Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

b a / 10.3.2023. 11:06:16

poštovanje, dobar dan! Ispred stare kuće u Primorju imamo staru betonsku površinu koja je oštećena prilikom radova u vezi kanalizacije. Zanima me, postoji li mogućnost obnove starog betona bez prevelikih radova, tj.ponovnog betoniranja? Voljeli bismo nešto u starinskom stilu da odgovara staroj kući i vrtu?Površina je ukupno dvadestak kvadrata i uglavnom se ne opterećuje ničim osim hodanjem. Zahvaljujem.

ODGOVOR

O kvaliteti postojećeg betona ovisi mogućnost obnove. Šliceve nastale zbog radova možete pokrpati ili SUHIM BETONOM 20 ili CEMENTNIM ESTRIHOM 20. Kako bi izbjegli ponovno betoniranje cijele površine, pod uvjetom da površina ima zadovoljavajući pad, na postojeću površinu možete postaviti KULIR PLOČE.

b s / 9.3.2023. 11:42:24

Poštovani , imam stari objekt iz 1939 godine , vanjski zidovi od cigle , neožbukani. Želim isto zaštititi budući se cigla počela trusiti , raspadati u prašinu naročito , južni zid koji je izložen kiši i suncu. Molim savjet koju tekučinu za impregnaciju i masu upotrijebiti za sanaciju vanjskih zidova , te koju boju , farbu ? Hvala.

ODGOVOR

Na osnovu informacija iz Vašeg upita nije moguće dati konkretan odgovor. Ali, ako se opeka raspada onda je potrebna konstruktivna sanacija, a ne samo zaštita.

A B / 9.3.2023. 9:13:54

Poštovani,vasa preporuka za ljepilo kod polaganja plocica 80x80 na pod sa postavljenim podnim grijanjem te za vanjsku terasu koja nije grijana,hvala

ODGOVOR

Za lijepljenje pločica preporučamo ekstra fleksibilno ljepilo za keramiku TERATEKT FLEKS ili fleksibilno ljepilo za keramiku i kamen PREMIUM FLEXKLEBER.

J B / 9.3.2023. 5:06:37

...poštovani...imam kuću kojoj je žbuka (pijesak i cement...tako se tada radilo) napravljena prije 40 godina. Sada sam nadogradio terasu i želio bih to sve odraditi da izgleda kao jedno tijelo. Zanima me ako navučem silikatnu fasadu hoće li se pojavljivati vlaga u kući? Fasada je sa južne strane kuće, a iznutra je stavljen knauf i vuna. molim prijedlog koji Vaš materijal koristiti, također. Hvala

ODGOVOR

Postojeću fasadu na kojoj je žbuka treba temeljito pregledati i sanirati eventualno oštećena mjesta. Nadograđeni dio možete obraditi vapneno cementnom žbukom VC 50 uz predhodno nabacivanje CEMENTNOG ŠPRICA 2. Kako bi dobili izgled jedne cjeline na cijelu površinu možete nanijeti kao što želite završno-dekorativnu SILIKATNU ŽBUKU. Prije SILIKATNE ŽBUKE podlogu obavezno premazati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM i to 24h prije nanošenja žbuke. Detalje primjene navedenih proizvoda možete pronaći u tehničkim uputama na našem webu.

V S / 8.3.2023. 14:46:01

Poštovani. Dvorište nam je popločano sa vašim kockama u crvenoj boji. Takvi su nam i tlakavci. Dali se može pofarbat ponovno u crvenu jer su nam majstori dobar dio isprljali. Koju boju možemo koristiti i dali se onda mogu prati pod tlakom i koliko je takva boja trajna nebi voljela da se to poslje ljušti pa da napravimo još goru stvar. Hvala

ODGOVOR

Obojenost opločnika postiže se dodavanjem pigmenata u smjesu betona kod izrade opločnika. Nije moguće naknadnim obradama i intervencijama vratiti prvobitni izgled opločnika. Ono što možete je temeljito oprati opločnike miniwashem i kad se osuše obojati ih bojom za beton AKROTON. Napominjem da ćete time osvježiti izgled opločnika, ali da tekstura neće izgledati kao kad ste ih kupili. Trajnost boje ovisi o količini vlage u podlozi.

A B / 7.3.2023. 11:38:13

Trebam izgraditi stepenište unutar stana za na gornju etažu... da li postoji gotova mjesavina pjeska i cementa koja bi bila dovoljno cvrsta za to? (15gazista po 90cm sirine)

ODGOVOR

Ponudu naših SUHIH BETONA možete vidjeti na našem webu http://www.samoborka.hr/suhi-beton-i-posipi

i z / 6.3.2023. 14:47:13

Poštovani, na zidu oko kuće na kojemu je željezna ograda već smo nanijeli vaš teraplast prije 5 godina. U međuvremenu smo promijenili fasadu na kući i sada bismo promijenili i boju na zidanoj ogradi. Da li se opet može nanijeti teraplast na teraplast ili je bolje fasadu? hvala unaprijed i lijep pozdrav, Ivanka

ODGOVOR

Ukoliko je postojeći Teraplast u dobrom stanju, preporučamo da ga temeljito otprašite i operete miniwashem te ostavite da se osuši. Na očišćenu, suhu podlogu nanesite temeljni premaz MINERALKVARC GRUND i nakon 24h možete ogradnu površinu obraditi novim slojem TERAPLASTA.

Z P / 5.3.2023. 20:48:27

Poštovani, Zanima me da li je moguće vapnenu boju sprejati -s obzirom na viskozitet (ako pomaže info da je stroj weber 250m) ili je potrebno koristiti pinel/rodul. Je li viskozitet i granulacija jednaka ili slična klasičnoj lateks boji

ODGOVOR

¸Preporučamo ručno nanošenje VAPNENE BOJE četkom ili valjkom.

Z F / 3.3.2023. 8:31:47

Postovani, potrebno mi je rjesenje. Zelim toplinski izolirati strop spavacih soba. S gornje strane nije natkrivena betonska deka vec je odrađena samo hidroizolacija. U planu je krov dok ce biti financijske mogucnosti. Izolirao bih toplinski strop zato s unutarnje strane. Ono sto me zanima da li imate proizvod koji biste mi preporucili u tu namjenu, posto su spavace sobe, znaci da nije stetan za zdravlje i da je paropropustan tj da se ne stvaraju gljivice? Molim Vas najidealnije rjesenje prema pravilima struke. Za dodatna pitanja stojim na raspolganju. Lp

ODGOVOR

Strop s unutarnje strane možete toplinski izolirati s toplinsko izolacijskim pločama EPS-a ili mineralne vune koje možete obraditi laganim mineralnim mortom za lijepljenje i armaturni sloj toplinskih sustava, SAMOTERM PREMIUMOM. Takvom obradom dobit ćete lagano strukturiranu površinu koju možete obojati ili ju prije bojanja dodatno obraditi glet masom TERANIL kako bi dobili veću glatkoću. Međutim, unutarnjom toplinskom izolacijom na žalost nije moguće riješiti problem hladnog mosta čija je posljedica kondenzacija vlage i stvaranje gljivica. Kako bi izbjegli te pojave, potrebno je izvesti vanjsku toplinsku izolaciju.

M G / 2.3.2023. 20:39:21

Poštovanje.fugirao sam vanjski zid stare kamene kuće sa cement+dravski pijesak u omjeru 1:3,zanima me dali je to ispravna fuga i dali je potrebno zid impregnirati?

ODGOVOR

Tvornički proizvedeni mortovi kojim se fugiraju kameni zidovi su hidrofobirani pa preporučamo da zid premažete sredstvom za hidrofobiranje SILIKOSAM KONCENTRAT.