Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

J J / 23.2.2017. 17:29:02

Poštovani Imam pitanje o teraplast proizvodu. Koliko je proizvod otporan na vremenske uvjete i na vlagu u horizontalnom postavljanju to jest jeli otporan na ljuštenje i poskakanje

ODGOVOR

TERAPLAST nije namijenjen za nanošanje na horizontalne površine.

D C / 23.2.2017. 12:57:11

Pozdrav! Kratko pitanje, smije li hirofa na stirpor fasadu? Hvala? KO Dinko

ODGOVOR

Hirofa se ne može nanašati na toplinske sustava sa toplinsko izolcaijskim pločama. Za tu primjenu imamo silikatnu,akrilatnu ili silikonsku žbuku špricane teksture Š koja se nanosi fasaderskim pištoljem.

B K / 22.2.2017. 13:54:10

molim savjet kojim završnim materijalima se preporuča obraditi sokl dvorišne ograde. Sačinjen je od betonskog bloka na koji je nanesena neka podložna žbuka. Također, jedan vanjski ogradni zid koji je zasad obrađen na isti način željela bih samo obojati i što mi se u tom slučaju preporuča? Zahvaljujem se i srdačan pozdrav!

ODGOVOR

Ako je postojeća žbuka čvrsta i dobro se drži za podlogu možete je obraditi sokl žbukom i obojati fasadnom bojom, TERATON V.

A U / 22.2.2017. 10:36:10

Fasadni zid iz betonskih bloketa debljine 20 cm, kuće na moru obložen je s vanjske strane okiporom debljine cm, završno obrađen SEPom. Koji su najbolji slojevi za unutrašnju obradu zida (žbuka, glet masa, boja) a da ne dože do brzog ljuštenja boje, jer se u kući ne živi stalno. Lp

ODGOVOR

Ožbukajete vapneno cementnom žbukom VC 40 u debljini do 2 cm, pregletajte TERANILOM i obojite unutarnjom disperzijskom bojom TERAPOL.

I I / 22.2.2017. 10:20:15

Poštovani, Na ravnom krovu (30m2) zaljepljena je ljepenka koja je u vrlo lošem stanju (20 g stara). Dali postoji mogučnost skidanja te ljepenke i otklanjanje tekuće smole s kojom je ljepljena... te na istu terasu staviti hidroizolaciju kao tekuća guma ili membrana bez stavljanja estriha? Na istu podlogu bi nakon toga lijepio pločice s flex ljepilom. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Za odgovor se trebate obratiti proizvođačima ljepenke koje će vas savjetovati na koji način se ona skida.

A M / 20.2.2017. 10:14:41

Poštovani, Radi se o staroj kući u Primorju, zidana je kamenom cca. 1920ih. Nalazi se u blizini mora ali na 20ak metara nadmorske visine i sjedi na kamenu. Svake godine se na pojedinim zidovima, na spoju zida i poda, žbuka napuše i počne otpadati. Pretpostavka je da se vlaga diže kapilarno i izbija samo na mjestu gdje je žbuka (na podu su pločice kao i na suprotnoj strani zida koji vlaži). Zanima me koji je način da se izvede hidroizolacija s unutarnje strane kako bi se izbjegla vlaga u prostorijama? Hvala!

ODGOVOR

Vlage se bez obzira na hidroizolaciju nećete riješiti već samo možete djelomično spriječiti širenje. Potrebno je postojeću žbuku skinuti do podloge, očistiti fuge i čistu podlogu premazati hidroizolacijskim premazom HIDRO PROTEKT u dva sloja četkom. Nakon toga ponovno ožbukati sanacijskom žbukom SANISIL H u potrebnoj debljini.

F M / 19.2.2017. 18:28:31

Poštovani Postojeća fasada 5 cm stiropor stara 10 g. Već je ispucala po sastavima ne jako, vidljive su gljivice na sjevernoj strani. E sad prvi kat blok beton drugi cigla Zanima me dali mogu postaviti na staru stiropor fasadu još 10 cm stiropor fasade te na što obratiti pažnju ili je dovoljno postaviti samo novi završni sloj . Što bi bilo pametno napraviti. Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Mikroorganizmi se sprječavaju upotrebom fungicidnog sredstva (TERACID) i bojanjem fasadnom bojom s dodatkom fungicida (TERATON V). Na postojeći sustav se može ugraditi novi sustav, ali samo u istoj debljini od 5 cm.

D S / 16.2.2017. 18:54:28

Poštovani, prošle godine izgradili smo novi podrum. Vlaga se javlja ispod stubišta. Podrum je ozbukan, a ovaj dio ispod stubišta odlučili smo sanirati dolaskom toplijeg vremena, kada se zidovi posuše. Moram napomenuti, kako ćemo prvo izvana napraviti krov, te nakon toga keramiku. Moje pitanje glasi: kojim sredstvima sanirati vlazno stubište (iznutra) kada se stvore idealni vremenski uvjeti te naprave krov i keramika te se na taj način zaustavi prodor vode. Još ću napomenuti kako je podrum izoliran vanjskom izolacijom, postavljena je i drenazna cijev te se vlaga javlja samo ispod nenatkrivenog stubišta.

ODGOVOR

Iz vašeg upita moglo bi se zaključiti da do prodora vlage dolazi uslijed zacurijevanja oborinske vode na površinama nenatkrivenog stubišta, poglavito na spojevima gazišta i vertikale zida. Na istima je potrebno izvesti odgovarajuću hidroizolaciju (holker) kako bi se spriječili daljnji prodori. Za obradu unutarnjih vlažnih zidova stubišta preporučamo sanacijsku žbuku SANISIL H. Detalje primjene možete naći na tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

O M / 15.2.2017. 22:39:18

Poštovani dali postoji kakva gotova smjesa za prekrivanje betonske staze,uljepšavanje kao naprimjer teraca što se prije radila. Hvala unaprijed

ODGOVOR

Za izradu pranog kulira ili teraca možete koristiti LOMLJENO ili RIJEČNO ZRNO različitih granulacija i KULIRMIX. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

b p / 14.2.2017. 22:19:09

Poštovani, Želio bi pofarbati vanjske ozbukane zidove gospodarske zgrade cca 250m2.. Molim Vas što mi preporučate (tehnologija) a boja bi morala biti otporna na UV zračenje. Koji je vijek trajanja nijansa boja. Zahvaljujem, bperković

ODGOVOR

Preporučamo akrilatnu fasadnu boju TERATON V. Za toniranje fasadnih boja koriste se isključivo svjetlo stabilni pigmenti. Trajnost boje ovisi o više faktora – vrsti pigmenta, orijentaciji površine i dr.