Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

A / 24.6.2017. 18:19:52

Postovani..posjedujemo staru, kamenu kucu (Brač) bez izolacije. Problem je kondenzacijska vlaga i gljivice...spremamo se renovirati prostor...mozete li nam savjetovati(sto bi Vi napravili na nasem mjestu)...hvala

ODGOVOR

Ako je objekt starije gradnje i bez izvedene hidroizolacije, ako se ne koristi često, već povremeno i ako imate ugrađenu plastičnu stolarija pojava kondenzacije je moguća. Mikroorganizme ćete riješiti da površinu boje i gleta dobro ostružete, dobro odprašite od prašine i površinu operete vodom. Suhu površinu reba onda premazati biocidnim sredstvom TERACID (jedan do dva puta), po potrebi ako je zarza veća postupak ponovite te ponovo pregletati i obojati unutarnjom bojom sa dodatkom biocida.

m V / 20.6.2017. 21:30:34

Poštovani. Koim sredstvom očistiti stari glineni crijep od algi i nečistoće atmosverske i kako ga ofarbati u prirodnu boju crijepa ? hvala .

ODGOVOR

Crijep treba očistiti pranjem vodom po tlakom (miniwash) te prilagoditi pritisak vode tijekom pranja i po potrebi četkama skinuti nečistoću. Boje za bojanje crijepa nemamo, već se može upotrijebiti boja za beton AKROTON ILI AKROTON PLUS koja se tonira prema ton karti.

M / 19.6.2017. 15:40:58

Poštovani, imam jednu nedovršenu sobu. Zidovi su od cigle, beton je na podu, a strop je također nedovršen. Mene zanima kako da izoliram sobu, pošto će to biti dječja soba? Fasada od stiropora je na kući. Hvala

ODGOVOR

Pošto je objekt toplinski izoliran s vanjske strane, unutarnji prostor (zidove i strop) ožbukajte gips vapnenom žbukom GV 10.

a a / 18.6.2017. 22:25:31

Postovani,zanima me jel se moze na zidove piturane kemopolom nanijeti sep?molio bih vas misljenje o unutarnjem sepu ?HVALA!

ODGOVOR

Postojeću boju potrebno je mehanički skinuti što više (više od 80%) da bi se mogao nanijeti novi sloj mineralne žbuke SEP. Mineralna žbuka SEP je prirodan materijal, visoko parapropusan koji se može ugraditi i u unutarnjim prostorima. SEP se može naknadno bojati unutarnjim bojama po želji.

A K / 16.6.2017. 12:59:22

Veliki pozdrav. Prije 10-ak gogina na fasadu smo ugradili stiropor koji je armiran mrežicom i ljepilom.Na tom ljepilu pokazale su se mrežaste pukotine. pukotine se na šire. Sad planiram staviti završnu žbuku. Da li trebam dodatno sanirati ove pukotine prije nanošenja emulzije i žbuke?

ODGOVOR

Pošto je prošlo dosta vremena od ugradnje armaturnog sloja, prije ugradnje završne žbuke preporuka je da se prvo utvrde veličine i rasprostranjenost pukotina i provjeri da li je armaturni sloj dobro vezao za toplinske ploče. Ako je armaturni sloj dobar i nigdje se ne ljušti, poželjno bi bilo pregletati još jednu ruku sa proizvodom SAMOTEM GLET-om prije ugradnje završne žbuke.

A Š / 15.6.2017. 10:38:43

Poštovani, imam ogradu koja je napravljena od kvadara, da li ju je moguće obući sa recimo kulir pločama ili imate koji drugi prijedlog? Hvala

ODGOVOR

Ograda se može obući u kulir ploče samo je potrebno utvrditi zbog visine da li se mogu lijepiti direktno na betonski blok ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL ili će ih biti potrebno ugraditi na ankere. Preporučamo da ogradu ožbukate upotrebom CEMENTNE ŽBUKE C-80 ili SOKL ŽBUKE i završno obojite fasadnom bojom TERATON V. SOKL ŽBUKU nije potrebno dodatno bojati ako se ne želi.

B N / 9.6.2017. 13:05:33

kako se moze ukloniti fug masa sa kulirplasta,to je spoj između keremicke plocice i kulirplasta

ODGOVOR

Ako je masa za fugiranje vezala preko TERAPLASTa sada ju nije moguće očistiti. Spojevi keramičkih pločica i TERAPLASTa zapunjavaju se trajno elastičnim kitom.

L G / 5.6.2017. 19:48:23

Poštovani, Izradili smo novu betonsku ploču u garaži (stara kamena kuća) sa namjernim padom od 1cm na 7metara duzine prema ulazu (ukopana je). Nismo postavili hidroizolaciju s razlogom da kapilarna vlaga ne krene po zidovima prema gore (nemogućnost izoliranja s vanjske strane i djeljenje vanjskih zidova sa ostalim kučama) .odstupanje same ploće (neravnine udubine) su oko max 0.5 cm. Mene zanima dali u vašoj kolekciji imate proizvod za izravnavanje poda od cca 1 cm a da mi i dalje ostane pad i da se može koristiti kao završna podloga. Namjera mi je poslije samo bojanje ili eventualno epoxi. Hvala.

ODGOVOR

Za izravnavanje poda možete upotrijebiti TERANEKS - samonivelirajuću masu do 5 mm ili TERANEKS RAPID do 10 mm. Samonivelirajuća može ostati kao završna obloga i može se premazati bojom za beton AKROTON u dva sloja.

V M / 5.6.2017. 17:49:27

Kako očistititi tamne mrlje od ptičjeg izmeta sa silikatne fasade? Pokušao sam detergentom za pranje posuđa, auto šamponom ali bez uspjeha! Fasada je svjetle boje pa je to veoma nagrđuje

ODGOVOR

Upotrebom kućnih deterdženata ptičji izmet bi se trebao očistiti bez većih problema. Ako nije moguće tako, prokušajte upotrebom 1-2 % solne kiseline. Plohu je potrebno natopiti vodom (što zasićenija vodom), pošpricati solnom kiselinom i očistiti prljavštinu četkom i nakon najviše 2-3 minute djelovanja kiseline dobro isprati vodom. Potrebno je pripaziti na vrijeme djelovanja kiseline, jer je žbuka obojana te može ostati fleka (zbog izbjeljivanja, tj. kiselina će nagristi pigment). Poželjno bi bilo nakon čišćenja cijelu površinu premazati fasadnom bojom SILIKATKOLOR ili TERATON V u boji fasadne žbuke.

g b / 5.6.2017. 15:47:59

Postovani, htjeli bi napraviti na kući termo izolaciju stiroporom 5cm i zavrsnu fasadu. Obzirom da si sada temperature vec 30''C da li nam savjetujete da cekamo nize temparature ili jesen. Hvala.

ODGOVOR

UVJETI PRIMJENE SUSTAVA TERMOZOL : Temperatura podloge i zraka od + 5°C do +30°C. Loši vremenski uvjeti nepovoljno utječu na kvalitetu radova. Ne smije se nanositi na osunčanoj plohi i za vjetrovita vremena, a na skelu obavezno postaviti zaslon protiv sunca ili kiše. Prilikom izvođenja radova pridržavati se važećih građevinskih normi za fasaderske radove. Radove izvoditi u ranim jutarnjim satima ( do cca 10.00 -11.00 h) ili kasnije popodne (iza 17.00h).