Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V F / 30.5.2017. 13:56:06

Pozdrav, Imam septičku jamu staru 35 godina sa betonskom dekom debljine 8 cm koja je izložena suncu i kiši.Kako bi bilo dobro zaštititi tu deku da ne dođe do njenog pucanja odnosno da joj se produži vijek trajanja ? Unaprijed hvala

ODGOVOR

Betonsku ploču treba pregletati REPARATURNIM MORT-om F u debljini 3-4 mm.

d p / 29.5.2017. 22:29:33

da li postoji mogučnost naruđbe cijevi 100x100, ali da bude s rupama,jer bi ju postavio u bunar.Trebala bi voda utjecati u prostor cijevi?

ODGOVOR

Bet. cijev 1000x1000 mm proizvodimo i perforirane (s rupama za odvodnju).

M B / 28.5.2017. 12:11:30

Poštovani, molim Vas za info u vezi polaganja betonski ploča, 40x40. konkretno MILANO, al vjerojatno nebitno. Imam betonsku podlogu na koju bih postavio te ploče. I zanima me dali se one mogu postavljat na šoder kao i tlakavac ili se postavljaju na ljepilo, odnosno cement? hvala unaprijed, Lp Marko

ODGOVOR

Ako je betonska ploča izvedena u padu, ploče se mogu ugraditi na pijesak 2-4 mm ili se mogu lijepiti MORTOM ZA OPLOČENJA ili ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL.

D B / 25.5.2017. 9:17:35

Poštovani, nakon vanjskog ručnog žbukanja garaže, premazali smo zid obojenim mineralkvarc grundom. Plan je da na to ide obojena hirofa. Hoće li biti kakvih problema, odnosno da li sam trebao zid premazati možda sa univrzalkoncentrat grundom? Treba li ukoliko je vruće obojenu hirofu vlažiti vodom da ne popuca ? Zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Podloge treba impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om razrijeđenim vodom u omjeru 1:1 neposredno prije nanošenja HIROFE. UNIVERZALKONCENTRAT GRUND poboljšava prionjivost, vodoodbojnost i elastičnost HIROFE. Kod restauratorskih radova i primjene kod viših temperatura, zbog spriječavanja brzog isušivanja preporuča se za prvo prskanje dodavanje UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-a. UKG se razrjeđuje vodom u omjeru 1:6 (jedan dio UKG :šest dijelova vode). Za pripremu HIROFE za sljedeća prskanja koristiti čistu vodu. Kod obojenih HIROFA dodatak UKG-a neznatno utječe na promjenu tona. Obojenu HIROFU ne smije se prskati vodom.

D M / 24.5.2017. 21:51:05

Postovanje zanima me dali ima neko ljepilo bezbojno koje bi se moglo pomjesat u bjeli ukrasni kamen koji bi postavio na stazu oko kuce to sam vidio u Americi pa me zanima dali to postoji i kod nas hvala

ODGOVOR

Bezbojno ljepilo nemamo, sva ljepila koja proizvodimo su s bijelim ili sivim cementnom.

H B / 24.5.2017. 15:08:54

Koji tipovi tj vrste završne žbuke se preporučaju odnosno ne preporučaju u zoni prskanja zida. Npr može li silikatna žbuka biti i u podnožju i ostatku fasade ili se preporuča različiti završni sloj u podnošju i ostatku fasade.

ODGOVOR

Za zone sokla preporučano odabir akrilatne žbuke TERAKRIL ili TERAPLAST. Silikatnu žbuku ne preporučamo u zoni sokla.

g n / 23.5.2017. 17:50:59

poštovani pregrađivanjem prostora na više manjih jedinica dolazi do kondenzacije vlage te su zidovi flekavo-sivi. zidovi su glatki-gletani,i zatvori su od alu-stolarije da li je moguće nakon čišćenja-izbjeljivanja zida,navući nutarnji sep i da li bi se time što postiglo s obzirom da je vanjski zid cigla,nikakva izolacija,a ostali zidovi su neka loša fasada koja je samo pofarbana(stambena zgrada). napominjem da se stan nalazi u prizemlju znači može li se na gletani zid staviti sep.kao neka vrsta dodatne žbuke i bi li to pomoglo kod stvaranja vlage.napominjem da su prostorije male cca. po 8-12m2 ,i pored zračenja stvaraju se sivi zidovi hvala

ODGOVOR

Ugradnjom mineralne žbuke SEP problem nećete riješiti već se kondenzacija i dalje pojavljivati. Potrebno je utvrditi da li je uzrok pojave nedostatna hidro i/ili toplinska izolacija. Prema opisanom pretpostavka da dolazi do prevelike razlike u temperaturi unutarnjeg i vanjskog prostora ugradnjom alu stolarije, te vam preporučamo ugradnju toplinske izolacije ili s vanjske strane ili s unutarnje strane da se donekle ujednače razlike temperature površina (tzv. hladnih mostova). Obavezno treba prije ugradnje toplinske izolacije provjeriti da li s vanjske strane postoji hidroizolacija i može li se ugraditi.

A / 22.5.2017. 21:57:45

Poštovani. Da li imate ljepilo za unutarnje pločice zid za povišene temperature (nedovoljno izolirani dimnjak ) i koje pakiranje i uz koju MPC ? Da li imate i glet masu za povišene temperature (nedovoljno izolirani dimnjak ) , koje pakiranje i uz koju MPC ? S poštovanjem.

ODGOVOR

Ljepilo koje se upotrebljava za ljepljenje površina izloženih višim temperaturama je UNITEKT BAZA 25kg (gotova disperzija od 25 kg kojoj se dodaje 25 kg cementa i zajedno miješa). Isporučuje se po zahtjevu kupca. Glet mase koju proizvodimo i prodajemo su TERANIL, TERANIL EKSTRA, TERANIL MAX, FINA ŽBUKA EKSTRA ali nisu deklarirane za visoke temperature. Pakiranja su po 25 kg, cijene su dostupne na našim web stranicama proizvoda npr. http://www.samoborka.hr/teranil . Iskazane cijene se VPC -veleprodajne, MPC je VPC plus PDV.

d v / 22.5.2017. 23:33:02

Poštovani, imam kupljenu betonsku pečenjaru i zanima me da li bi na nju smio navući teraplast s vanjske strane

ODGOVOR

Ne preporučamo na pečenjare ugraditi TERAPLAST bez prethodne obrade betonskih površina žbukom (CEMENTNA ŽBUKA) ili polimer cementnom masom (SAMOTERM ili REPARATURNI MORT G).

E / 22.5.2017. 12:26:43

Poštovani, da li se nakon nanošenja hidroprotekta može površina može gletati i ličiti? Da li se prije gletanja mora premazati površina s nečim?

ODGOVOR

HIDROPROTEKT je hidroizolacijski mineralni premaz koji se primjenjuje na podlogu od opeke, kamena, betona, te se ne gleta već se na njega nanosi sanacijska ili podložna žbuka.