Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

K / 28.2.2014. 18:22:52

Uradili smo termo fasadu ;
stropor 5cm.mrežicu i ljepilo.Što nam preporučujete za završno.Nalazimo se u Istri
priobalni pojas.
Pozdrav

ODGOVOR

Za završno dekorativnu obradu dobro pripremljene površine preporučamo vam ugradnju akrilatne ili silikonske žbuke teksture, granulaciju i boje prema izboru iz naše ton karte.

I B / 28.2.2014. 13:43:36

Na kuci je bivši vlasnik stavio stiropor fasadu sa selom. Sada se pojavljuju pukotine u kutovima prozora i balkonskih vrata i nastavljaju duž fasade i također uzduž stolarije. Da li je to moguće sanirati i kako

ODGOVOR

Pukotine koje vam se pojavljuju oko otvora mogu biti posljedica toga da prilikom izvedbe armaturnog sloja oko otvora nije izvedeno dijagonalno rabiciranje.
Potrebno je znati kako je i s kojim materijalom sustav izveden, kada su se pojavile pukotine, koliko se prostiru i da li su lasaste ili su većih dimenzija.
Najbolje bi bilo da nam proslijedite nekoliko slika detalja pukotina da bi vam mogli konkretnije odgovoriti na vaš upit.

s s / 28.2.2014. 10:52:52

postovanje...uradio sam trotoare oko kuce betoniro i sad mi povrsinski mraz dofatio i stabi sad bilo dobro uradit pobetonu..

ODGOVOR

U koliko se radi o ljuštenju površinske cementne skramice, skramicu treba skinuti, površinu dobro isprati vodom pod pritiskom i nanijeti REPARATURNI MORT.

M D / 28.2.2014. 4:04:49

Postovani,

Namjeravam ugraditi cementni estrih 30 na taracu,koji bih potom premazao duoelastik hidroprotektom i na to plocice.Da li teratekt flexs moze direktno na hidroizolaciju i koliko vremena treba cekati da se na estrih moze namazati izolacija.

LP

ODGOVOR

Na izvedenu hidroizolaciju keramičke plopčice možete lijepiti TERATEKT FLEKS ljepilom već nakon 24 h od ugradnje hidroizolacije.
Cementna glazura mora biti stara cca 28 dana sa što manje zaostale vlage prije ugradnje hidroizolacijskog premaza.

z v / 27.2.2014. 20:20:41

Poštovani!napravio sam kucu dijelomično na starim temeljima.Pošto sam dograđivao dio, podrum je ostao ispod sredine kuće.nema drenaze oko kuce, nema ni izolacije temelja u zemlji.vodena zila mi ide ispod kuce .u podrumu mi je suho al ponekad i za vrijeme bez kise ali i kad je puno kise bude curak vode .kako riješiti problem s obzirom da je podrum u sredini kuce?hvala

ODGOVOR

Pošto ste naveli da objekat s vanjske strane nema hidroizolaciju i drenažu problem vlage teže ćete riješiti samo s unutarnje strane.
Ako se radi o procjedu možete zatvoriti upotrebnom HIDRO STOP mineralne žbuke.
Ako se radi o vlaženju površinu premazati HIDRO PROTEKT mineralnim premazom u dva do tri sloja četkom.

z / 27.2.2014. 20:12:48

pozdrav.zanima me koliko smije biti neravan zid,dali se moraju ploče preklapat na kutovima i kako postavit kutnu mrezicu na kut koji nije pravi nije 90 stupnjeva već je veći.hvala

ODGOVOR

Ravnost podloge u skladu s HRN DIN 18202:
Razmak mjernih točaka [m]: 0,1 : 1 : 4 : 10 : ≥ 15
Dozvoljene vrijednosti za nezavršene zidove i donje strane ploča (mm): 5 : 10 : 15 : 25 : 30

Za postavu kuta većeg od 90° umjesto profila ugradite staklenu mrežicu koju ćete postaviti na kut koji je na objektu.
Objekat neće moći imati na takvim kutevima mehaničku zaštitu.

L V / 27.2.2014. 9:16:24

Planiram postaviti toplinsku fasadu, kuća se nalazi na otoku Lošinju (cca 300 m2 fasade) pošaljite mi okvirnu ponudu za izvođenje istih radova ukupnu cijenu, hvala

ODGOVOR

Mi smo proizvođači građevinskog materijala, a ne izvođači.

Ako vas zanima kalkulacija cijena materijala za vašu fasadu, za različite kombinacije po želji, možete to jednostavno dobiti preko naše web stranice:
http://www.samoborka.hr/dokumenti-i-cjenici/kalkulacije-fasadnih-sustava-potrosnja-i-cijene

B Z / 26.2.2014. 9:17:06

Poštovani,
na teraplastu su se pojavile bijele fleke, odnosno izgleda kao da je izbijedjelo.Postavljen je prije 3 godine, a unazad 6 mijeseci je nastala promijena.Kako sanirati?
Hvala

ODGOVOR

Molimo vas da nam proslijedite nekoliko fotografija TERAPLASTa i vidljive fleke da bi vam mogli odgovoriti.
Potrebno je znati na kakvu podlogu je TERAPLAST ugrađen, kakve su vremenske prilike bile prilikom ugradnje, da li je podloga bila vlažna prilikom izvođenja radova, u kojem periodu su se počele fleke pojavljivati, da li su rasprostranjene po cijeloj površini ili samo djelomično, da li se TERAPLAST čvrsto drži za podlogu i sl.

P / 23.2.2014. 11:49:11

U donjem unutrašnjem dijelu (kutu) prozora probija vlaga.(ne jako)Vanjski dio spoja žbuke i prozora sam silikonirao ali se i dalje pojavljuje vlaga, pa predpostavljam da je negdje napukla žbuka. Žbuka mi izgleda kao da je plastična i u boji je. Kuća se nalazi u naselju Hoto ville u Strmecu Samoborskom.Dali postoji neki vaš premaz kojim bi premazao žbuku oko prozora da bi time zatvorio eventualnu rupu ili pukotinu.Pregledom okom nisam ustanovio da ima neka pukotina ili rupa na žbuki. Hvala

ODGOVOR

Napuknuće završno dekorativne žbuke ne bi smjelo biti uzrok pojavljivanja vlaga u unutrašnjosti zida.
U navedenom naselju izveden je povezani sustava za vanjsku toplinsku izolaciju s pločama stiropora, te ako je sustav izveden pravilno armirajući sloj ne smije propuštati vodu ni vlagu.
Prepotstavka je da spoj prozora i klupčice nije adekvatno izveden te vam na tom dijelu zacurijeva.
Ovisno kako je završna žbuka pukla i kolika je postojeća pukotina, ako je lasasta pukotina može se prekriti fasadnom bojom u tonu završne žbuke, ako je pukotina šira od max 0,3 mm može se prebojati armirajućom fasadnom bojom u tonu žbuke.

I / 21.2.2014. 11:37:43

Ugradio bih opločnike Herkules - dimenzija 120x40 i 60x40. Zanima me da li mi možete poslati presjek kako bi izgledala kvalitetna podloga. Također me zanima da li se navedeni opločnici mogu koristiti kao vozna površina (ispred garaže)?
Hvala

ODGOVOR

Opločnici se mogu koristiti kao vozna površina.

Način ugradnje:
1. Ukloniti sloj humusa (30-40 cm)
2. Nasipati sloj šljunka granulacije 16-32 mm (drenaža)
* 10-15 cm debljine - za lakša opterećenja
* 15-20 cm debljine - za teža opterećenja
3. Izravnati, dobro nabiti i podesiti padove za odvodnju
4. Nasipati sloj kamenog agregata granulacije 2-4 mm, u debljini 3-5 cm i izravnati letvom
5. Postavljeni opločnik utvrditi gumenim ili drvenim čekićem
6. Kompletno postavljenu površinu opločnika zasipati (fugirati) suhim pijeskom granulacije 0-1 mm (najbolje kvarcnim pijeskom).
Pijesak mora ući u reške, a višak počistiti metlom. Ovaj postupak ponoviti nekoliko puta, jer pijesak mora skroz popuniti predviđene reške (fuge).
7. Površinu opločnika po potrebi izvaljati ili nabiti vibro-nabijačima koji na radnoj ploči imaju gumenu oblogu.

Presjek možete pogledati na priloženoj slici.