Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M M / 20.11.2014. 15:58:56

Poštovani,

Molim Vas prijedlog proizvoda za premaz za glazuru prije postavljanja laminata vrotiv vlage. Jeftiniju opciju
Hvala

ODGOVOR

Na glazuru možete nanijeti HIDROELASTIK 2K, i nakon što se hidroizolacija osuši, možete polagati laminat.

d n / 17.11.2014. 10:57:34

pOŠTOVANI, MOLIM vAS ZA POMOĆ . POSTAVIO SAM Nove kocke betonske sive 20*30 6cm na podlogu dvorišta i sve je to ok.
No kako su građevinci poznati po tome da ostavljaju iza sebe nered i kaos, zanima me kako očistiti mrlje s tih istih kocki obzirom da je mješano na njima flex ljepilo u kantama iz koji je to sve frcalo, a naravno nije zaštitio s kartonom ili najlonom.
Uglavnom sada imam flekove po kockama od samog praha ljepila pa u dodoru s vlagom ostaje šareno a i samo ljepilo se stvrdnulo itd.
probao s miniwashom ide , ali do jedne točke i sada sam tu zapeo.
dali postoji kakava tekućina da to skida a neoštećuje betonske kocke -tlakovac
unaprijed hvala
Damir

ODGOVOR

Tragove ljepila je trebalo ukloniti odmah nakon što su nastali, jer naknadno uklanjanje nije moguće ili je to vrlo teško napraviti bez mogućeg oštećenja opločnika.
Eventualno možete opločnike dobro natopiti vodom i nanijeti 2-3 % otopinu solne kiseline koja bi trebala odstajati cca 10 min.

M G / 16.11.2014. 18:55:17

Poštovani,
zanima me da li je moguće napraviti izolaciju na kući koja je pod vlagom. Naime, kada se gradila kuća, nije napravljena dobra izolacija te me sada zanima da li bi se dalo to popraviti te da li bi to uspjelo, da ne bi za par godina opet vlaga probila. Napravili bi stan u podrumu koji je pod zemljom.
Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Pravilni postupak bi bio izvedba hidroizolacije s vanjske strane kao i pravilna drenažu, ukoliko je to moguće.

Ukoliko nije moguće izvesti hidroizolaciju sa vanjske strane, na unutarnje površine zidova možete nanijeti mineralnu hidroizolacijsku žbuku HIDROPROTEKT.

v v / 16.11.2014. 18:54:02

Planiram da finiram stepenice koje se nalaze unutra,pa me interesuje jel moze sa ljepilom za keramiku uz dodatak cementa,vode i crnog finog pjeska tj. dunavca?

ODGOVOR

Naša ljepila za keramiku namijenjena su isključivo za lijepljenje i ne preporuča se naknadno miješanje sa drugim materijalima.

m ž / 15.11.2014. 13:09:22

Poštovani!
Zanima me koliko treba vremenski da se osuši ljepilo na stiroporu prije same bije?

ODGOVOR

Prije nanošenja završno dekorativne žbuke polimer cementno ljepilo se mora sušiti 10-14 h.

M O / 14.11.2014. 7:55:50

Namjeravamo na postojeću ''šeranu'' fasadu koja je prije desetak godina obojena akrilnom bojom postaviti Etics fasadni sustav sa 12cm stiropora. Kako pripremiti podlogu? Koju završnu žbuku preporučate? Hvala.

ODGOVOR

Podlogu obojanu akrilatnom fasadnom bojom potrebno je ostrugati žičanim četkama prije lijepljenja stiropora SAMOTERM-om.
Kao završni sloj možete nanijeti akrilatnu žbuku TERAKRIL Z granulacije od 1,5 mm, 2,0 mm ili 3,0 mm.

M Ž / 13.11.2014. 21:22:04

Poštovanje! Imam problem sa vlagom u vikendici, zanima me kako se je rješiti? Više od pola vikendice je ukopanu u zemlju nema nikakve hidroizolacije niti ničega, zidana je iz betonskih blokova, zanima me kako to sanirati iz unutarnje strane? Poljepiti stiropor ili? Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Problem vlage bi trebalo sanirati sa vanjske strane izvedbom hidroizolacije i pravilne drenaže, jer ukoliko hidroizolirate s unutarnje strane postoji mogućnost da će se vlaga kapilarno dizati po zidovima u visinu.
Ukoliko se odlučite na izolaciju s unutarnje strane možete hidroizolirati mineralnom žbukom za zaštitu od vlage HIDROPROTEKT.

M Č / 12.11.2014. 12:12:26

Postovani imam balkon 24m2 zanima me koji premaz trebam prije keramike jer je glazura vec stavljena i koliko puta treba premazat i kako zavrsiti izolaciju na balkonska vrata hvala!

ODGOVOR

Hidroizolaciju možete izvesti dvokomponentnom polimer cementnom hidroizolacijom HIDROPROTEKT DUOELASTIK, ili ekonomičnijom varijantom HIDROELASTIK 2K.
Za kvadraturu od 24 m2, potrebno Vam je dva pakiranja HIDROPROTEKT DUOELASTIK (25 KG+12,5 L) i pakiranje (10 KG+ 5 L), odnosno dva pakiranja HIDROELASTIK 2K (25 KG+6,25 L) i jedno pakiranje (8 kg+2 L).

Hidroizolaciju izvesti u dva sloja (križno), a na mjestu ulaznih vrata podignuti hidroizolaciju ukoliko je to moguće.

J K / 11.11.2014. 12:01:00

Poštovani, imam dva problema, koja bih želio riješiti po principu - sam svoj majstor-, stoga bih želio čuti vaš savjet.
1. Na obiteljskom grobu podignuta je nadgrobna dvoslojna ploča. Jedan sloj je mramor, a drugi od neke smjese betona. Ploča je stara tridesetak godina i sa stražnje strane (beton ) puca, što u zimskom periodu kad smrzava pospješuje raspadanje ploče. Ja sam mislio ploču premazati nekim od vaših sredstava za hidro izolaciju .
Molim savjet.
2. S obzirom na vrlo kišno ljeto, sjeverni zid kuće, tik ispod deke, propusti je vlagu. Kuća je građena krajem šezdesetih tako da se i cigla polako počela mrviti. Kuću su izgleda gradili hobisti, pa neke fuge i nisu popunjene kako bi trebalo. Tako da bih želio istovremeno popuniti fuge i tako ojačati sam zid, ali i cijeli zid zaštititi od vlage. S obzirom da se vaše upute o hidro izolaciji odnose samo na izolaciju betonskih zidova, bar sam tako shvatio, pitam se što je sa ciglom.
Zahvaljujem na odvojenom vremenu i savjetu.

ODGOVOR

1. ploču koja se mrvi nije moguće premazati hidroizolacijskim premazom ako se prvo ne sanira ploča tj. popravi se beton ili sa novim slojem betona ili podžbukati sa cementnom žbukom C-80. Nakon sanacije ploče dodatno se ploča može premazati hidroizolacijskim premazom monoelastik betonprotekt u dva sloja.
2. Opeku koja je oštećena potrebno je zamijeniti s novom opekom upotrebom morta za zidanje M5 kojim ćete sanirati i oštećene fuge između opeke. Popravljeni zid premažite hidroizolacijskim premazom duoelastik hidroprotekt u dva sloja.

S / 10.11.2014. 13:43:48

Štovani, molim vas odgovor. Koji je postupak žbukanja novogradnje. Da li je žbukanj obvezno najprije izvana ili je moguće najprije unutarnje žbukanje a nakon toga vanjsko.
Što bi nam od vaših proizvoda preporučili za dalmatinsko podneblje? Kuća je zidana porotermom. Hvala.

ODGOVOR

Preporuka je da se prvo izvede unutarnje žbukanje, a nakon toga vanjsko žbukanje.
Za unutarnje žbukanje upotrijebite ili GV 10 (gips vapnenu žbuku) ili VC 40 (vapneno cementu žbuku).
Za vanjsko žbukanje upotrijebite žbuku VC 20L (laganu vapneno cementnu žbuku) ili TERATEMO 080 (toplinsku žbuku).