Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

R M / 11.3.2015. 13:29:08

Dali se može i kojim ljepilom ljepiti stiropol za osb ploče.?

ODGOVOR

U svojoj ponudi nemamo proizvode kao što su OSB ploče, pa tako vas ne možemo ni savjetovati koje ljepilo možete koristiti za lijepljenje ploča stiropora na OSB. Naš ljepilo koje je namijenjeno za ljepljenje i gletanje toplinsko izolacijskih ploča nije ispitano u sustavu sa OSB pločama. Najbolje se obratiti proizvođaču OSB ploča koji će vas savjetovati s kakvom vrstom ljepila možete lijepiti ploče stiropora.

M / 11.3.2015. 10:47:40

Poštovani
Imam SEP na kuči star 15 godina (mineralna iz vreče) broj 4 blizu mora cc 200 metara sad bi htjeo na nju navuči drugu da bude jedinica.
Da li se samo na nju navuče drugi SEP jedinica ili bi najprije to trebao gletat i staviti premaz ANTISOL?
Možete li mi reči korake i postupak.
i koja je razlika od SEP-a mineralne žbuke iz vrče i one iz kante napravljene?
Hvala

ODGOVOR

Površinu oprati i očistiti vodom pod pritiskom. Suhu podlogu impregnirati KONTAKTGRUND-om dan ranije.
Osušenu podlogu pregletati u dva sloja sa TERATERMO GLET-om te u sloju gleta utisnuti staklenu mrežicu PRIMAFAS 160.
Nakon cca 7- 10 dana ugraditi željeni tip dekorativne žbuke.
Ako je površina zasićena topivim solim nakom pranja i sušenja površina se može premazati ANTISOLOM.
SEP je mineralna dekoartivna žbuka zaribane ili ribane tesksture bi ispručuje se u vrećama te se prilikom ugradnje dodaje voda, dok je žbuka u kantama silikatna,akrilatna ili silikonska kojoj se ne dodaje ništa jer je žbuka pripremljena za nanos na pripremljenu podlogu .

m m / 10.3.2015. 19:57:15

Betonski temelji ograde oko kuće su oronuli i oštećeni. Na koji način ih obnoviti i sanirati? Da li je nanošenje vanjske žbuke dovoljno? Hvala

ODGOVOR

Površinu treba oprati i očistiti vodom pod pritiskom.
Površinu premažite hidroizolacijskim premazom HIDRO PROTEKT u dva sloja četkom I nanesite ili cementnu žbuku C-80 ili REPARATURNI MORT G u debljini do 20 mm.
Površinu zatim obojati bojom za beton AKROTON.

b c / 10.3.2015. 16:45:03

dobar dan interesuje me farbanje fasad tj fasad je postavljena pre 7 godina i samo bih hteo da osvezim tj prefarbam posto je izgubila svoju prvobitnu boju nije ispucala niti preteran prljava sta mi je sve potrebno za to krecenje i da li treba da se prvo opere vodom tj pod pritiskom masinom za pranje...hvala unapred

ODGOVOR

Fasadnu površinu obojite akrilatnom fasadnom bojom TERATON V u boji prema izboru iz naše ton karte .
Prije bojanja fasadnu površinu obavezno treba oprati vodom pod pritiskom.
Pritisak prilagoditi fasadnoj površini.

A B / 10/03/2015 07:33:13

Molila bih Vas za pomoć kako i uz koje vaše proizvode se može dobro zatvoriti rupa u vodonepropunom oknu (uz samu dovodnu cijev nije dobro napravljeno pa sve slivne vode ulaze u okno i napune ga do vrha. Te Vas isto molim da mi kažete postoji li kakvo brtvilo za šaht koji je kockasti kako voda nebi ulazila i sa gornje strane dok pada kiša. Hvala unaprijed

ODGOVOR

Otvor oko dovodne cijevi preporučamo zatvoriti HIDROPROTEKT-om.
Ukoliko voda neprestano nadire moglo bi doći do ispiranja materijala, u kojem slučaju preporučamo HIDROSTOP.
Nakon zatvaranja samog otvora cijelu površinu premazati HIDROPROTEKTOM zidarskom četkom u dva sloja križno.

H T / 9.3.2015. 13:11:06

Poštovani,
prije 3 godine stavio sam teraplast na nadtemelj terase kuće. Sada nakon 3 godine teraplast mi je nabubrio i odvaja se na mjestu spoja estriha sa pločom temelja, dakle po toj liniji. Majstori su nanjeli podlogu i impregnaciju. Također, površina je ukupno oko 10m2 i na svim dijelovima osim na tom spoju teraplast se drži savršeno. Molim Vas za pomoć - kako ovo sanirati, tj. čime dodatno premazati taj pojas spoja prije nanošenja novog teraplasta kako se problem ne bi ponovio? Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Prema opisanoj situaciji očito je problem zacurijevanja vode na kontaktu estrih-temeljna AB ploča, što upućuje na provlaživanje kroz postojeće slojeve.
Preporučamo izvedbu horizontalne hidroizolacije na terasi kako bi se spriječio daljni prodor vlage i ponavljanje problema. Svaka druga intervencija biti će samo privremeno rješenje. U svakom slučaju, potrebno je izvesti i sanaciju površina obrađenih TERAPLASTOM na način: temeljito ispitati sve površine i odstraniti sve slabodržeće dijelove TERAPLASTA i podloge.
Eventualno potrebna krpanja podloge izvesti REPARATURNIM MORTOM G.
Nakon najmanje 10-14 dana na podlogu impregniranu MINERALKVARCGRUNDOM nanijeti novi sloj TERAPLASTA.

J - / 9.3.2015. 11:49:40

Dobar dan,

Imam jedno pitanje, nadam se da mi možete pomoć. Oko objekta smo projektirali betonske opločnike. Investitor je izrazio želju da ih stavljamo na betonsku podlogu ( kako bi spriječio nepravilnost u površini pločnika) . Možete te li mi savjetovati na koje slojeve polagati betonski opločnik od 8 cm. Vidjela sam rješenje sa postavljanjem opločnika u ljepilo, d=2cm te ispod kojeg je armirana betonska podloga. A drugo rješenje koje sam vidila je postavljanje betonskog opločnika u sloj pijeska d=3 cm ,ispod kojeg je betonska podloga. Što je ispravnije ili bolje rješenje?

ODGOVOR

Ukoliko je ab ploča izvedena u pravilnom padu te investitor više na ploči ne planira izvoditi nikakve dodatne radove, opločnike ugradite na ljepilo teratekt fleks unilevel.

n l / 9.3.2015. 8:33:03

klasicna ugradjena cigla kako je ocistiti od prljavstine prilikom rada; cime premazati fugne i cigle dabi dobila sjaj i da bi odolela vremenskim nepogodama zbog izlozenosti istim .

ODGOVOR

Opeku oprati vodom pod pritiskom, pritisak prilagoditi površini koja se pere da ne dođe od oštećenja.
Nakon sušenja opeku premazati SILIKOSAM KONCENTRAT-om u dva sloja četkom, valjkom ili airless uređajem.
SILIKOSAM nema sjaj već je mat, za izraženiji sjaj opeku možete premazati BETOSIL-om.

T C / 7.3.2015. 11:26:19

Napravili smo septicku jamu ali nismo izbetonirali dno i sad se puni sa vodom jer je dosta vlazno tlo.Ispumpali smo vodu van ali za 2-3 sata je opet puna vode,sad me zanima da li ima u vasoj ponudi nesto s cem bi zaustavil prodiranje te vode.Hvala

ODGOVOR

Nakon ispumpavanja vode potrebno je izliti ab ploču u septičkoj jami , a spoj zidova i novog poda ab ploče zabrtviti brzoveznom hidroizolacijskom žbukom HIDROSTOP.

R C / 6.3.2015. 12:18:58

Oko kuće imam betonske staze (širine 80 cm dužine 7m) i željela bih postaviti travnati opločnik (40x60x10 cm) s time da bih rupe zatvarala kvarcnim šljunkom. Da li beton treba trgat i uklonit ili se mogu ploče postaviti na zemlju (ili postojeći beton) i s tankim slojem betona zaliti pa gore opločnike?

ODGOVOR

Travni opločnik je namijenjen za oblaganje tj. zatravljenje zemljanih površina.
Ako vam je betonska ploča napravljena u padu i ako se ne ljušti, travne opločnike možete ugraditi na ab ploču. Za ljepljenje opločnika koristite TERATEKT FLEKS UNILEVEL.