Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

G P / 26.2.2016. 10:47:47

Poštovani, namjeravam gletati unutarnje zidove koji su već obojani.Dvoumim se između Teranila Max i Teranila Max-Light.Molim vašu preporuku sa time da mi je dosta važno da se lagano brusi.

ODGOVOR

Gletajte gotovom disperzivnom masom TERANIL MAX. Zidove treba što više mehanički postrugati od postojeće boje i dobro odprašiti od prašine. Impregnirati s UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om razrijeđenim s vodom u omjeru 1:1, 4-6h prije nanošenja TERANILA MAX.

d h / 26.2.2016. 8:38:08

Dobar dan! Zanima me dali kamenu vunu mogu lijepiti i po kiši budući da neprestaje padati već mjesec dana

ODGOVOR

Kamena vune NE SMIJE SE LIJEPITI NITI GLETATI PO KIŠI. Vrijeme za lijepljenje i gletnje mora biti suho bez bilo kakvih oborina.

n c / 25.2.2016. 12:21:15

imam zaljepljenu stiropor fasadu; zaljepljen stiropor, na njega mrežica utopljena u ljepilo sve obrađeno oko prozora i na kantunima s kutnim lajsnama i na balkonima s pvc okapnicama te izgletano u fino glet ljepilom.to je napravljeno prije nekih 5 godina.nema nikakvih oštečenja na ljepilu. sad bi na to stavio silikat.da li je prije silikata potrebno stavljati neku ipregnaciju i eventualno još jednom lagano izgletati zbog ovih 5 godina stajanja ljepila bez zadnje ruke silikata ? hvala

ODGOVOR

Ako su postojeći slojevi dobro izvedeni i nigdje nema oštećenja potrebno je podlogu prije stavljanja završnog sloja dobro oprati vodom pod pritiskom i sušiti nekoliko dana. Podlogu prije nanošenja silikatne završne žbuke obavezno impregnirati SILIKATGRUNDom minimalno 24 sata ranije. Na osušeni grund nanositi završnu žbuku.

s m / 24.2.2016. 19:26:52

cisterna za vodo betonska 32m2 mi pošta. ne mogu pronači gde pušta. na koji način je mogu sanirati. beton je gladak ali vlažan. mežner

ODGOVOR

Nakon pražnjenja vode iz cisterne, zidove treba premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT, u dva sloja četkom. Premaz je vodoneporpustan i neškodljiv za zdravlja ukoliko je u cisterni pitka voda.

S Č / 24.2.2016. 18:05:12

Netko je kuhinju i trpezariju oličio fasadnom bojom. Sad pri kuhanju se kapljice slijevaju niz zid. Koji je najlakši način za skidanje te boje?

ODGOVOR

Sve ovisi kakav tip fasadne boje je primjenjen. Skidanje boje radi se mehanički - brušenjem.

I M / 24.2.2016. 11:00:55

Poštovani, Molim Vas da li mi možete reći na kakve se zidove stavlja unutarnji sep. Da li može ići na već obojane unutarnje zidove. Koje su prednosti unutarnjeg sepa i da li drži toplinu u prostoriji?

ODGOVOR

Mineralna žbuka SEP može se ugraditi na beton star najmanje 3 mjeseca , podložne žbuke VC 40, VC 50, UNIVA 30 , gipsane žbuke GV 10, INERO 20, gipsvlaknaste ploče, gipskartonske ploče. Postojeću boju potrebno je mehanički što više ostrugati i dobro očistiti i odprašiti od prašine. Dekorativna žbuka nema termo izolacijska svojstva. Toplinska provodljivost mineralne žbuke iznosi, 10, dry (HRN EN 1745, tablična vrijednost) 0,54 W/(m/K).

M V / 23.2.2016. 15:35:03

Poštovani, zanima me da li je opločnike iz Vašeg programa moguće ugraditi na pješačku stazu koja ima uzdužni nagib 17 %? da li se način ugradnje tada razlikuje u odnosu na uobičajeni? Unaprijed hvala, lijep pozdrav

ODGOVOR

Opločnici se mogu ugraditi na nagib od 17%. Prije ugradnje opločnika potrebno bi bilo konzultirati geodeta da li je potrebno raditi prekide staze tj. da li je potrebno napraviti npr.podest ili sl.

B / 23.2.2016. 9:02:00

Da li se moze nekom bojom prefarbati vec postavljeni kulir na zidovima

ODGOVOR

Ako želite prebojati postojeći kulir možete obojati fasadnom bojom TERATON V ili bojom za beton AKROTON u boji prema izboru iz naše ton karte. Impregnacija nije potrebna. Boja se nanosi na čistu i opranu podlogu.

R / 22.2.2016. 11:34:46

Molim vas savjet s kojim završnim premazom mogu premazati vanjski dvorišni zid iza kojeg se nalazi zemlja i kroz koji u kišnom razdoblju na pojedinom mjestima probija vlaga. Zid je betonski i završno obrađen žbukom SAMOTERM F .

ODGOVOR

Dvorišni zid ste trebali pregletati REPARATURNIM MORT-om a ne sa SAMOTERM F. SAMOTERM F je mort za ljepeljnje i gletanje toplinsko izolacijskih sustava, a ne za gletanje ograda (dvorišni zid). Prije gletanja zida sa SAMOTERM F bilo je poželjno premazati ga dodatno s hidroizolacijskim premazom, a sada se premazom nećete u potpunosti riješiti vlage. Premazati bojom za beton AKROTON.

D M / 21.2.2016. 15:03:46

Na stazama u dvorištu svoje obiteljske kuće imam postavljene Antigonaotpločnjake.Jedan manji dio m2 je ostao samo betoniran jer mi visina ne dopušta ugradnju istih.Dali postoje otpločnjaci debljine 3 cm sličnih otpločnjacima Antigona.Hvala.

ODGOVOR

Opločnike debljine 3 cm ne proiozvodimo. U debljini od 3,8 cm proizvodimo i prodajemo samo betonske ploče dim. 40x40 cm.