Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

J V / 17.8.2014. 14:54:33

Poštovani
Molim vas za savjet kako da saniram balkon. Naime prije nekoliko godina majstor koji je popravljao balkon napravio je to tako dobro da otpada žbuka. Radi se o donjoj strani balkona, prisutna je vlaga jer s te strane zakišnjava pa je žbuka (ne znam koji materijal je stavljan, neka bijela masa) ispucala i sad to pada u komadima, a s balkona viri armaturna žica. Što mi je za činiti, koje materijale treba upotrijebiti. Molim vas da mi date upute korak po korak i okvirnu cijenu materijala (ca 2 kvadrata). Zahvaljujem unaprijed.
Srdačan pozdrav, Jozo.

ODGOVOR

Sve postojeće slojeve koji se ljušte treba maknuti, antikorozivnim sredstvom premazati armaturu i podbetonirati balkon cementnom žbukom C-80.
Potrebno je ugraditi okapne profile. Nakon sušenja nabolje pregletati REPARATURNIM MORT-om F u debljini 2-3 mm i obojati bojom za beton AKROTON ili fasadnom bojom TERATON V , u tonu prema izboru iz naše ton karte.
Cijene naših proizvoda dostupne su na našim web stranicama http://www.samoborka.hr/reparaturni-mort-f , http://www.samoborka.hr/c-80 , http://www.samoborka.hr/akroton , http://www.samoborka.hr/teraton-v pod Cjenik proizvoda .

Ž K / 16.8.2014. 19:02:46

Poštovani, prizemlje kuče izgrađeno je od betonskih kvadri i zadnji dio kuče je ukopan cca 80 cm u zemlju (prednji je na 0). Planiram iza kuče na cca 2,2 m izgraditi potporni zid kojega bi zakrivio tako da bi došao do same kuče i na taj način odveo oborinske vode dalje od kuče.Što još bi na zadnjem zidu i bočnim zidovima napravio glede izolacije, a da kuča bude suha?

ODGOVOR

AB zid nakon izvedbe premažite hidroizolacijskim premazom DUOELASTIK HIDROPROTEKT u dva sloja ukupne debljine 3-4mm.

Ž S / 16.8.2014. 8:48:25

Poštovani! Za zaštitu od vlage u podrumu koristio sam HIDROPROTEKT nakon čisćenja podloge navuko sam masu u tri sloja sušenja sada mi se u kutu prostorije pojavljuje vlažana površina orošena kapljicama vode ne znam što je posljedica Molim savjet. Moj telefon 098 312 038 unapred hvala.

ODGOVOR

Orošavanje koje vam se pojavilo javljat će se još neko vrijeme, te će se površina postepeno isušiti i manje se orošavati.
Navjerojatnije ne tom mjestu dolazi do skupljanja prevelike količine vlage. Premazivanjem hidroprotektom spriječili ste vlaženje, ali niste uklonili i prodor vlage.
Pretpostavljamo da je potrebno i s vanjske strane objekta utvrditi gdje vam se skuplja vlaga (otkop i drenaža i po potrebi izvedba hidroizolacije ukopanih dijelova objekta).

j / 16.8.2014. 7:00:16

htio bih na vanjsku betonsku podlogu koja je natkrivena zalijepiti plocice. odgovarajuce za vanjske uslove. Mogu li koristiti smjesu savskog pijeska i cementa kao ljepilo i koji omjer?

ODGOVOR

Mi vam možemo ponuditi gotovo ljepilo za keramiku TERATEKT F.
Sami možete izraditi smjesu od pijeska i cementa ali vam omjer ne možemo reći jer se ne bavimo izvođenjem takvih radova, a naše ljepilo sadrži i dodatne aditive i sve to u sklopu naše vlastite recepture.

D P / 13.8.2014. 11:46:19

Molim vas, možete li mi poslati nekakve prijedloge slaganja Pompej opločnika ukoliko bi se uzeli elementi : PO2 + PO4 + PO5 + PO6 ?

Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Postojeće i najčešće korištene sheme slaganja opločnika možete vidjeti na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/pompej , desno link: Način primjene proizvoda .

Shema koja je najbliža elementima koje biste vi htjeli je shema E s tim da bi se element PO1 mogao npr. zamjeniti s
• 4x4 tj. 16 PO6 elemenata
• ili jednim centralnim PO4 elementom okruženim s 12 PO6 elemenata
• a postoje i brojne druge kombinacije koje se mogu napraviti bez oslanjanja na postojeću shemu E , no to ovisi ovašim sklonostima, volite li simetrične ili „random“/slučajne sheme s ponavljanjem

Dimenzije svih Pompej opločnika možete vidjeti na istoj navedenoj web stranici, desno link: Tehnička uputa .

I S / 9.8.2014. 8:36:26

Poštovani,imam dvoriste ispod kojeg je podrum,Prije 5 godina smo ga renovirali ,postavljena je hidroizolacija,glazura i kamen.Sad je pocelo,usljed ovih kisada curi u podrum.Molim vas da mi predložite kako da saniramo.Unaprijed zahvalna, Irma

ODGOVOR

Bez otvaranja postojećih slojeva na terasi i utvrđivanja gdje vam je prodor vlage nije moguće izvesti sanaciju. Najvjerojatnije je problem u izvedenoj hidroizolaciji ili glazuri.
Potrebno je skinuti kamen premazati glazuru hidroizolacijskim premazom DUOELASTIK HIDROPROTEKT u dva sloja i ponovno ugraditi kamen.
Kamen se može premazati BETOSIL-om za zaštitu.

m j / 8.8.2014. 22:38:16

Pozdrav! Zanima me da li mogu okrečiti običnim krečom vanjski zid terase koji sam pregletao sa fleksibilnim ljepilom za pločice, ili je potrebno kupiti bas vanjsku fasadnu boju? Koliko bi držao obični kreč? Mislim na vremenske uvjete, kiša, snijeg i sl... Hvala!

ODGOVOR

Unutarnje disperzivne boje nisu namijenjene za bojanje fasadnih površina, već je to funkcija isključivo fasadnih boja.

F S / 7.8.2014. 17:58:56

U kući imam betonsko stubište. Kojim proizvodom treba pripremiti podlogu izrađenu od grubog betona? Dakle, treba izravnati gazišta i čela.
Potom bih htio prebojati bojom za beton uz uvjet da se (za koju godinu) na tu podlogu može postaviti drveno ili laminatno gazište.

ODGOVOR

Gazišta i čela možete izravnati REPARATURNIM MORTOM G, podlogu prije dobro očistiti i impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM neposredno prije nanošenja REPARATURNOG MORTA G.
Završna obrada može biti bojom za beton AKROTON ali s obzirom da se radi o horizontalnim gaznim površinama, moglo bi doći do prljanja boje.

M J / 7.8.2014. 10:51:40

Poštovani,
imam postavljene travne opločnike te bih želio ispuniti neke od rupa na istima tj. zanima me da li u Vašem proizvodnom programu postoje ispune za rupe travnih opločnika.
Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Samoborka nema neki određeni proizvod kojim bi se ispunjavale rupe u travnim rešetkama, ali rupe u travnim rešetkama možete popuniti opločnikom Pompej PO6 (7,5x7,5 cm).

Prvotna namjena tog opločnika nije zapunjavanje rupa u travnoj rešetki, pa je njegova visina 6 cm, pa razliku između dvije visine možete riješiti zapunjavanjem rupa do određene visine.

J A / 5.8.2014. 11:28:50

Molimo vas za savjet u vezi vanjskog stepeništa, koje je popločano sa keramit pločicama i je posle 30 godina razpucalo.Osnovna konstrukcija je armirano betonsko stepenište i obloga može biti u debelini maksimalno 2 do 2i pol cm.Odlučili smo, da nam bi najbolje odgovarao prani kulir izradjen na licu mesta.Davno smo več sami radili ploče iz pranoga kulira, zato bi pokušali i sada to napraviti,a nas interesuje,ako radite premaz ili nešto slično,kojim bi premazali oplatu za čelnu pa i nastupno ploču stepenica,da izbegnemo dilekatno izpiranje kulira. Molili bi vas i za tačan recept-količine šljunka 0.4 do 0.8 cm, cementa i vode. Ako imate još koji savjet bi vam bili jako zahvalni. U očekivanju vašeg brzog odgovora se vama unapred zahvaljujemo i vas lepo pozdravljamo.

ODGOVOR

Premaz za prani kulir ne postoji koliko je nama poznato jer kada se prani kulir izvodi na licu mjesta podloga se ne impregnira već samo dobro navlaži vodom.
Mi prodajemo gotovu smjesu KULIRMIX koja se koristi prilikom izrade pranog kulira sa sivim ili bijelim cementom te u tu smjesu dodajete samo zrno prema izbora i zatim se kulir.
Omjer mješanja KULIRMIX:zrno je 1:1 ili 1:2 .