Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

d k / 14.5.2023. 13:16:54

poštovani, Dali se teraplast smije nanositi na fasadnu žbuku visine do 25cm riječ je o silikatno silikonskoj žbuki.

ODGOVOR

TERAPLAST možete nanijeti na silikatno silikonsku žbuku uz predhodnu obradu UNITERMOM. Površinu obrađenu UNITERMOM je potrebno impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM i na suhi grund možete nanjeti TERAPLAST. Ono što bi moglo biti problem je to što ćete dodatnom obradom i nanošenjem Teraplasta dobiti istaku od nekih cca 4mm.

V J / 13.5.2023. 0:39:51

Poštovani, zanjima me da li imate krupan kamen od recimo od 5 do 10 kila. treba mi za nasipavanje parkirališta od 100 kvadrata površine, visine do 1,2m na padini.

ODGOVOR

Dostupne granulacije kamenih agregata koje Samoborka d.d. ima u ponudi možete vidjeti na linku http://www.samoborka.hr/hr/dolomit

I M / 8.5.2023. 22:17:12

Postovani. Htio bih pokrpati postojecu betonsku ogradu. Navukao bih jos sloj od nekih 10 cm da se izravna i da se pokrpaju rupe. Da li je bolje to napraviti sa suhim betonom ili sa fleksibilnim ljepilom? Hvala

ODGOVOR

Reprofilaciju ograde možete napraviti ili SUHIM BETONOM 20 ili CEMENTNIM ESTRIHOM 20 ili REPARATURNIM MORTOM R4-250.

M P / 8.5.2023. 20:42:41

Poštovani, da li TERANIL može ići na gipsanu žbuku? Žbuka je napravljena prije 2 mjeseca... Hvala

ODGOVOR

Teranil može ići na gipsanu žbuku.

V M / 8.5.2023. 12:33:12

poštovani, Na puni zid ograda ( kombinacija beton siporex ) stavljao bi SEP ( lokacija Rovanjska kod Masleničkog mosta,bura , sol .. ) .Da li staviti silikonsku,silikatnu ili akrilnu žbuku. Unaprije hvala

ODGOVOR

Ukoliko zid nije ničim obrađen preporučamo da ga obradite polimer-cementnim mortom UNITERM. Nakon cca. 10 dana tako pripremljenu podlogu impregnirajte odgovarajućim MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM i nakon 24h završno obradite željenom SILIKONSKOM ŽBUKOM Z. Druga opcija i puno pogodnija je da ogradni zid obradite CEMENTNIM ŠPRICEM 2 i obradite SOKL ŽBUKOM.

M G / 8.5.2023. 12:06:59

Poštovani,imamo kuću u Dalmatinskoj Zagori i htjeli bismo obnoviti staru fasadu,koja je rađena od termo žubuke.Na nju bi stavljali zidne panele,pa nas zanima bi li trebali vlažiti zidovi iznutra?

ODGOVOR

Da bismo vam dali odgovor na vaše pitanje trebali bismo imati proračun parodifuzijskog tijeka. Molimo da se za savjet obratite proizvođaču zidnih panela.

I F / 8.5.2023. 11:05:36

Poštovani, da li još uvijek u svom programu imate proizvodnju betonskih stepenica debljine 8 cm? hvala unaprijed

ODGOVOR

Traženi proizvod više nije dio Samoborkinog proizvodnog programa.

J / 8.5.2023. 9:09:25

Poštovani, Na dva vanjska i jednom unutarnjem zidu na kući u Crikvenici, na površini manjoj od 0,5m2, dolazi do napuhavanja i otpadanja gleta. Nije vidljivo probijanje vlage kroz zidova, a to sigurno nije na unutarnjem zidu. Postoji izvjesna mogućnost da je žbuka možda djelomično rađena s morskim pijeskom, ali to ne mogu provjeriti. Što bih mogao napraviti da spriječim otpadanje gleta. Da li bi pomoglo da se prvo nanese na postojeću žbuku reparaturni mort F ili nešto drugo. Molim savjet. Pozdrav

ODGOVOR

Do propadanja gleta dolazi zbog vlage u podlozi, a kako je glet slabo paropropusan dolazi do njegovog odvajanja. Površinu koja se odvaja treba odstraniti i sve dobro očistiti, otprašiti te obraditi FINOM ŽBUKOM EKSTRA koja je paropropusnija, a i bijele je boje.

M N / 7.5.2023. 12:01:43

Dobar dan,2010 godine radio sam fasadu na kuci sa terakril z i boja je bila s kodom 3084,boja breskve,sada nadograđivam kucu,a vidim da se kodovi boja razlikuju po broju od tadasnjih kodova,jeli moguce dobiti priblizan odgovor koja od sadasnjih boja najblize odgovara tadasnjoj boji koda 3084 Srdacan poz

ODGOVOR

Tonu 3084 iz stare ton karte Pogled u boju odgovara ton 4247 iz nove ton karte COLOR LINE. Molimo uzmite u obzir da ste fasadu radili 2010. godine i da uslijed djelovanja UV zraka i raznih nečistoća sada ne izgleda kao prije 10 godina, te da je moguće da na dograđivanom dijelu nijansa nove završno dekorativne žbuke izgleda drugačije iako će zapravo odgovarati tonom prema „starom tonu“.

M P / 7.5.2023. 10:58:41

Poštovani, imam problem sa balkonima.Prvotno smo mislili da je problem do hidroizolacije, tj nepravilno postavljene iste, međutim nakon ponovnog postavljenja hidroizolacije i hidroizolacijskih traka te novih pločica, balkoni i dalje propustaju vodu. Po rubovima balkona je postavljen kamen i aluminijska ograda. Da li bi možda u tome mogao biti potencijano problem pa da se proba jos impregnirati kamen? Puno hvala na vašem vremenu i savjetu.

ODGOVOR

Mala je mogućnost da sami kamen ima toliku propusnost da uzrokuje „propuštanje vode“. Teško je dati bilo kakav konkretniji savjet samo na temelju upita, ali načelno, treba pregledati sve detalje i spojeve (spoj ograde s konstrukcijom, spojeve stolarije s konstrukcijom i sl…)