Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D / 11.8.2017. 13:45:20

Poštovani, zamijenio sam prozor u sobi,obradio ivice ljepilom za stiropor. Da li se preko ljepila može navući malter ili nešto slično da bi se zid poravnao? Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Nakon zamjene stolarije otvori se najčešće žbukaju žbukom ne obrađuju se ljepilom za toplinske ploče. Na ljepilo ne možete ugraditi žbuku da bi izravnali. Ako se radi o izravnavanju do maksimalno 10 mm možete upotrijebiti FINA ŽBUKA EKSTRA.

A M / 11.8.2017. 12:26:31

Trebam betonirati grede za štangu za zgibove.Trebam jači beton. Ako sam iskopao 12 tački zemlje,trebm toliko betona. Mogu li kod Vas kupiti odgovarajući šoder i koliko vreća,te cement i koliko.Pretpostavljam omjer 1:3 Hvala

ODGOVOR

Gotov suhi beton koji prodajmo je marke C16/20. U koliko trebate veću marku betona prodajemo svježi beton i isporučujemo u mikseru ili ako je manja količina vlastiti prijevoz. Kameni agregat (rinfuzno) i sivi cement (vreće) se može kupiti , uplata u maloprodaji u Samoboru te s vlastitim prijevozom od kamenoloma.

D B / 10.8.2017. 19:14:46

Poštovani, imam problem sa poplavljivanjem konobe. Kuća se nalazi u blizini mora tako da u slučaju plime dolazi do prodora mora, a u slučaju jačih kiša dolazi do prodora oborinskih voda. S obzirom da se kuća nalazi u staroj gradskoj jezgri nailazim na problem sa konzervatorskim društvom te mi sanacija sa vanjske strane nije dopuštena pa me zanima postoji li rješenje koje bi bilo primjenjivo sa unutrašnje strane kuće (iz konobe). Unaprijed zahvaljujem, David

ODGOVOR

Ako s vanjske strane sanacija nije dozvoljena jedino što s unutarnje strane može napraviti ja da sve zidove premažete hidroizolacijskim premazom te napravite tzv. bazen. Treba premazati sve površine zidova i podova s ugradnjom brtvene trake na spoju poda i zida. Premaz je najbolje ugraditi na čiste zidove bez žbuke. Poželjno bi bilo da upotrijebite dvokomponentnu polimer cementnu hidroizolaciju HIDROPROTEKT DUOELASTIK, ali ako je objekat pod konzervatorskom zaštitom premaz koji možete upotrijebiti je cementna mineralna hidroizolacija HIDRO PROTEKT.

a m / 10.8.2017. 14:47:31

Zeljela bih da mi savjetujete koje proizvode bih trebala koristiti za sanaciju i onda zagladjivanje starog betonskog poda u kuhinji (ca. 30-40 god.). U medjuvremenu ima mjestimicna ostecenje (neke rupe dublje i od 40mm), ima i kopanja i krpanja s drugim betonom i neravnina. K tome pod nije u vagi, pa ne mogu koristiti samonivelirajuce smjese. Molila bih Vas i cijenu preporucenog proizvoda i da li isporucujete na cijelom podrucju Hrvatske. Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Za krpanje i izravnavanje postojeće podloge kao i izvedbu novog sloja upotrijebite CEMENTNI ESTRIH 20. Cijena CE20 je 0,82 kn/kg vreće 25kg , vreća 20,62 kn s uračunatim pdv-om. Proizvod se može naći kod svakog bolje opremljenog trgovca građevnog materijala na području RH, jer radimo s velikom većinom trgovaca. Pojedinačne dostave ne radimo.

B K / 9.8.2017. 11:01:56

Poštovani, u podrumu koji je pola u zemlji a pola vani počeo se runiti beton (pojavljuje se sitna prašina). Jedno davno sam pročitao da se mogu pojaviti nekakve gljivice koje razaraju beton. Molim Vas za pomoć kako to zaustaviti i sanirati. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Na pojavu oštećenja ab konstrukcije utječu: kvaliteta materijala, projekt konstrukcije, kvaliteta materijala i izgradnje, primjena mjera zaštite konstrukcije, agresivnost okoliša konstrukcije, opterećenja kojima je konstrukcija izložena, kvaliteta održavanja. Razaranje konstrukcije može biti i biološko koje nastaje tek kada su oštećenja mehanička, kemijska i klimatska. Treba očistiti površinu te sve loše dijelove maknuti. Čistu površinu zaštititi novim slojem cementne žbuke. Po potrebi ako je vidljiva armatura zaštitit ju antikorozivnim sredstvom, te površinu ab ožbukati ili CEMENTNOM ŽBUKOM C-80 ili REPARATURNIM MORTOM R4 250.

L G / 9.8.2017. 8:35:21

Poštovani. Dali se može postaviti hidroizolacija i kako na betonsku ploču prije niveliranja Teraneks masom. Radi se o garaži cca 35m2 gdje bih kasnije postavio epoxy premaz kao zavrsni sloj. Hvala

ODGOVOR

Ako se ugrađuje hidroizolacijski premaz treba biti polimer cementni ili cementni. Na očvrsli hidroizolacijski premaz može se ugraditi samonivelirajuća masa TERANEKS. TERANEKS preporučamo ugraditi direktno na betonsku podlogu prije ugradnje epoksi poda bez hidroizolacijskog premaza. Naš hidroizolacijski premaz ugrađuje se četkom, valjkom ili gleterom.

M / 8.8.2017. 17:13:19

Poštovani, Imamo staro betonsko stubište u zgradi. Obzirom kako susjedi ostavljaju lončanice u hodniku počele su se pojavljivati bijele mrlje koje izgledaju kao kamenac. Pokušala sam ih oribati sa vodom i četkom no one su i dalje prisutne. Čak su mi savjetovali i korištenje Cilita no to se ne usuđujem da ne oštetim kamen. Molim Vas za pomoć. Hvala.

ODGOVOR

Ako je vaše stubište iz betona i ako se ostavljaju lončanice bez odgovarajuće podloške voda koja otječe po betonu ostavlja mrlje. Ako su mrlje duže vremenu prisutne možete pokušati očistiti tako da se beton dobro natopi s vodom premaže 2-3% solnom kiselinom i ostavi 10-15 minuta. Nakon djelovanja solne kiseline površinu treba dobro oprati s vodom.

s Š / 7.8.2017. 16:59:20

Gdje se u BiH /kanton Tuzlanski ili Srednjebosanski/može kupiti vaš proizvod FINA ŽBUKA EXTRA.Hvala.

ODGOVOR

Za isporuku na području BIH možete se obratiti firmi S PRODUKT , u Poslovnom centru 96 - zona II, Vitez. Adresa: PC 96-II, 72250 Vitez, BIH Telefon: (+387) 030 71 71 71 Fax: (+387) 030 71 71 70 e-mail: s-produkt@tel.net.ba web: www.samoborka.ba

Z / 3.8.2017. 17:43:54

Draga Samoborka, imam još jedno pitanje (jer smo jako marljivi ;) i jer Vi imate odgovor na sve). Nakon što smo ugradili nove prozore oko kojih je sada samo pur pjena, zanima me što ide direktno na tu pur pjenu. Neko ljepilo za stiropor ili ljepilo za pločice, pa žbuka? Molim Vas za odgovor. Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Pur pjena oko prozora se odreže u ravnini sa stolarijom, te se ožbuka bez problema VC 40 žbukom.

Z / 1.8.2017. 16:27:11

Draga Samoborka, nakon što je vodoinstalater razbio pločice i promijenio puknutu cijev zidne slavine iznad kade, ostala je ogoljena cijev koju treba obložiti i zatim zid opet prekriti pločicama. Zanima me što se može direktno nanijeti na cijev, i oko cijevi, a da ju ne nagriza. Rekli su mi da ne smijem staviti žbuku s vapnom, jer vapno nagriza cijev. Čime ispuniti taj prostor? Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Cijevi se oblože filcom (koji je trebao ugraditi vodoinstalater) i mogu se ožbukati žbukom VC 40 ili VC 60 , ovisno o dubini instalaterskih otvora.