Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

m z / 23.9.2013. 10:32:06

Poštovani,
Vanjski zid između ceste i terena je dosta izložen kišnici koje se nakuplja na cesti te se zid počeo drobiti. Mislili smo ga premazati kulirom te Vas molim savjet kako ga najbolje zaštititi

ODGOVOR

Potrebno je prvo riješiti odvodnju tako da se voda ne slijeva uz zid kuće već niz cestu - potrebno je napraviti tzv.kontra pad.
Prije sanacije oštećeni zid potrebno je popraviti dijelove koji se lome. Najbolje bi bilo napraviti otkop oko zida te temelj i dio nadtemeljnog zida premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT. Na premaz ugradite ili SOKL ŽBUKU ili podložnu žbuku VC 50 ili izvedite toplinski sustav sa pločama ekstrudirsnog polistirena.
Na žbuku VC 50 ili toplinski sustav možete ugraditi TERAPLAST, dok sokl žbuku samo obojite fasadnom bojom TERATON V prema izboru iz naše ton karte.

T R / 20.9.2013. 21:50:33

Ovo ljeto sam stavio glazure na terasu pa me zanima čime je najbolje premazati da jee zaštitim od vanjskih utjecaja.

Hvala

ODGOVOR

Terasu pregletajte ili REPARATURNIM MORTOM F u debljini 3-4 mm ili ugradite hidroizolacijski premaz DUOELASTIK BETONPROTEKT u debljini 3-4 mm.

ž / 20.9.2013. 20:59:49

postavio sam laminat na laminat na jednom mjestu došlo je do dizanja laminata molim vaše mišljenje hvala

ODGOVOR

Mi smo proizvođači građevinskog materijala i možemo vam stručno odgovoriti na pitanja koja su vezana uz naše proizvode, njihovu primjenu i slično.
Vezano uz vaš problem najbolje je da se obratite izvođaču radova.

D V / 20.9.2013. 12:06:12

Balkon je kompletno obložen s estrudiranim polistirenom i na njega nanijeto u dva sloja armaturna mrežica i ljepilo te izvršena priprema za ljepljenje keramike.Uslijed jake kiše balkon je procurio odozdo na spojevima ploča i u spoju s zidom te je voda curila po termoizolaciji (stiropor) uz zid na isti zid nanijeto je završni sloj glet ljepila .Što mi je za činiti? Hvala na odgovoru!!

ODGOVOR

Molimo, proslijedite nam nekoliko fotografija terase kako bismo vam mogli odgovoriti na upit.

M / 19.9.2013. 10:07:38

Poštovani, želimo adaptirati obiteljsku kuću visokoprizemnicu bez podruma (građena 1939) i sanirati vlagu u zidovima i podu u cijeloj kući na vanjskim i unutarnjim pregradnim zidovima. Koje materijale i način izvođenja predležete. Zahvaljujem, s poštovanjem.

ODGOVOR

Za sanaciju objekta upotrijebite sanacijsku žbuku SANISIL H koju možete koristi za vanjske i za unutarnje radove.
Prije početka sanacije treba izvesti hidroizolaciju i drenažu s vanjske strane, a s unutarnje strane hidroizolaciju na spojevima poda i zida.
Ako objekat ima sokl s vanjske strane, ožbukajte ga SOKL ŽBUKOM.

M K / 19.9.2013. 1:05:11

Postovani
Obukao sam vanjske stepenice kompletno u kulir i normalno namazao najprije sa impregnacijom ,posto su te stepenice izlozene zimi i snijegu dali ce mi se taj kulir unistit i dali postiji premaz za zastitu ili neko sredstvo za ciscenje?
Drugo: obukao sam u kuluir i kuhinju finije granulcije ali samo zidove,e sad sa cim bi ga ja mogao premazati da mine upija masnocu od kuganja itd

ODGOVOR

Sve ovisi o tome kako je izveden prani kulir i koje impregnacijsko sredstvo ste koristili.
U kuhinji kulir možete premazati silikonskom mikroemulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT.

i k / 17.9.2013. 20:20:54

U stanu koji ima klasično ožbukan i pofarban plafon s jupolom,htio bih zaljepiti ili na neki drugi način montirati ploče stiropora. Kako?

ODGOVOR

Boju trebate mehanički ostrugati do podloge, podlogu otprašiti i zatim možete lijepiti ploče stiropra ljepilom SAMOTERM.
Nakon ljepljenja ploče dodatno ih treba mehanički pričvrstiti pričvrsnicama.
Ploče stripora pregletati u dva sloja SAMOTERM + SAMOTERM GLET uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta.
Nakon sušenja podlogu treba impregnirati i nanijeti mineralnu ili silikatnu završno dekorativnu žbuku.

B M / 16.9.2013. 20:36:17

Poštovani,
Postojeću fasadu(...stiropor,ljepilo,mrežica,ljepilo,tankoslojna vapneno-cementna žbuka Feinputz aussen-Knauf Đurđevac) htio bih obojiti vašom bojom.Molim savjet o vrsti boje,grunda i td.
S poštovanjem, Blaž Milas 091 527 44 22

ODGOVOR

Žbuku na vašem objektu možete prebojiti bilo kojom fasadnom bojom mineralnom, silikatnom, silkonskom ili akrilatnom prema izboru iz naše ton karte.
Preporuka za mineralnu žbuku - MINERALKOLOR. Premazati u dva sloja, impregnacija prije bojanja nije potrebna.

j / 15.9.2013. 22:02:28

Poštovani, da li se tereplast koji je za sokle, može sa njim obući i stepenice. Spremam se raditi fasadu, a napravili smo nove stepenice za podrum pa bi voljela nešto navuči na njih. Molim da mi predložite što bi bilo ok.
Lijep pozdrav

ODGOVOR

TERAPLAST možete navuči samo na vertikalne površine stepenica, a nikako na horizolntalnu podlogu.

D K / 15.9.2013. 20:41:11

Poštovani, imamo veliku, večim dijelom natkrivenu terasu od crno-bijelog kulira, koja je s vremenom posivila, bez obzira na pranje, ribanje itd., pa ružno izgleda. Da li možemo nekom fasadnom ili drugom bojom koja se ne skida, terasu ofarbati? Da li je potrebna neka impregnacija? Hvala

ODGOVOR

Prani kulir možete nakon pranja premazati ili silikonskom mikrolemulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT ili BETON IMPREGNATOR premazima za zaštitu materijala kao što su beton, opeka, kamen, kulir i sl.
Navedene emulzije nemaju boju već su transparentne neobojene.
Ako želite nanijeti boju koristite AKROTON PLUS u boji prema izboru iz naše ton karte.