Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

j h / 21.11.2015. 15:22:59

betonska ploca na stropu kuhinje je napukla u duzini 1m,par mm sirine i prokisnjava.a zbog cudnih susjeda iznad,ne mozemo sanirati sa njihove strane.sto mogu uciniti da pukotinu potpuno saniram iz mojeg stana,tj.sa donje strane betonske deke??hvala

ODGOVOR

Pukotinu je sada teško sanirati s donje strane, a jedino što možete je da u pukotinu utisnete silikon da ju zabrtvite, te po potrebi premažete hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT.

V N / 20.11.2015. 22:16:59

Pozdrav.Imam betonsku terasu i staze oko kuće po kojima nebi išao automobil i ništa teško.Postavio sam rubnjake okolo sad me zanima koje bi betonske kocke ili ploče bilo najbolje stavit na taj beton i kako?Unaprijed zahvaljujem ako mi pomognete.

ODGOVOR

Odabir opločnika ovisi jedino o vama.
Razlika između betonskih ploča i opločnika je u debljini i završnoj obradi.
Opločnici su glatke ili pjeskarene obrade, a ploče su različitih kombinacija zrna i mogu biti tzv.prane , pjeskarene,brušene ili glatke obrade.
Opločnike proizvodimo u debljini 6 ili 8 cm, a ploče u debljini 3,8 ili 5 cm.
Ploče i opločnike možete direktno ugraditi na betonsku podlogu ako je izvedena u padu. Ploče ili opločnici mogu se lijepiti debeloslojnim ljepilom za keramiku ili ugraditi na sloj pijeska 2-4 mm u debljini cca 3cm

A L / 17.11.2015. 13:23:35

Poštovani,

s kojom bojom bi bilo najbolje ofarbati unutrasnjost sobe koja je u cigli? Treba li ici prajmer prije boje i koji?

Hvala i lp,

Alan

ODGOVOR

Opeka ako nije u samoj proizvodnji premazana sredstvom za zaštitu može se obojati unutarnjom disperzivnom bojom (TERAPOL, POLAKRIL) ili fasadnom bojom (TERATON V).
Impregnacija nije potrebna.
Prije bojanja je potrebno napraviti probu prionjivosti boje za podlogu.

M B / 11.11.2015. 12:41:23

Na terasi imam postavljene teraco pločice već 20-tak godina. Sada sam digla cca 14 m2 i nigdje ne mogu naći pločice istih dimenzija (15x15x2). Zanima me dali Samoborka to proizvodi i gdje se mogu nabaviti. Nije mi važna dimenzija dužine i širine već debljine da bi pločice na terasi mogle biti u istom nivou. Zahvaljujem

ODGOVOR

Mi smo proizvodili teraco pločice 20x20 cm , prije 10-tak godina no više ih nemamo u ponudi .
Teško da ih se negdje može pronaći , a sigurno ih nitko ne proizvodi .
Ako se odlučite za keramičke pločice, one su debljine ca. 7-8 mm , tako da će se pojaviti razlika u visini koju je potrebno prethodno izravnati .
Tih ca.12 do 13 mm se može izravnati :
- s TERANEKSOM ili TERANEKSOM UNILEVEL i nakon toga pločice zalijepiti TERATEKTOM F ili TRERATEKTOM FLEKS
- ili druga varijanta - sve izravnati i zalijepiti odjednom TERATEKTOM FLEKS UNILEVEL .

N N / 9.11.2015. 19:45:06

Poštovani naručili smo acrly finish s 1,5mm međutim ton boje je puno svijetliji od željenoga,dali ima nekakav način da se navedena boja dodatno tonira (dvije nijanse tamnije) u kanti prije nego se nanese na zidove i koliko je to preporučljivo?? Zahvaljujemo na odgovoru

ODGOVOR

Dodatno toniranje obojenih završnih žbuka uglavnom je moguće ukoliko se radi o „srodnim“ tonovima.
Preporučamo obratiti se dobavljaču odnosno proizvođaču materijala za konzultaciju.

I R / 9.11.2015. 9:20:07

Koja bi završna žbuka bila sada preporučljiva zbog mogućih smrzavanja tokom noći, i o kojim se temperaturama radi kod ugradnje

ODGOVOR

Temperatura zraka i podloge tijekom primjene i sušenja akrilatnih završnih žbuka TERAKRIL mora biti iznad 5 C, što bi u pravilu zahtijevalo dnevne temperature iznad 10 C , a noćne ne bi smjele biti ispod nule kako bi se osigurala i odgovarajuća temp. podloge.

D / 7.11.2015. 23:31:36

Fasada kuce (2 i 3. kat) na obali izložena direktnim jakim udarima vjetra (kiša i posolica).
Kuča izgrađena 20-ih godina prošlog stoljeća.
Stara fasada - krupnozrnata vapnena podložna žbuka + fina vapnena žbuka. Istu je potrebno u cijelosti ukloniti.
Za očekivati je grubi beton (morsko žalo) dosta porozan i sa neravninama.
Molim vas za sugestiju rješenja za klasičnu fasadu.
Stiropor i slična fasada ne dolazi u obzir s obzirom da je kuca u starom zaštićenom dijelu grada (Trogir). Eventualno bi u obzir dolazila termo žbuka. Toplinsku izolaciju, inače, namjeravam, postaviti sa unutrašnje strane jer prostora ima dovoljno.
Boja - približno 3023-3024.
Hvala

ODGOVOR

Obzirom da se objekt nalazi u zaštićenoj zoni grada Trogira, sanaciju je potrebno izvesti sukladno smjernicama, odnosno zahtjevima nadležnog konzervatorskog zavoda, te bi prije početka radova bilo potrebno zatražiti njihove uvjete.
Preporučamo sanacijskI sustav; ANTISOL, SANISIL ŠPRIC, SANISIL H, FINA ŽBUKA F 900, SILIKONKOLOR.
Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na webu.

M P / 6.11.2015. 8:15:35

Poštovani,
adaptiram stan i rušenjem pregradbenog zida postoji razlika u visini poda od 1.5 cm. Interesira me koje je najbolje rješenje za poravnavanje osim klasične glazure? Kako se postavljaju osb ploče na glazuru?

ODGOVOR

Izravnavanje poda u sloju debljine 15 mm možete izvesti samonivelirajućom masom TERANEKS UNILEVEL.
Za izvedbu „suhe“ glazure često se koriste OSB ploče debljine 19 mm koje se najčešće postavljaju u dva sloja sa izmaknutim spojevima ploča. Po potrebi izravnavanje podloge izvodi se prethodno različitim suhim nasipnim materijalom.

B N / 5.11.2015. 3:28:33

Poštovani.
Spremam se obnavljati špalete s vanjske strane oko prozora nakon postavljanja novih pvc prozora. Naime imam u planu polijepiti stiropol 1cm flex ljepilom s unutarnje strane a na rubove bih stavio pvc kutne lajsne s mrežicom. Želja mi je izvući okvire oko prozora cca 10 cm širine. Zanima me koje materijale moram koristiti da se nanesu i na taj stiropol i na okvire, tj da se fino izglade tako da mogu nakon toga pofarbati sa akrilnom bojom za fasadu koju sam već kupio?
Zahvaljujem

ODGOVOR

Preporučamo „okvire“ oko prozora izvesti ljepljenjem EPS F pločama debljine ovisno o željenoj istaci profilacije. Izvedene istake obrađene armirajućim slojem (SAMOTERM F + staklena mrežica PRIMAFAS 160) dodatno zagladiti VAPNENOM ŽBUKOM TOP WHITE, te nakon cca 7-10 dana obojiti fasadnom bojom.

m m / 2.11.2015. 13:54:10

Molim vas za savjet u vezi završetka stiropor fasade . Upravo završavam armiranje mrežice sa samotermom F u drugom sloju . Htio bih fasadu završiti kao ravnu i samo je prebojati nekom od vaših fasadnih boja pa vas molim za savjet koji materijal upotrijebiti kao fini završni sloj . Napominjem da se objekat nalazi na moru ali ne u neposrednoj blizini pa nema velikog utjecaja soli. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Dovoljno osušeni SAMOTERM F potrebno je pregletati univerzalnom mineralnom masom, FINA ŽBUKA EKSTRA, u debljini 3-4 mm.
Nakon što se žbuka osuši možete bojati fasadnom bojom TERATON V ili SILIKONKOLOR.