Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V P / 29.5.2016. 17:03:41

Pozz.oplocnici od 6 i 8 cm 10-20 ,imali razlike velike u kvaliteti,i do kolko debljine rizle se mogu postavit,zahvaljujem

ODGOVOR

Visina opločnika ne utječe na kvalitetu. Bez obzira na visinu, opločnik mora zadovoljiti uvjete zadane važećom normom. Kameni agregat 2-4mm ili 4-8 mm postavlja se u minimalnoj debljini 3-5 cm, a može biti do cca 10 cm.

A B / 28.5.2016. 16:32:14

Poštovani, Već neko vrijeme koristim vaše proizvode Gv 10 i Vc 50 za izradu imitacija kamenih zidova. Izradio sam kalupe pomoću kojih utiskujem teksture na svježe nanesenu žbuku. Jedan sloj debljine 0,5 - 2cm. Potom, nakon sušenja žbuku bojam akrilnim fasadnim bojama. I na kraju akrilnim lazurama dodatno toniram površinu u željenom tonu. Pitanja su sljedeća: 1. Imate li žbuku finije granulacije za vanjsku primjenu koja podnosi debljinu sloja do 2 cm ( ne mora biti mineralna)? 2 . Može li se nekim aditivom ubrzati sušenje žbuke da bih je mogao što prije bojati? Također da joj pojaća elastičnost i čvrstoću.

ODGOVOR

Možete upotrijebiti žbuke iz programa sanacija - FINA ŽBUKA STANDARD granulacije 0,63 mm , koja se može nanijeti u debljini do 30 mm. Aditive ne preporučamo stavljati u gotove industrijski pripremljene proizvode. Sve što stavljate u žbuku stavljate na vlastitu odgovornost , jer dodatkom može se poremetiti čvrstoća, vrijeme vezanja i sl.

S D / 28.5.2016. 6:11:02

Jel preporucljivo radit stiropol fasadu u 8 mjesecu.Hvala.

ODGOVOR

Za izvedbu fasaderskih radova temperatura podloge i zraka trea biti od + 5°C do +30°C. Loši vremenski uvjeti nepovoljno utječu na kvalitetu radova. Ne smije se nanositi na osunčanoj plohi i za vjetrovita vremena, a na skelu obavezno postaviti zaslon protiv sunca ili kiše. Prilikom izvođenja radova treba se pridržavati važećih građevinskih normi za fasaderske radove.

z k / 27.5.2016. 21:07:21

DALI SE SMIJE GLET MASA TONIRATI U NEKU BOJU PRIJE NANOŠENJE?

ODGOVOR

U gotovi industrijski pripremljeni proizvod ne smiju se dodavati boje tj. tonirati. Sve što dodajete gotovom proizvodu dodajete na vlastitu odgovornost te ne možemo odgovarati za moguća odstupanja.

K D / 27.5.2016. 7:36:01

Poštovani! Stavili smo na fasadu sep 02 u boji 3123, Nismo zadovoljni s izvođačem, ostalo je šareno, vide se sastavi i sad je pitanje kako to popraviti? Može li se to pokriti s nekom od vaših boja ili premaza i kojim? Molim Vašu preporuku! Hvala i lp

ODGOVOR

Fasadnu površinu možete prebojati fasadnom bojom TERATON V ili MINERALKOLOR u istoj ili drugoj boji po izboru. Impregnacija nije potrebna. Površina mora biti čista. Bojati u dva sloja Potrošnja 0,25-0,3 l/m2.

L P / 25.5.2016. 13:15:35

Poštovani, molim za savjet.Živim u relativno novoj stambenoj zgradi (2008) koju čine prizemlje i dva kata.Moj stan je na drugom katu i ove zime su se pojavili veliki problemi sa vlagom i plijesni do te mjere da se izazvali alergijsku reakciju kod djece.Naime u dnevnom boravku od useljenja imamo problema sa vlagom koja dolazi sa krova uz dimnjak.Ali sada se pojavila i u spavaćim sobama uz vanjske i pregradne zidove u visini od 30cm gotovo cijelom dužinom.PVC otvori i vanjska izolacija sa fasadom.Bilo kakav savjet, ideja za rješenje ovog problema!!!!

ODGOVOR

Bez utvrđivanja gdje je prilikom izvedbe došlo do greške nećete se riješiti vlage. Najvjerojatnije zbog neadekvatno izvedenih detalja na krovu dolazi do vlaženja i problema. Ono što vam možemo sada preporučiti je trenutna sanacija do dolaska hladnog vremena. Sada u toplom periodu jedino što možete napraviti je da spriječite širenje mikroorganizama tako da površine postružete (boju i glet do žbuke) , površinu operete vodom i posušite (brisanje spužvom). Nakon sušenja, površine dobro natopiti biocidno fungicidnim premazom TERACID i osušiti, te ponovno pregletati i obojati bojom sa fungicidnim dodatkom. Za vrijeme radova preporuka da se ne boravi nekoliko dana u prostoru dok se prostor ne izrači. Ako predloženo ne da rezultat potrebno bi bilo površine tretirati biocidnim sredstvom, premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja četkom i ugraditi knauf ploče s pomakom tj. na podkonstrukcije odmaknutu od zida 3 ili 5 cm sa mogućom dodatnom toplinskom zaštitom staklenom vunom ili parnom branom.

G P / 23.5.2016. 21:14:21

Poštovani, na neravni cementni pod površine 10m2 nanio sam kontakt grund i nakon 24 sata reparaturni mort g u prosjećnoj debljini 10mm. S obzirom da nisam mogao izfilcati površinu sada bi to poravnao reparaturnim morto f u debljini 2 do 3 mm. Mogu li nakon 10 dana na tu površinu lijepiti podne pločicu? S poštovanjem,

ODGOVOR

Izravnavanje površine u debljini 2-3 mm pa lijepljenje keramike nije potrebno, već direktno na površinu lijepite keramiku ljepilom za keramiku TERATEKT F ili TERATEKT FLEKS kojim ćete 2-3 mm neravnine izravnati s ljepilom. Tankoslojnim ljepilom za keramiku možete korigirati ravninu maksimalno do 5 mm prilikom ljepljenja keramike.

B Š / 22.5.2016. 22:47:43

može li se vc 50 obojati direktno sa fasadnom bojom

ODGOVOR

Ako vam struktura zafilcane teksture VC 50 odgovara, može se površina obojati fasadnom bojom TERATON V u boji prema izboru iz naše ton karte. Podlogu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM razrijeđenim vodom u omjeru 1:1, 4-6 h prije nanošenja Teratona V.

m k / 21.5.2016. 14:49:26

poštovani zamima me dali je moguće prefarbat teraplast samoborka,ikakva vrsta boje je potrebna.hvala

ODGOVOR

Poštovani, Često odgovore na pitanja može najbrže naći među našim već postojećim pitanjima i odgovorima tako što u gornje desnom kutu pod PRETRAŽIVANJE unese željeni pojam ili više njih npr.: bojati teraplast , i onda će vam biti prezentirano nekoliko pitanja i odgovora vezanih uz tražene pojmove, tako npr. molim pogledajte web stranicu http://www.samoborka.hr/pitanja-i-odgovori?kID=2&p=12 i npr. poveznicu stranicu s odgovorima br. 12 ili neku drugu od navedenih.

M T / 19.5.2016. 21:07:01

Poštovani, zanima me da li se može ožbukati balkonski zid od opeke sa VC50 u debljini 1cm i koju žbuku preporučujete za unutrašnje ručno žbukanje opeke, hvala.

ODGOVOR

VC 50 upotrebljava se za vanjsko i unutarnje žbukanje te se može upotrijebiti ur ručno i strojno nanošenje. Žbuka se može nanijeti u debljini 10 mm.