Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T P / 23.2.2015. 12:53:23

Imam zatvorenu terasu. Ispod terase je otvoreni prostor. Na pod terase bih postavio laminat. Zanima me kako da najlakše izvedem toplinsku izolaciju poda.

Drugo pitanje: Prostorija je ozidana blok opekom 29x19x19cm. Plohe su jako ravne. Htio bih zidove ožbukati nekim jednoslojnim postupkom da žbuka bude tanka i da se odmah izgleta. Molim vas odgovor na ova pitanja.

Puno Pozdrava

ODGOVOR

Toplinska izolacija poda - ugradite toplinsko izolacijsku ploče željene debljine (XPS ) na ploče položiti građevinsku foliju i ugraditi cementnu glazuru u debljini istoj ili za 1 cm debljoj od toplinske ploče.
Žbukanje možete obaviti s GV 10 ili GV 10 G žbukom.

r l / 22.2.2015. 17:04:45

imam terasu 39m2 i na nekim mjestima mi propusta a neznam sa ćim da pokrpam ili premažem

ODGOVOR

U vašem upitu nemamo dovoljo informacija da vam damo konkretan odgovor pa molimo da pogledate relevantne odgovore koji su vezani uz probleme na balkonima i terasama
putem mogućnosti PRETRAŽIVANJE na našim web straniciama:
http://www.samoborka.hr/pretrazivanje.asp?q=terasa
http://www.samoborka.hr/pretrazivanje.asp?q=balkon

t š / 21.2.2015. 12:24:13

Postovani, u izgradnji novog doma , preko centralnog podnog grijanja htjeli bi kao zavrsni sloj izvesti 'industrijski betonski pod': prirodne boje betona, bez sjaja, a da smo u mogucnosti prati ga vodom i kemikalijama predvidjenim za koristenje u kucanstvu, a ujedno imati isti u kupaonama i sanitarnom čvoru. Za sveukupnu debljinu materijala nad samim rasterom za cijevi imamo cca 6cm. Molim vas za savjet o vasim proizvodima kojima bi se ovo dalo izvesti i njihov redosljed u polaganju? U slučaju korištenja više nego jednog sloja, koliki su periodi čekanja izmedju instalacije preporučenih materijala?

ODGOVOR

Materijale koji se koriste u završnoj izvedbi industijskog poda nemamo u svom proizvodnom niti prodajnom programu.

M B / 20.2.2015. 10:53:33

Poštovanje, trebam Vašu pomoć. Imam veliki balkon koji je uvijek osunčan, nemam pločice na njemu i neće tako skoro ni biti. Zanima me dali postoji nešto s čim bi premazala da se ne trusi i prašina ne unosi u kući, Hvala puno na odgovoru-

ODGOVOR

Postojeće slojeve koji se ljušte treba ostrugati i sve slabo držeće dijelove maknuti.
Površinu zatim oprati vodom pod pritiskom i sušiti 2-3 dana.
Podlogu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om, razrijeđenim s vodom u omjeru 1:1, neposredno prije gleatnja REPARATURNIM MORT-om F u debljini 3-4 mm.

m f / 20.2.2015. 2:57:23

Postovani, molio bi vas da mi odgovorite sto prije ako ste u mogucnosti! Kuca u kojoj zivim je pod plocom od 185 m2. i na jedan dio sam postavio podlogu za izolaciju HIPER DESMO pa da li da premazem odmah izolaciju jer su za nedelju najavili kisu? Da li podloga moze da ostane po kisi pa naknadno da se premaze kad prodju padavine

ODGOVOR

Navedeni proizvod nije naš proizvod te vam nismo u mogućnosti odgovoriti.
Najbolje je kontaktirati proizvođača navedene hidroizolacije, te će vas oni i najstručnije savjetovati o načinu primjene iste.

M V / 19.2.2015. 20:22:00

Poštovani,
Imam terasu na kojoj je vodonepropusna folija zatim 15 cm stiropora i parket za van (tzv. obrnuti krov). Željeli bi smo izbaciti taj parket i na stiropor ugraditi glazuru koja može biti max. 4,0 cm. te na glazuru pločice. Molim Vas koji materijal mi preporučate za izradu takve glazure. Unaprijed se zahvaljujem b

ODGOVOR

Upotrijebite CEMENTNI ESTRIH 20.

B D / 19.2.2015. 16:54:05

Poštovana!
Na fasadi postoje dvije vodoravne uske pukotine od 1 kraja zida do drugoga. Prije bojenja fasadnom bojom kako ih tretirati?

ODGOVOR

Ako je pukotina koja se prostire preko fasadne površine fasadna ispod 0,3 mm, boja koja u sebi ima mikro vlakna će premostit pukotinu.
Ako je pukotina iznad 0,3 mm fasadna boja je neće premostit te ju je potrebno otvoriti, vidjeti da li je površinska (samo kroz dekorativnu obradu) ili kroz cijeli presjek te je sanirati.
Ako je pukotina preko dekorativne obrade, treba je zapuniti transparentnim silikonom, površinu premazanu silikonom dobro posušiti (barem 4-5 dana) te obojati cijelu fasadnu površinu.
Ako je pukotina preko cijelog presjeka, treba vidjeti kakav je materijal te otvoriti pukotinu i sanirati žbukom. Zatim sušiti minimalno 10-15 dana i obojati cijelu fasadnu površinu.

I / 18.2.2015. 16:11:47

Može li se na ravan betonski zid, obojan Jupolom navući sloj fine žbuke ili prvo treba boju skinuti?

ODGOVOR

Fina žbuka F -900 je cementno vapnena fina žbuka za fino zaribavanje podložnih žbuka, za vanjske i unutarnje radove.

Primjenjuje se na podlogama :
- vapneno cementne podložne žbuke VC 60, VC 50, UNIVA 30
- lagane žbuke VC 20 L
- toplinske žbuke TERMO ŽBUKA, TERATERMO 100 STANDARD, TERATERMO 100 ESKTRA
- sanacijske žbuke SANISIL H.

Ne primjenjuje se na betonskim površinama.

m c / 17.2.2015. 18:52:16

spremam se farbati fasadu od sepa na moru fasada stara 15 godina sa kojom fasadnom bojom je najbolje te koji grund i koja potrošnja na sep fasadi ima je oko 200 m2 na dva mjesta imam šprungove širine 1do2mm kako njih sanirati prije farbanja hvala.

ODGOVOR

Ako pukotine nisu velike tj.ne prostiru se preko cijele površine i ako su maksimalno do 0,2 mm bojanje fasadnom bojom je moguće, no ako su pukotine veće fasadna boja neće premostit pukotine.
Fasadnu površinu oprati vodom pod pritiskom i očetkati mekanim četkama da se što više prljavštine skine.
Sušiti 2-3 dana i po potrebi ako je površina zaražena mikroorganizmima površinu tretirati fungicidnim sredstvom TERACID. Bojanje izvesti fasadnom bojomTERATON V u boji po izboru, impregnacija nije potrebna.
Ako se želi koristiti impregnacija upotrijebiti UNIVERZALKONCENTRAT GRUND razrijeđen s vodom u omjeru 1:1 neposredno prije bojanja. Impregnacija potrošnja 0,15 l/m2 potrebno vam je 30 l
TERATON V dva premaza 0,35 l/m2 potrebno vam je 75 l.

M - / 16.2.2015. 11:44:05

Postovani zanima me dali vasi proizvodi tj zbuke sadrze azbestna vlakna ili azbest u bilo kojem obliku ?

ODGOVOR

Azbest je važećim zakonom zabranjen, te se ne smije primjenjivati u proizvodnji građevnih materijala, i mi ga u svojoj proizvodnji ne koristimo.