Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S / 6.7.2017. 18:08:30

Dali je moguće izravno u sep iz vreče dodati boju za toniranja i koju? Hvala.

ODGOVOR

Mineralna žbuka SEP se proizvodi kao bijela ili obojana ali u nju nije moguće dodavati boju za toniranje.

D K / 5.7.2017. 15:42:58

Poštovani, može li se sep staviti direktno na ciglu radi se o maloj površini od 3m2?

ODGOVOR

Mineralna žbuka SEP ne može se direktno ugraditi na opeku. Opeku je potrebno prethodno obraditi žbukom.

M C / 4.7.2017. 20:57:54

Pozdrav Imam betonski vrtni zdenac koji je pocrnio i pozelenio od vlage i prljavštine. Zanima me mogu li ga premazati teraplastom i kako budući da se on nanosi špahtlom, a zdenac je pun neravnina? Kako bi premaz od teraplasta podnio često močenje vodom?

ODGOVOR

Teraplast ne preporučamo ugrađivati na vrtne zdence gdje je stalno prisutna vlaga. Nakon čišćenja zdenca i skidanja prljavštine zdenac obradite REPARATURNIM MORT-om F i obojite bojom za beton AKROTON.

B / 4.7.2017. 14:22:23

Nabacio sam zbuku na zid ,i sad bih trebao finiranje ,kako napraviti glet masu od pjeska i vapna ,posto sam radim a to nikad nisam radio .unaprijed hvala

ODGOVOR

Recepturu za izradu glet masa vam ne možemo dati jer je to poslovna tajna. Proizvodimo i prodajemo gotove proizvode za gletanje koje možete kupiti kod nas kao npr. TERANIL, TERANIL EKSTRA ILI TERANIL MAX.

d s / 3.7.2017. 20:41:42

Dali odvodnja u zagrebu priznaje vasa okna

ODGOVOR

S obzirom da ne postoje jasni kriteriji po kojem se ta okna (ne)odobravaju , to ovisi o jedinici lokalne samouprave pa bi bilo najbolje da se obratite njima.

Z I / 28.6.2017. 16:35:16

Postovani. Molila bi Vas kako ocistiti od ljepila ploce u dvoristu. Ploce durch ljepljene na beton. Nemarom kod ljepljenja Imam i ljepiva na njima. To ruzno izgleda a ljepilo se stvrdnulo. Hvala. Zu srdacan pozdrav. Z. Ivos.

ODGOVOR

Očvrslo ljepilo potrebno je prije svega mehanički odstraniti s betonskih ploča. Na žalost mrlje će ostati prisutne budući da je došlo do reakcije ljepila i površine betonskih ploča. Površinski se mogu otkloniti eventualno primjenom octene ili solne kiseline (3%-tne) na način da se ploče prethodno dobro natope čistom vodom, mrlje tretirati kiselinom i nakon 1-2 minuta dobro isprati čistom vodom. Također možete primijeniti posebna sredstva za čišćenje kamena i betona dostupna u specijaliziranim trgovinama.

R P / 28.6.2017. 16:21:34

Pozdrav. Ja uređujem kupaonu i unutra ne želim keramiku na zidove već specijalnu boju koju već imam. Interesira me koja podloga pripreme kao glet ali da je otporan na vlagu i vodu. Jer će zid biti u kontaktu sa vodom.

ODGOVOR

Kako bismo mogli točno odgovoriti na vaš upit potrebne su nam informacije o karakteristikama boje koju imate (tehnička uputa proizvoda ili barem puni naziv). U ponudi imamo različite vrste masa za izravnavanje od kojih bi možda najprimjerenija bila disperzivna masu za izravnavanje TERANIL MAX.

D K / 27.6.2017. 7:53:22

Poštovanje,mene zanima da li mogu premazati hidroizolaciju direkt na fasadu sa trakom na koju će se polijepiti coket od pločica?Hvala i pozdrav.

ODGOVOR

Možete premazati hidroizolaciju, ali velika je mogućnost da će vam se pločice s vremenom odvojiti od fasadne površine. Hidroizolacija je trebala biti ugrađena prije izvedbe fasadne površine.

N J / 26.6.2017. 12:02:48

Poštovani, Moje pitanje je kako sanirati zid koji je premekan i koji se mrvi na dodir. Radi se o staroj žbuci u kojoj je vjerovatno bilo vrlo malo cementa. Prilikom skidanja tapeta sa tog zida odpadaju i komadići žbuke. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Čvrstoća žbuke je upitna te ju je potrebno kompletno skinuti sa zida i ponovno ožbukati vapneno cementnom, gipsanom ili sanacijskom žbukom po izboru u potrebnoj debljini.

a j / 25.6.2017. 20:16:57

Postovanje Imam kucu koja je gradena 60 godine i problem je vlazenje deke u podrumu.Naime zivim u podrucju gdje su podzemne vode.Oko kuce je napravljena drenaza i na zidove je naljepljena ljepenka v4,stirodur3 cm i cepsta folija.Naime kako i dalje vlazi stara deka,tj prostorije po podrumu,ja sam odlucio sanirat te prostorije.Maknuo sam stari beton i jos dodatno kroz podrum ukopao drenazne cijevi zasuo rizlom itd.Sad sam zalio novu mrtvu plocu vodonepropusnim betonom od 5 cm,kad se beton posusio krajnje rubove zidova i deke sam premazao hidroizolacijom akwalastik 5.0. i sta se sad dogada,tu di sam rubove premazao hidroizolacijom sad dolazi do kondenzacije,znaci hidroizolacija je sva mokra,naime ja planiram jos ljepit ljepenku v4 kroz cijelu plocu,stavit mrezu i zavrsni sloj od 10 cm vodinepropusnog beton.Zanima me jedino zasto sad u ljetnim danima dok nema podzemnih voda stvra se kondenzacija na hidroizolaciji,dal ce se to izgubit kad poljepim ljepenku i dal isto zavrsni sloj napravit vodoneprpusnim betonom?Hvala

ODGOVOR

Molimo da svoj upit proslijedite proizvođaču ljepenke koji će vas najbolje savjetovati vezano za izvedbu novih slojeva. Mi nemamo ljepenke u našem proizvodnom asortimanu.