruže i ponovno se ožbuka sa podložnom žbukom VC 20L ili VC 60 te izravnati u potrebnoj debljini.
Na izravnanu podlogu i suhu podlogu mogu se lijepiti ploče stiropora tj.izvesti toplinski sustav.
Za izvođenje vašeg opisanog sustava kontaktirajte proizvođače vodilica i OSB ploča da li je sustav moguće izvesti na vašoj neravnoj podlozi.

K Č / 10.9.2013. 12:20:58

Poštovani,dal vršite obnavljanje zidova sa kamenom soli u slanim sobama?

ODGOVOR

Samoborka dd je tvornica građevnog materijala, te se bavimo proizvodnjom i prodajom vlastitog proizvodnog programa.

d d / 9.9.2013. 21:50:35

poštovani,
Na kuću od ytong blokova debljine 30 trebam nanijeti vanjsku zaštitu.
imam samo 2 cm na raspolaganju jer su tako već stavljeni slijepi štokovi i klupčice. Molim Vaš prijedlog i savjet - kuća je od mora udaljena 10 km. zahvaljujem.

ODGOVOR

YTONG blok ožbukajte laganom vapneno cementom žbukom VC 20 L u debljini ~1,5 cm , pregletajte TERATERMO GLET-om i ugradite završno dekorativnu žbuku AKRILAT, SILIKAT, SILIKON, MINERALNA ŽBUKA , prema izboru iz naše ton karte

A J / 9.9.2013. 18:23:58

Poštovani!
Posjedujem staru kamenu kuću na otoku Hvaru. Prošle godine sam cijelu kuću ispjeskario i premazao sredstvom za zaštitu poliranog kamena, koje se može naći u trgovinama. Budući je kamen na kući grubo obrađen i stoga vrlo porozan, došlo je do prodora vlage na dijelovima gdje je prije bio mort (koji je vjerojatno i bio efikasna zaštita od prodora vlage, kod velikih kiša). Molim Vas za odgovor koju zaštitu primjeniti da bi prodor vlage bio onemogućen, jer mi je sad jedino riješenje ponovni nanos morta, a to bi mi narušilo estetiku kuće!
Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Za fugiranje kamena upotrijebite MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M10 kojeg proizvodimo s bijelim ili sivim cementom koji je hidrofoban i pogodan za zidanje i fugiranje kamena.
Nakon što ugradite mort, fuge i kamen možete dodatno premazati silikonskom mikroemulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT.

Z Đ / 8.9.2013. 16:35:11

DA LI JE U PONUDI JOŠ UVIJEK Teraplast G 32?

ODGOVOR

TERAPLAST G 32 više ne proizvodimo

E H / 5.9.2013. 16:50:39

Postovanje
Prije dva mjeseca tj.ljetos sam na kucu stavio betonski krov debljine 8-10cm i taj beton(ploca)mi sad pusta vodu kad je kisa!
Pitanje dali je to normalno ili je gresaka majstora?i kako to sanirati jer trenutno nisam u mogucnosti staviti crijep!hvala punaprijed

ODGOVOR

Morate provjeriti gdje je kupljen beton i kakvu vrstu betona su vam isporučili, tj. morate zatražiti specifikaciju isporučenog betona.
Prilikom svake isporuke betona iz ovlaštene betonare mora postojati i popratni list na kojem piše o kakvoj vrsti betona se radi, te vam na temelju toga isporučitelj može provjeriti specifikaciju.
AB ploču možete sanirati hidroizolacijskim premazom MONOELASTIK BETONPROTEKT u debljini 3-4 mm.

L T / 4.9.2013. 8:08:10

Poštovani,
Želim zaštiti i obojiti crijep na krovu kuće, koji još nije u tako lošem stanju, koju impregnaciju i boju nanijeti, dali mogu to uraditi ručno, i dali sredstva za impreg. i boju imate u vašem asortimanu.
Hvala.

ODGOVOR

Boju za bojanje crijepa u svom proizvodnom programu nemamo niti proizvodimo.
Najbolje je kontaktirati proizvođača crijepa da vas savjetuju koje premaze možete koristiti na crijepu.

B / 3.9.2013. 20:10:44

Poštovani, moram oprati šeranu fasadu, kako i čime. Jedan zid bi i obojila, koji je najprljaviji, savjetujte, mogu li dobiti približnu boju sadašnje boje fasade, koja je bila bijela, a sad je malo zmazano bijela. Kojom bojom obojiti, hvala.

ODGOVOR

Šeranu fasadnu površinu oprati vodom pod pritiskom (mini wash) i prilikom pranja površinu očetkati mekim četkama da se skine što više prljavštine.
Ako je površina zaražena mikroorganizmima prije bojanja površinu tretirati sredstvom za sprječavanje razvoja mikroorganizama TERACID.
Nakon minimalno 2 dana površinu prebojati fasadnom bojom MINERALKOLOR u dva sloja u bijeloj boji ili u boji prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacija prije bojanja nije potrebna.

N O / 3.9.2013. 12:07:15

kada je najbolje postavljati unutarnju hidroizolaciju u kući na moru - je li bolje staviti kombinaciju stiropora i mrežice u jesen (rujan) ili na proljeće
hvala

ODGOVOR

Radovi u unutrašnjim prostorima mogu se izvodit u bilo koje godišnje doba, bitno je da se prilikom primjene i sušenja proizvoda temperatura podloge i zraka ne smije biti niža od +5° C ni viša od +30° C.
Optimalna primjena proizvoda, pa tako i hidroizolacije bila bi temperatura zraka 20±2°C i 60±5%rel.vlažnosti zraka.
Prilikom izvodenja radova treba se pridržavati važećih građevinskih normi.