Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

a d / 27.12.2014. 17:15:57

koje sredstvo ubaciti u fugu protiv vlage.znaci fugiram kamenu kucicu izvana pa me zanima dali imate nekakvo sredstvo za ubacit u smjesu fuge hvala najljepsa.

ODGOVOR

Za fugiranje kamenih zidova koristite naš gotovi proizvod MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M10 koji proizvodimo sa sivim ili bijelim cementom.

t / 26.12.2014. 14:12:56

Poštovanje, vaš portal pratim već dugo. Savjetujete upotrebu vašeg proizvoda Antisol protiv isoljavanja starih kamenih zidova zasićenih soli.Međutim vaš proizvod nema na tržištu Rijeke i Zadra niti su ćuli za njega. Potreban nam je pri adaptaciji stare kamene kuće. Građ.apoteka u Zadru nam je preporućila Orso teflon transparent sličnih svojstava kao i Antisol.Jeste li upoznati sa ovim proizvodom jer ga jos nismo upotrijebili.?Jos pitanje: dali je moguće takav stari osoljeni zid sa unutrašnje strane obložiti Ytong ploćama ili knaufom .Bojimo se da ce sol i ovu zaštitu brzo uništiti bez premaza za osoljavanje-Molim odgovor.Lijepi pozdrav

ODGOVOR

Ako je proizvod koji se nudi u trgovini namijenjen sprječavanju isoljavanja možete ga upotrijebiti.
Ako vam je zid zasićen topivim solima preporuka je prije bilo kakve sanacije premazati zid sredstvom ANTISOL ili slično jer bez tretiranja zidova soli će vam se pojaviti na saniranim zidovima. Nakon tretiranja ANTISOLom možete ugraditi Ytong ili Knauf.

I B / 26.12.2014. 9:58:05

Poštovani,
u kojem se maksimalnom nagibu terena mogu postaviti travni opločnici?
Hvala...

ODGOVOR

Travni opločnik nije namijenjen sanaciji pokosa, već se u velikom dijelu koristi za popločavanje voznih površina.
Nagib na koji se može ugraditi je do cca 60%. Za takve površine nudimo vam naš proizvod opločnik HERA u d=8 cm ili DULČINEA d=20cm.
Ugradnja betonski opločnika na kosom terenu treba biti propisana geodetskim elaboratom.

a d / 22.12.2014. 11:53:18

pozdrav zanimame kupio sam kamenu kucu i voli bi da ostane u kamenu bez fasade.pa me interesira od koje se smjese ili kako se radi fuga za takve kamene kuce.jeli to samo pjesak i cement ili se doda jos nesto unutra ili pak nesto trece hvala

ODGOVOR

Kamenu kuću fugirajte s našim gotovim proizvodom MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M10 koji proizvodimo sa sivim ili bijelim cementom .
Pakiranje je u vrećama 40 kg, cijena 2,28 kn/kg , s PDV-om.

S G / 21.12.2014. 2:59:01

Zanimame stavio sam stiropord u unutarnji dio kuce i zazbukao ali sad gledam da ljudi stavljaju mrezicu,a ja nisam sta ce se dogoditi?

ODGOVOR

Ako ste ploče stiropora ožbukali, žbuka će vam popucati i odvojiti se od ploča.

I M / 20.12.2014. 19:44:09

Volio bih ako bi mi mogli pomoći savjetom, živim u kući koja je stara oko 100 godina i građena je od kamena ali leđa kuće malim dijelom ukopana su u zemlju i od 1991 počela je vlažiti jer je na fasadu kuće naslonjen kanal kojim teće kišnica. Koji vaš proizvod bih mogao upotrebiti da koliko toliko spriječim ulazak vlage, tj da izoliram taj kanal jer mislim da bih tada spriječio vlaženje u kuću. HVALA !

ODGOVOR

Možete premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja.

V C / 16.12.2014. 9:05:05

Postovanje,
sto preporucujete kao zavrsni sloj na vanjski ytong zid debljine 25 cm (novogradnja) pregletan fleksibilnim ljepilom sa mrezicom. Stiropor fasada ne dolazi u obzir jer nema mjesta za nju. Hvala

ODGOVOR

Vanjski zidovi od porobetona mogu se obrađivati žbukanjem laganim žbukama tipa VC 20 L, ili gletanjem TERATERMO GLETOM uz obavezno rabiciranje staklenom mrežicom PRIMAFAS 160. za završnu obradu preporučamo završno dekorativne žbuke kao mineralne žbuke SEP Z 200; SEP Z 300; SILIKATNE ŽBUKE ili SILIKONSKE ŽBUKE, uz odgovarajuću impregnaciju MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM.

r s / 15.12.2014. 11:28:40

Pozdravljeni

Bavim se izradom energetskih izkaznica u RSlo, pa me zanimaju tehnične karakteristike izolacije pod ljudskim oznakom TPŽ, kao neka vrsta ploče (EPS odnosno sa strane ojačan (kombivol) ploče), koje su nekad upotrebljavali za toplinsku izolacijo krovova odnosno mansardi-

lp renato

ODGOVOR

U proizvodnom programu Samoborke d.d. postojala je i toplinska žbuka pod imenom TTPŽ (toplinska podložna žbuka) koja svojstvima odgovara današnjem proizvodu TERATERMO 100 STANDARD. Riječ je o toplinskoj žbuci toplinske provodljivosti λ=0,13 W/mK.

Ploče koje opisujete odgovarale bi troslojnim laganim građevinskim pločama sa jezgrom od ekspandiranog polistirena tzv „KOMBI PLOČE“.
Tehničke karakteristike istih možete pronaći na web stranicama proizvođača.

i / 12.12.2014. 12:35:40

Renovirali smo staru kucu..skigali staru zbuku..sada stavljamo rucno novu zbuku..pitanje je dali nakon grube zbuke je dobro stavit mrezu sa ljepilom?

ODGOVOR

Grubu žbuku potrebno je dodatno obraditi FINOM ŽBUKOM F 900, ili VAPNENOM ŽBUKOM TOP WHITE u sloju kojem se može izvesti armiranje ogovarajućom mrežicom.
Polimer-cementni mortovi tipa „ljepila“ nisu odgovarajući materijala za obradu klasične podložne žbuke.

b l / 11.12.2014. 0:33:30

kuca je tek ozidana i balkonske ploce su otvorene ,mislio sam ozidati ogradu ali neznam sa kojim blokom i na koji nacin ,i koja visina je standardna?
Hvala

ODGOVOR

Samoborka d.d. je proizvođač građevinskog materijala, ali ne opeke ni blokova, i nismo niti izvođači građevinskih radova pa vam na postavljeno pitanje ne možemo odgovoriti.