Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I K / 30.6.2016. 8:46:58

Poštovanje! Molim vas objašnjenje što znači ovakva informacija kod Potrošnje za Teranil? 1,2 kg/m2/mm - dakle ti milimetri? Pretpostavljam da potrošnja ovisi također o debljini sloja ali mi nikako nije jasno zašto je ovako navedeno.

ODGOVOR

Potrošnja TERANIL-a je 1,2 kg za 1 mm po 1m2 površine. TERANIL se nanosi obavezno u dva sloja ukupne debljine 2-3 mm. Maksimalna ukupna debljina teranila može biti do cca 4-5 mm.

m o / 28.6.2016. 10:37:01

Dobar dan dali se moze TERAPLAST postaviti na pod ? ili neki drugu materijal koji bi mi preporucili .to mi je ulaz u kuci nije natriven tako da tu pada kisa snjeg.hvala

ODGOVOR

TERAPLAST nije namijenjen za izvedbu horizontalnih ploha. Za izvedbu poda možete ugraditi gotove betonske ploče koje mogu biti završno obrađene PRANE, PJESKARENE ILI BRUŠENE s različitim zrnom. Ploče su debljine 3,8 cm i otporne su na smrzavanje te protuklizne.

k p / 16.6.2016. 9:21:27

Poštovani Da li se može preko neoštećene već postojeće termo žbuke dodati novi sloj žbuke debljine 3-5 cm

ODGOVOR

Na postojeću toplinsku žbuku ne preporučamo izvedbu novog sloja bez prethodnog rabiciranja podloge pocinčanim punktiranim rabic pletivom. Prije odluke od novom sloju toplinske žbuke potrebno je provjeriti nosivost podloge. Za izvedbu novog sloja toplinske žbuke potrebno je podlogu nahrapaviti i pocinčani rabic učvrstiti za postojeću žbuku i tek onda izvoditi novi sloj žbukanja, ali ne više od 3 cm , a maksimalno 4 cm. Završna obrada TERATERMO GLETom uz rabiriranje staklenom mrežicom u sloju teratermo gleta, dekorativna obrada akrilatnom,silikatnom, silikonskom ili mineralnom žbukom.

B / 13.6.2016. 7:33:45

Kojim vašim proizvodom grundirati gipskartonske ploće prije krečenja klasičnim bojama

ODGOVOR

Gips kartonske ploče prije nanosa unutarnje boje nije potrebno impregnirati već se boja može direktno nanijeti na te ploče. Ako prethodno želite podlogu impregnirati, upotrijebite neposredno prije bojanja UNIVERZALKONCENTRAT GRUND razrijeđenen s vodom u omjeru 1:1.

g m / 12.6.2016. 8:37:44

zanima me je li preporučljivo na stiropor stavljati sep kao završnu fasadu

ODGOVOR

Na ploče EPS mogu se ugraditi bilo koje tankoslojne dekorativne žbuke, pa tako i mineralna žbuka SEP.

ž š / 10.6.2016. 10:32:34

Poštovani,kupio bih vaše kulir ploče 40x40x3,8 i postavio ih na terasu iznad garaže.Postava bi bila na hidroizolacijsku foliju na gumene podmetače.Pitanje:da li se još mora staviti sloj geotekstila na HI foliju ?? LP Željko

ODGOVOR

Sloj geotekstila obično se primjenjuje kod izvedbe drenažnog sloja u niskogradnji kod geotehničkih i hidrotehničkih zahvata. Upotreba geotekstila kod hidroizolacijskih folija nije nam poznata. Najbolje je kontaktirati proizvođača proizvoda koji planirate koristiti i vidjeti što oni predviđaju.

M B / 9.6.2016. 14:50:47

Postojeća stara SEP fasada se ne nekim mjestima počela ljuštiti pa bi to htio sanirati. Mislio sam optući oštećene dijelove, zatim podlogu isprati vodom pod tlakom i nakon impregnacije pregletati teratermo gletom. Na kraju na takvu podlogu staviti SEP z2. Da li je radi boljeg prijanjanja u teratermo glet potrebno utisnuti mrežicu ? Ako ne na cijeloj površini, to bi svakako napravio na kutovima. Hvala.

ODGOVOR

Tamo gdje je predviđeno krpanje poželjno bi bilo ugraditi staklenu mrežicu u sloju TERATERMO GLETa. Prema opisanom preporučamo vam da na cijelu fasadnu površinu ugradite staklenu mrežicu u sloju TERATERMO GLETa i ponovno ugradite SEP. Na svim kutevima otvora bilo bi poželjno izvesti dijagonalno rabiciranje u sloju TERATERMO GLETa.

D / 5.6.2016. 12:40:49

Poštovani Pišem iz Istre Zanima me vaš proizvod 'Mort za modeliranje' Naime u stanu namjeravam obloziti zid umjetnim kamenom, pa me zanima dali bi taj vas mort bio upravo za tu namjenu, tj, da se od njega u kalupima napravi dekorativni kamen? Ako ste razumijeli pitanje. Ili mozda imate neki drugi vas proizvod koji bi mi mogli preporučiti? I jos me zanima koja je debljina zrnca? I dali treba sa jos čime pomiješati? Naravno osim sa vodom Puno vam hvala Lp

ODGOVOR

MORT ZA MODELIRANJE je samonivelirajući, brzo otvrdnjavajući polimer-cementni mort za izradu dekorativnih profila za fasade, za unutarnju i vanjsku upotrebu. To je gotovi industrijski proizvod koji sadrži pijesak granulacije do 4 mm i ne miješa s ničim osim s vodom. Sadržaj vreće 40 kg , treba miješati s cca 8 l vode, dok se ne postigne homogena masa pogodna za izlijevanje kalupa. Pripremljeni mort izliti u kalup unutar 10 minuta. Vađenje očvrslog morta iz kalupa moguće je nakon cca 4 sata (pod standardnim uvjetima).

S B / 3.6.2016. 14:59:44

Molim vas savjet, Terasa je popločena vašim kulir pločicama, pločice su stare oko 15 godina i izložene su vremenskim neprilikama (terasa nije natkrivena). Odžavanje: samo ribanje ribačom četkom i mazanje Dominol mljekom. Sada su pohabane kako im vratiti „sjaj“? Imate te li nešto bolje molim vas još jednom savjet. S poštovanjem

ODGOVOR

Nakon toliko godina sjaj pločama je teško vratiti, ali se nakon čišćenja , pranja i četkanja ploča, može osušena podloga premazati BETOSIL-om. BETOSIL je namijenjen za impregnaciju i hidrofobiranje svih vrsta betona, betonskih ploča i opločnika, opeke, porobetona, vlaknocementnih ploča, te mineralnih žbuka i boja. Brzo se upija u podlogu i postiže vodoodbojni efekt. Smanjuje transport vodotopivih soli iz betonske podloge na površinu, smanjuje mogućnost zaprljanja, olakšava održavanje i produljuje trajnost.

D Š / 30.5.2016. 20:09:24

Poštovani Prije svega hvala na dosadašnjoj pomoći. Molim sad opet Vašu pomoć, čime bih premazao garažni pod. Garaža služi sa auto, smještaj raznih stvari, a i kao priručna radionica, usudio bih se procijeniti, pod je srednje opterećen. No, betonski je i jako se praši. Rupe sam pokrpao Vašim proizvodima prema Vašim savjetima, i to je funkcionalno i estetski u redu, sad bismo to i nečim premazali, a da bude donekle trajno. Hvala, uz srdačan pozdrav

ODGOVOR

Trajno rješenje tj. rješenje za duži period je izvedba industrijskog poda premazima namijenjenim za tu vrstu radova. Ono što vam mi možemo preporučiti je bojanje bojom za beton AKROTON PLUS. Napomena: premazivanje bojom ne može biti trajno rješenje. Zaštita traje cca 10-15 godina.