Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

a c / 17.8.2016. 11:26:47

molim za povratnu informaciju pise u uputama, PRIMJENA: REPARATURNI MORT G nanositi metalnim gleterom u debljini do 5 mm u jednom sloju i zagladiti. Kod potrebnih ve􀃼ih debljina (zidarska krpanja), mort nanositi u više slojeva ukupne debljine 20 mm. zanima me koliko (i kako se radi) treba cekati da se stavi drugi sloj od 5 mm, nakon sto se stavi prvi sloj od 5 mm, i koliko treba cekati za treci sloj, i na kraju za cetvti zavrsni sloj? Lijep pozdrav

ODGOVOR

Kod višeslojnog nanošenja REPARATRUNOG MORTA G preporučamo sušenje prethodnog sloja je u trajanju od 2-3 dana. Prethodni sloj treba navlažiti vodom prije nanošenja slijedećeg sloja.

K S / 17.8.2016. 9:43:17

Pozdrav, imate li u svom programu sredstvo za njegu svježeg betona koje sprječava isušivanje, a ujedno kasnije djeluje protuprašno. Hvala, lp

ODGOVOR

Samoborka d.d. u ponudi nema sredstva za njegu betona. Kao protuprašni premaz možete koristiti naš temeljni premaz UNIVERZALKONCENTRAT GRUND.

n / 17.8.2016. 9:17:37

poštovani, Na gospodarskoj zgradi uslijed laganijeg potresa prije nekoliko godina popula je fasada, odnosno ima nekoliko pikotina, što skoro nevidljivih do nekih od otprilike 1 cm. Molil savjet kako to sanirati S poštovanjem

ODGOVOR

Obzirom na opisano za kvalitetan prijedlog sanacije fasade potrebno je utvrditi detaljnije stanje (mjesto nastanka pukotina, dubina i dr). Pukotine od cca 1 cm upućuju na konstruktivnu pukotinu koje je potrebno sanirati prije sanacije same fasade.

A / 17.8.2016. 8:35:11

Poštovani!Zanima me hidroizolacija dvije ravne betonske površ.(ploče) sa Vašim proizv.HIDROELASTIK 2K.Površina obje ploče je cca 40kvadrata.Izložene su suncu I temperaturama od -10 do +35.Jeli nam još nešto potrebno jer se po istima hoda.Molim Vas za savjet Itroškovnik Po nama je to cca1.200,00 kn.Puno hvala! lp

ODGOVOR

Za hidroizolaciju betonske ravne ploče na kojoj nije planirana keramička obloga preporučamo BETONPROTEKT DUOELASTIK. Potrošnja 3,6 kg/m2. Pakiranje : komplet 25 kg + 8,3 l cijena: 528,50 kn/komplet (PDV uključen). Kako u upitu niste naveli kvadraturu nismo vam u mogućnosti definirati potrebnu količinu.

I Z / 12.8.2016. 12:00:48

Poštovani, Podzemna cisterna za vodu (tzv čatrnja) je rađena od vibriranog armiranog betona. Rađena tj beton je izlijevan u dva djela (ploča pa zidovi). Prilikom izlivanja zidova cisterne u dnu cisterne na nekim mjestima se javila segregacija betona (razdvajanje betona i istjecanje cementnog mlijeka), zbog veće upotrebe vibratora, i samim time ostale su rupice ne veće od 2 cm u dnu zidova i kroz koje najvjerojatnije prodire voda. Cisterna do sada nije korištena. Zidovi su fini glatki i nisu ispucali. Moje pitanje je čime popuniti rupice, da se smanji prodiranje vode, (jer je podzemna cisterna) i čime premazati cisternu da zaustavi dotok vode, a samim time i otjecanje vode. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Prodor vode zaustavite upotrebom brzovezne hidroizolacikse mase HIDRO STOP. Nakon saniranja prodora stijenke i pod cisterne premažite mineralnim hidroizoacijskim premazom HIDRO PROTEKT u dva sloja četkom.

l k / 11.8.2016. 14:01:51

Poštovani, vanjska terasa je betonirana, beton je na mjestima popucao, ali ne previše. Ne bi ga htjeli uklanjati, možemo li na njega staviti betonske ploče i na koji način?

ODGOVOR

Ako podloga zadovoljava čvrstoćom a pukotine su samo površinske, ploče možete ugraditi na ab ploču. Ploče lijepite upotrebom ljepila teratekt fleks unilevel.

D Ž / 10.8.2016. 12:08:20

Poštovani, molim za savjet! Imate li neki proizvod kojim bih mogla zaštititi keramičke pločice na terasi obiteljske kuće? Kuća je stara cca 70 g a terasa je napravljena prije petnaestak godina. S obzirom da je ta deka rađena odvojeno od deke nad ostatkom kuće za vrijeme jakih kiša voda procuri po zidu između kuhinje i dnevnog boravka. Zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Spoj između dvije ploče zaštite upotrebom hidroizolacijskoh premaza BETONPROTEKT MONOELASTIK u koji na spoju poda i zida ugradite u prvi sloj hidroizolacije TRAKU ZA BRTVLJENJE.

H H / 9.8.2016. 17:39:59

Poštovani, kojim hidroizolacijskim sredstvom premazati postojeće pločice na terasi na koje dolaze nove pločice?

ODGOVOR

Postojeće pločice možete premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK ili HIDROOESTIK 2K.

Z P / 9.8.2016. 15:53:24

Poštovani Zanima me šta savjetujete od vaših proizvoda za unutarnje strojno žbukanje novo izgrađene obiteljske kuće, garaže u sklopu kuće i podruma...površina za žbukanje je oko 1100 m2. Zanima me cementno vapnena žbuka. Te ako možete reći cijenu samog materijala za tu površinu. Hvala

ODGOVOR

Pošto ste naveli da vas zanima vapneno cementna žbuka upotrijebite gotovu žbuku VC 40. Maloprodajna cijena VC 40 je 1,025 kn/kg , vreće 40 kg. Potrebna količina materijala za 1100,00 m2 iznosi 23000 kg. Potrebni su dodatni pribor kod žbukanja unutarnji kutni profili i vodilice.

v m / 9.8.2016. 11:55:59

pozdrav treba obojati 25 godina staru fasadu od hirofe.fasada se dobro drzi tako da bi ju željeli samo osviježiti bojom.

ODGOVOR

Mineralnu žbuku HIROFU možete obojati bilo kojim tipom fasadne boje. Preporučamo da je obojite fasadnom mineralnom bojom MINERALKOLOR. Površinu treba dobro oprati vodom i osušiti , suhu i očišćenu površinu prebojati u dva nalića.