Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

J P / 12.4.2016. 15:02:12

Postovani. U dvoristu imam nadkriveni paviljon ali betonska ploca se runi, to jest, kako se stolice vuku tako se pijesak skida. Valjda majstori nisu stavili odgovarajucu kolicinu cementa da bi se to bolje vezalo. Zanima me kako to sanirati. hvala

ODGOVOR

Prema opisanom, čvrstoća izvedene ploče je upitna, te vam saniranje materijalima veće čvrstoće od postojeće neće imati učinak, jer se može desiti da vam se počne još više ljuštiti. Potrebno je sve slabo držeće dijelove maknuti i upotrijebiti gotovu glazuru CEMENTNI ESTRIH 20 i izravnati podlogu. Po potrebi nakon ugradnje glazure površinu pregletati RAPARATURNIM MORT-om F u debljini 3-4 mm.

V / 12.4.2016. 11:09:12

Poštovani, na kući trenutno imam klasičnu cementnu produžnu žbuku, oko 4 cm debljine. Preko toga je sep fasada koja je na kući 17 godina. Mijenjao sam stolariju i sada bih htio stiropor fasadu. Da li bi bilo funkcionalno na to staviti stiropor s obzirom da je sep koji je nepropustan? Da li je uopće moguće na sep lijepiti stiropor i hoće li on onda imati funkciju za energetsku učinkovitost? U prilogu Vam šaljem slike fasade. Lijep pozdrav

ODGOVOR

Izjava da je SEP nepropustan nije točna. Svaki materijal ima određenu paraporpusnost pa tako i mineralna žbuka SEP. SEP je prirodna i mineralna završno dekorativna žbuka bez dodataka te ju odlikuje visoka parapropusnost u odnosu na nove sintetičke završne žbuke. Ugradnja toplinskog sustava po postojeće slojeve nije upitna i bez problema se sustav može ugraditi. Energetsku funkciju ima toplinsko izolacijska ploča a ne završno dekorativna žbuka. Prije ugradnje sustava poželjno bi bilo maknuti pločice oko prozora i na kutevima objekta te podlogu izravnati podložnom ili toplinskom žbukom.

D L / 11.4.2016. 15:28:19

Poštovani, U garaži kojoj slijedi prenamjena u stambeni prostor imam rupu koja je nekad služila za pregled vozila od ispod. Znači trenutno se ta rupa kod veće količine padalina puni vodom. Išlo bi se na zatrpavanje i izoliranje iste u razini poda prostorije. na pod bi se stavljalo naknadno keramika ili laminat. Koje materijale/opcije zatvaranja te rupe i izoliranja nudite da vode ispod razine temelja ne mogu prodrijeti kroz pod? Unaprijed zahvaljujem!!

ODGOVOR

Ako se radi o procjedu gdje vam prilikom padalina teče voda, zabrtvite ga našim HIDROSTOP proizvodom. Ako je samo površina betona propusna upotrijebite polimer cementni premaz HIDROPROTEKT DUOELASTIK. Nanosite ga u dva premaza ukupne debljine 3-4 mm . Nakon hidroizolacije potrebno je rupu zatvoriti betonom.

E F / 10.4.2016. 21:43:14

Poštovani, možete li mi pojasniti razliku G i S tipa teraplasta (znam da je G 1,5 mm te S 1 mm). Da li je svejedno kojeg primjeniti? Unaprijed hvala

ODGOVOR

Razlika između TERAPLAST-a G i S je u veličini zrna. TERAPLAST G navlači se u jednom sloju dok se TERAPLAST S navlači u dva sloja. Odabir TERAPLAST-a ovisi o vama, tj. da li vam se više sviđa krupniji ili sitniji izgled zrna.

L / 10.4.2016. 7:24:24

Poštovani, imam podno grijanje, želio bih postaviti kao podnu oblogu Benkovački kamen. Zanima me koje ljepilo smijem koristiti za postavljanje. Na što trebam obratiti pažnju, postoji li opasnost od izmjene boje kamena ako je ljepilo oprešno, ili sl.? Hvala unaprijed! Luka Ivkić

ODGOVOR

Benkovački kamen lijepite upotrebom ljepila za keramiku i kamena TERATEKT F BIJELI. Na što trebate obratit pažnju prilikom ugradnje benkovačkog kamena obratite se proizvođaču kamena.

M M / 8.4.2016. 13:45:15

Poštavani, što preporučujete za sanaciju donijeg dijela (vidljiva armatura) novoizgrađenih stepenica u blizini mora? hvala Fotografiju možete vidjeti na linku https://www.dropbox.com/s/yw192blmpt0puxc/IMG_20160312_092125.jpg?dl=0

ODGOVOR

Zbog segregacije potrebno je prvo napraviti antikorozivnu zaštitu armature antikorozivnim sredstvom. Nakon premazivanja premazati hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK i ožbukati ili cementnom žbukom C -80 ili nanijeti REPARATRURNI MORT G u debljini do 20 mm. Nakon sušenja prebojati bojom za beton AKROTON PLUS.

i h / 5.4.2016. 12:05:58

Postovani ,mogu u Vas IMPREGNATOR za beton , dodati nijansu AKROTON , za premaz i impregniranje betonskog zida ? hvala.

ODGOVOR

BETON IMPREGNATOR je gotov pripremljen proizvod kojem se ne smije dodavati ništa, pa tako ni boja. Ako želite betonski zid u boji prvo ga obojite bojom za beton AKROTON, a nakon sušenja boje od minimalno 7 dana površinu možete dodatno zaštititi premazivanjem zaštitnog sloja kao beton impregnator.

E F / 4.4.2016. 22:31:26

Poštovani, obojala sam kuću prije 10 dana fasadnom silikatnom bojom (breskvasto-roskasto). Konačan rezultat mi se ne sviđa niti najmanje stoga sam odlučila nanijeti neku drugu boju (neutralnu sivu). Površina koju treba promijeniti je cca 66 m2. Koliko je kg potrebno za to i da li je moguće samo nanijeti novi sloj fasadne žbuke, uz prethodnu impregnaciju, bez ikakvih drugih radnji kao nanošenje ljepila i ostalo....s obzirom da je trenutna fasada potpuno nova? Hvala

ODGOVOR

Za potpuno prekrivanje svježe obojene površine potrebno vam je minimalno 20 l fasadne boje pošto ste prije 10 dana obojali površinu. Potrebno je prije nanosa novog sloja boje sušenje od minimalno 20 – 30 dana sadašnjeg sloja boje. Impregnacija vam nije potrebna. Boja za prekrivanje postojećeg sloja fasadna boja može biti SILIKATKOLOR ili TERATON V.

O / 3.4.2016. 23:03:15

Poštovani zanima me kako mogu sanirati betonski temelj na kojemu je šalovanje malo zakazalo.ima po sebi rupe htio bih ga izgletati i obojati bojom za beton, zanima me dali mogu koristiti flexi ljepilo ili ima nešto drugo hvala

ODGOVOR

Krpanje „rupica“ na betonskim površinama možete izvesti REPARATURNIM MORTOM G ili F(ovisno o veličini oštećenja). Cijelu površinu preporučamo obraditi REPARATURNIM MORTOM F ili SAMOTERM GLETOM, te nakon cca 10-14 dana obojiti AKROTONOM - bojom za beton.

R S / 2.4.2016. 13:11:03

Stovani! Postojeca fasada je sep grubi vjerovatno 04 koji je lose uraden, vizualno.Sad bi stavili novi sep 02. Sto savjetujete za sloj izmedu starog i novog sepa. Fina zbuka ili ljepilo. Hvala! Hvala!

ODGOVOR

Postojeći SEP potrebno je temeljito očistiti pranjem vodom pod tlakom. Eventualno potrebna krpanja izvesti podložnom žbukom VC 50. Cijelu površinu impregnirati vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCNTERAT GRUDOM i zagladiti TERATERMO GLETOM. Na tako pripremljenu podlogu staru najmanje 7 dana, dan ranije impregniranu MINEREALKVARC GRUNDOM OBOJENIM nanijeti SEP Z 2 mm. Varijantno možete i postojuću podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM dan prije nanošenja TERATERMO GLETA.