Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M L / 18.12.2016. 21:46:04

Postovanje, imam problem radi se o unutrasnjoj prostoriji gdje se na zidovima nalazi sep isada su se pojavile fleke po njemu pa me zanima dali se fleke mogu sanirati s nekim sredstvom ili se taj komad mora skidati i ponovno navlaciti? Mislim da su fleke nastale uslijed pojavljivanja kondenzata. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Fleke od vlage će se vidjeti dok vam se zid ne isuši. Nije potrebno ništa raditi već prostor zagrijavati da se vlaga smanji i povremeno provjetravati da se ne stvara kondenzat. Nakon sušenja sljedeće godine ako će fleke biti i dalje vidljive prebojati unutarnjom bojom TERAPOL ILI POLAKRIL.

J K / 18.12.2016. 18:04:35

Da li se silikat moze upotrijebiti vise puta kada se kanta nacme ili se stvrdne hvala lijepa

ODGOVOR

Proizvod se može upotrijebiti u roku 24 mjeseca od datuma proizvodnje. Potrebno je kantu dobro zatvoriti i skladištiti u suhom i zatvorenom prostoru na temperaturi iznad 5°C, na paleti.

M U / 16.12.2016. 11:24:28

Poštovani, između vanjskog zida kuće i hodnika imamo staklenu opeku. Nemamo termo fasadu, ali smo unutrašnjost hodnika obložili stiroporom. Sada je problem što je zid oko staklene opeke unutra u hodniku vlažan. Na koji način da se riješimo vlage? hvala

ODGOVOR

Na žalost vlagu koja vam se skuplja teško ćete riješiti jer s vanjske strane imate hladan most na staklenoj opeci, a s unutarnje strane imate toplinsku izolaciju. Kada ćete s vanjske strane imati toplinsku ovojnicu i kada će se izjednačiti razlika u temperaturi vanjskog i unutarnjeg prostora vlaga će se postepeno smanjiti.

a / 14.12.2016. 15:22:16

Garancija, da li to misli da je fasadu radio vas ovlasteni majstor ili je to garancija samo na materijal za fasadu?

ODGOVOR

Svoje ovlaštene izvođače radova nemamo. Garancija se izdaje na periodu od 10 godina na kvalitetu materijala za naše toplinske sustave. Potrebno je nakon izvedbe sustava priložiti račune iz kojih je vidljivo da je kupljen naš materijal.

R P / 13.12.2016. 18:20:02

Poštovani, htio bi izravnati betonsku ploču bazena. Naime, postojeća ploča je neravna i sa nagibom. Neravnine su do max. 2 cm. Na gotovu ploču dolazi filc pa bazenska folija debljine 1,5 mm. Koju bi nivelirajuću masu mogao iskoristiti za izravnanje takvog poda koji će biti opterećen sa vodom u bazenu. Površina poda je 30 m2. Zahvaljujem, Robert

ODGOVOR

Upotrijebite samonivelirajuću masu TERANEKS UNILEVEL ili samonivelirajući brzovezni REPARATURNI MORT RAPID R4 0-1,6 mm.

Z B / 12.12.2016. 19:35:59

Poštovani, Imate li ikakvo ljepilo za vanjske pločice koje se sada može koristiti uz temperature od -5°C do +5°C. Lp,

ODGOVOR

Naši proizvodi mogu se primjeniti na temperaturama višim od +5°C. Nemamo proizvoda namjenjenih za primjenu na nižim temperaturama.

G P / 12.12.2016. 19:13:35

Poštovani, molio bih vaš savjet za izravnavanje unutarnjeg poda prekrivenog podnim pločicama otpornim na mraz, mat , lagano hrapave (69,00kn/m2). Dimenzije za izravnavanje su 2,4mx0,5m. Neravnina je od 0 do 30mm. Na toj površini bih postavio blok kuhinju. Unaprijed se zahvaljujem

ODGOVOR

Pod možete izravnati proizvodom TERANEKS UNILVEL u dva sloja. To je samonivelirajuća masa do 20 mm, a za debljinu od 30 mm potrebno ju je nanijeti u dva sloja, prvi sloj do 20mm, a kada prethodni sloj očvrsne nakon cca 2 dana nanijeti razliku do 30 mm.

k k / 11.12.2016. 23:12:06

poštovani, na unutarnji zid stana sam postavio 3 ploče stiropora jednu do druge pričvršćenu ljepilom. zanima me dali se stiropor može samo pregletati teranilom extra bez armirne mreže, jedino na spojevima bi isla armirna traka

ODGOVOR

Toplinsko izolacijske ploče ne mogu i ne smiju se gletati TERANILOM EKSTRA već polimer cementnim proizvodom kao što je SAMOTERM, SAMOTERM F ili UNITERM u koji se u sloju polimer cementnog proizvoda utiskuje staklena mrežica za fasaderske radove PRIMAFAS 160.

j / 2.12.2016. 10:42:53

Poštovni, htjeli bi izolirati sobe na katu sa tavanske strane, dali bi bilo dobro postaviti stiropol 3- 5 cm i gore OSB ploće ili nešto drugo.. Konkretno zanima me dali je to dobar izolator za ove zimske prilike...... Hvala i lijep pozdrav!

ODGOVOR

Izolacijom podova se ne bavimo pa molimo da svoj upit uputite KNAUF INSULATION ili proizvođačima ploča stiropora koji će vam dati potrebne informacije o toplinskoj zaštiti potkrovlja. Koliko smo upoznati, za toplinsku izolaciju potkrovlja postoje pravila za debljinu izolacije (puno više nego što vi planirate postaviti) koju je potrebno ugraditi da bi imali adekvatnu toplinsku izolaciju.

p g / 1.12.2016. 21:32:16

poštovani na zgradi zatvaram dio prozora kojemu ne mogu pristupiti izvani..zidao bih sa ytongom.mogu li na ytong direktno zaribati vapneno cementnu žbuku u debljini 0,5 cm.treba li dodati kakav aditiv ? HVALA

ODGOVOR

Vapneno cementna žbuka se ne može nanijeti u debljini 0,5 cm i direktno zaribati . Neposredno prije ugradnje VC žbuke na porobeton treba nanijeti ili CEMENTNI ŠPRIC ili impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om. U gotovu industrijski proizvedenu žbuku ne možete dodavati aditive. S vanjske strane porobeton obradite upotrebom TERATERMO GLETA u debljini od cca 4 mm uz ugradnje staklene mrežice u sloju gleta.