Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Z T / 16.9.2014. 16:21:56

U podzemnoj garaži se pri obilnim kišama nakuplja nekoliko cm vode. Htio bih podići pod garaže, ali sam ograničen visinom, tako da bi pod pri ulazu trebalo podići 2-3 cm a na kraju 4-5 cm (mali pad prema ulazu). Trenutni pod je asfalt. Koji bi bio postupak i koji materijali bi se mogli koristiti za takvo nasipanje?
Hvala

ODGOVOR

Pod garaže možete podići CEMENTNIM ESTRIHOM 20, koji se nanosi u minimalnoj debljini od 3 cm.
U koliko na objektu hidroizolacija nije adekvatno izvedena, može se dogoditi da i nakon nanošenja estriha dođe do poplavljivanja garaže.

M S / 16.9.2014. 10:50:07

postovani,
zanima me da li se moze postojeca fasada pri tom mislim stiropor plus silikat, prebojati. ako da na koji nacin
hvala lijepa

ODGOVOR

Postojeću silikatnu žbuku možete prebojati bilo kojom od naših fasadnih boja: TERATON V, SILIKATKOLOR ili SILIKONKOLOR. .

a a / 16.9.2014. 0:20:15

Mala kosina, 40 kvadrata ,betonirano ne baš idealno ravno i beton malo ispucao. prostor je namjenjen za parking osobnih auta.molim savjet za uređenje .hvala

ODGOVOR

Postojeći beton možete sanirati REPARATURNIM MORTom G uz prethodnu impregnaciju podloge UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom neposredno prije nanošenja morta.
U koliko beton nije zadovoljavajuće čvrstoće i prionjivosti, potrebno je ukloniti oštećeni beton prije nanošenja REPARATURNOG MORTa.

b k / 15.9.2014. 11:32:54

Postovani! Molim Vas za savijet, Htio bih na obiteljskoj kuci (prizemlje +kat) probiti otvor na vanjskom zidu za jos jedan ulaz u kucu. Otvor bih probio na stubistu u visini prvog podesta i u tom slucaju (zbog visine vrata) morao bih prerezati serklaz. Stubiste se nalazi otprilike na sredini objekta.Na vanjskom zidu s obje strane stubista su armirani stupovi 30X30 cm,a sam serklaz je u visini armirane deke.Sirina stubista je 250cm a serklaz bih prerezao u sirini 117cm.Sljedeci cijeli serklaz bi bio kat iznad.Smijem li u ovakvoj situaciji odsjeci dio serklaza.

ODGOVOR

Mi smo proizvođači građevinskog materijala.
Vi se trebate obratiti ovlaštenom statičaru koji će vam to stručno moći provjeriti.

d s / 14.9.2014. 8:40:00

Imam problem sa smradom bitulita premazao sam pod bitulitom a zatim sam stavio lepenku pa sve prekrio estrihom prije 2 mjeseca i dalje izbija smrad bitulita kao da sam da tek premazao imali neko rijesenje

ODGOVOR

Molimo obratite se proizvođaču navedenog proizvoda.

M K / 13.9.2014. 22:38:13

U Lici imam podrum 5x3m obzidan velikim kamenim komadima te čisto zemljani pod. Par puta godišnje dolazi samo podzemna voda kada obližnji potok nabuja. Kako izgraditi /zamješati vodonepropusni beton te napraviti betonsku kadu (debljine 7-10cm) a visine 1,7m.

ODGOVOR

Naš prijedlog je da se obratite betonarama na tom području jer ćete teško sami izvesti vodonepropusni beton bez prave recepture i potrebnih aditiva.

N F / 13.9.2014. 14:31:49

Poštovani,

moje pitanje glasi:
Da li ima ikakvih gubitaka ili nedostataka ako radim termo fasadu na već postojeću, staru fasadu (samo cigla + žbuka)?

ODGOVOR

Na postojeću ožbukanu površinu možete izvesti bilo koji toplinski sustav, sa stiroporom ili mineralnom vunom.
U koliko se sustav pravilo izvede gubitaka ne bi trebalo biti. Preporuka je da se ide na debljine izolacije od 8 cm na više.

V L / 12.9.2014. 13:14:30

Poštovani,
garaža mi je ozidana sa šupljom opekom pa sam mislio unutrašnjost garaže zgetovati sa fasadnim ljepilomi razvući armiranu mrežicu (nebi htio sada bacati cementni špric-gruba žbuka-fina žbuka), pa me zanima dali moj potez pametan?
Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru i savjetu

ODGOVOR

Prije nanošenja polimer cementnog morta za gletanje, potrebno je zid od opeke ožbukati vanjskom vapneno cementnom žbukom VC 50, jer neravnine ne možete izravnavati ljepilom, nego podložnom žbukom.

m v / 12.9.2014. 11:43:00

dali se vašom termo žbukom može ožbukati kupaona tj.dali se na istu smiju lijepiti keramičke pločice

ODGOVOR

Toplinska žbuka ne nanosi se u prostore izložene stalnoj vlazi, pa tako ni u kupaone, niti se mogu lijepiti pločice na toplinsku žbuku.
Prostor ožbukajte žbukom VC 40 i na to lijepite keramiku.

M J / 12.9.2014. 11:40:27

Dobar dan,molio bih vas za savjet.Kako je prizemlje kuće napravljeno od betonskih kvadri, a izolacija u ono vrijeme je rađena od smole i terpapira, sad imam problem dizanja kapilarne vlage u zidu,vjerojatno zbog tankog sloja izolacije. Da li postoji nekakva tekuća hidro izolacija pa da se buše rupe u zidu i natoči u zid da bi se to spriječilo ili ako ima neko drugo rješenje.Hvala.

ODGOVOR

Za prekid toka kapilarne vlage injektiranjem u zidovima postoji proizvod SANIKTIL KONCENTRAT.
Potrebno je izmjeriti količinu vlage u zidovima i odrediti koncentraciju razrjeđenja SANIKTILa i tek onda ulijevati u rupe.