Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

e g / 14.5.2015. 16:04:13

U jednoj sobi na zidove mi je navucen sep, e sad bi ja u jedan cosak zalijepio dekorativni kamen kao nekakav stup,recimo. Zanima me priprema za lijepljenje a da nije struganje zida?

ODGOVOR

Preporuka je da se sloj SEP-a ostruže, površina očisti i impregnira KONTAKT GRUND -om dan ranije i dekorativni kamen lijepi ljepilom TERATEKT FLEKS.
Ne preporučamo ljepljenje na postojeći SEP.

D R / 14.5.2015. 6:25:42

U fazi smo demoliranja kupaone u stanu u zgradi na prvom katu, te smo uspješno izvukli kadu. Tamo di je kada bila ugrađena, pod je niži (pretpostavljam da je to već deka) za nekih 5cm, možda koji cm više od ostatka poda u kupaoni. Kada je bila ugrađena uzdužno, a planiramo napraviti tuš poprečno, bez tuš-kade u razini poda, pa bi jedan dio poda koji ne pokriva tuš trebalo iznivelirati do razine poda. Zanima me čime da zakrpam tu rupu. Da li bi bilo u redu pobacati dio cigli i pločica, pa onda zakrpati si nekim mortom ili....s čime? Nakon toga bi se postavljale pločice na pod.

ODGOVOR

Površinu izravnati upotrebom cementne glazure - CEMENTNI ESTRIH 20 i izravnati u potrebnoj debljini.

I P / 14.5.2015. 6:22:18

Poštovani,

PITANJE?
Imamo zid navučen teraplastom G4 već 10-ak godina.
Sada želimo preko toga navući teraplast S2.
Je li to moguće? Treba li kakav pretpremaz? Impregnacija?
Treba li možda prije sve pregletati nekom vašom smjesom?

Molim odgovor čim prije.

Lp
Ivan Pozderac

ODGOVOR

Preporuka je da postojeći TERAPLAST zagrijete let lampom ili fenom i ostružete ga špahtlom.
Po potrebi površinu popraviti te impregnirati MINERALKVARC GRUND/om dan ranije i nanijeti novi TERAPLAST. Ako se postojeći TERAPLAST neće skidati površinu je potrebno pregletati ili REPARATURNIM MORT/om f ili SAMOTERM F i na to ugraditi novi sloj TERAPLAST/a.

D M / 11.5.2015. 13:06:27

Imam garažu sa ravnim betonskim krovom. Po rubovima ravnog krova ugrađen je pocinčani lim koji pokriva 15 centimetara krova pa se spušta vertikalno 10 cm, te je na rubu okapnica. Hidroizolaciju bi izvršio sa DUOELASTIK BETONPROTEKT. Mogu li sa DUOELASTIKOM premazati lim, te kako (čime) izvesti spoj između lima i betonske ploče.
Da li DUOELASTIK BETONPROTEKT bolje hvata direktno na betonsku podlogu ili na RESITOL (bitumenski temeljni premaz)?

ODGOVOR

Spoj dva materijala prilikom izvedbe hidroizolacije treba rabicirati upotrebnom staklene mrežice ( spoj lima i betonske ploče) utiskivanjem u prvi sloj hidroizolacije.
Hidroizolacija je polimer cementa te će prionuti na betonsku ploče bez problema.
Na površinu tretiranu resitolom hidroizolacija će prionuti ali postoji mogućnost da se odvoji.

D R / 9.5.2015. 9:31:34

Hvala na odgovoru!
U stanu su pregradni zidovi izvedeni siporexom, te smo primjetili, nakon skidanja starih tapeta, da postoje pukotine na više mjesta skoro od plafona do poda. Pukotine su duboke par milimetara. Pukotine su nastale odlomljivanjem prve glet mase (pretpostavljam da je to ta masa) nanešene na siporex zid, pa sada skidanjem te prvotne mase u okolini pukotine odlomi se i dio siporexa. Zanima me s čime se mogu popraviti te pukotine s obzirom da je siporex ili se može s nekim od teranila (kojim). Zidove bi na kraju samo pofarbali.
Hvala!

ODGOVOR

Prema opisanom problemu zidove bi najbolje bilo pregletati ili ožbukati TANKOSLOJNOM ŽBUKOM ZA POROBETON. Žbuka se nanosi u debljini od 1-10 mm.
Porobeton impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM razrijeđenim vodom u omjeru 1:1 neposredno (4-6 sati ) prije nanošenja TANKOSLOJNE ŽBUKE ZA POROBETONE.
Nakon sušenja bojanje se vrši unutarnjom disperzijskom bojom TERAPOL ili POLAKRIL.

Š D / 8.5.2015. 18:47:18

Poštovani,
upravo nanosim silikonsku žbuku Z ,fasadu, vaš proizvod,majstori su nanijeli dvije strane kuće pa mi se čini da je previše rupičasta tj.ima puno sitnih rupica.Molim vas da mi kažete zbog čega do toga dolazi i dali znate kako to popraviti.

ODGOVOR

Da bismo vam odgovorili na upit molimo da nam proslijedite nekoliko slika predmetnog objekta.
Pojava rupica na žbuci može upućivati na nezadovoljavajuću izvedbu teksture.
Ako su rupice male fasadna boja će ih bez problema prekriti tj. boja će zapuniti teksturu.

S B / 8.5.2015. 12:52:12

Poštovani, da li imate betonsko popločje debljine 3cm ,širine 60cm i dužine 40cm. Pozdrav Sanja.

ODGOVOR

Proizvodimo betonske ploče debljine 3,8 cm, dimenzija 40x40 cm i 40x60 cm.
Ploče debljine 3 cm ne proizvodimo.

T k / 6.5.2015. 17:42:38

Postovani,
Mozete li mi reci kako izracunati potrebnu kolicinu morta za unutarnji pregradni zid.
Hvala

ODGOVOR

Potrošnja morta za zidanje M5 ako se zida opeka, ovisi o dimenziji opeke i prosječna potrošnja za zid debljine 30 cm cca 40 kg /m2 ( oko 150 kg/m3 zida).

n s / 6.5.2015. 13:10:56

Postovani! Molim Vas za savjet kako kvalitetno rjesiti termo izolaciju kosog krova kuce koji je na dvije vode i na dvije razlicite visine. Visi krov je pokriven kanalicama, ispod je ljepenka, betonske grede i ciglene ispone. Tu bih mogao napraviti termo izolaciju samo sa unutrasnje strane, buduci da zelim spustati plafon sa knaufom(visina do plafona u najvisem djelu je 4m). Sto mi preporucujete kao kvalitetno rjesenje? Nizi krov je u fazi prekrivanja kanalicama. Ispod je sve isto kao i na visem krovu. Dali mi preporucujete nesto staviti izmedju ljepenke i kanalica ili napraviti samo unutrasnju termo izolaciju kao kod viseg krova? Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Izolacijom krovnih konstrukcija se ne bavimo, pa pitanje morate uputiti proizvođaču toplinske izolacije KNAUF INSULATION .

v v / 6.5.2015. 9:49:02

Poštovani,
zanima nas dali je mineralkvarcgrund dobar za premaz industrijskog poda na koji se lijepi keramika ili postoji nešto drugo i koja je cijena za m2

lp

ODGOVOR

Podloga industrijskog poda je neupojna, a naš tip impregnacije nije namijenjen za impregniranje takvih površina.