Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

H / 7.1.2018. 9:37:42

Postovanj dali vi samo prodajete ili i ugradzujete i dali treba dugo cekati posto bih postavi oko 100 kvadrata Koliko bih vremena trebalo lokacija Turbe .Lijep pozdrav

ODGOVOR

Samoborka d.d. Samobor, HR (www.samoborka.hr) je proizvođač građevinskog materijala i ne bavi se izvođenjem građevinskih radova . Na području BIH imamo predstavništvo kod firme S PRODUKT koje možete kontaktirati da li maju kakve lokalne građevinare koje vam mogu preporučiti. Adresa: PC 96-II, 72250 Vitez, BIH Telefon: (+387) 030 71 71 71 Fax: (+387) 030 71 71 70 e-mail: s-produkt@tel.net.ba web: www.samoborka.ba

m p / 4.1.2018. 16:57:04

poštovani, imam pitanje u vezi zidova, majstor mi je strojno žbukao zidove, **** iz strmca, jako loši majstori i napravio mi je valovite neravne zidove ali to nisam vidio dok mi nije došao maler i to rekao. Maler je počeo gletati zidove i rekao da su zidovi neravni i da on to sa glet masom nemože izravnati da su prevelike neravnine. On je to poravnao koliko je mogao ali neravnine su i dalje vidljive pogotovo sada kad je došla boja na zid. Zanima me dali vi imate neke materijale kojima bi se zidovi mogli poravnati ? unaprijed hvala na odgovoru Lp Mario

ODGOVOR

Ukoliko je izvedeno gletanje i bojanje sada je teško izravnati zidove. Potrebno je glet i boju što više ostrugati i doći do čvrste površine žbuke. Podlogu zatim dobro otprašiti i impregnirati KONTAKT GRUND-om dan ranije. Drugi dan nanijeti FINU ŽBUKU EKSTRA u debljini od 1- 10 mm da bi se površina izravnala. Po potrebi FINA ŽBUKA EKSTRA može se armirati u sloju žbuke staklenom mrežicom PRIMAFAS 160. Ako su neravnine VEĆE od 10 mm, glet i boju treba kao i prethodno ostrugati do čvrste površine žbuke, a postojeću žbuku nahrapaviti i nanijeti novi sloj žbuke VAPNENO CEMENTNE ili GIPS VAPNENE , ali ne više od (max) 15 mm , sve ovisi s kojim tipom žbuke je žbukano.

M I / 4.1.2018. 13:45:04

Poštovanje, Koja od fasada je najbolja za termičku zaštitu, trajnost i koja bi bila cijena za cca 215 m2 površine po pojedinim tipovima fasade?

ODGOVOR

Svaka fasada ako se izvede prema pravilu struke je dobra, trajna i kvalitetna za toplinsku zaštitu. Cijena ovisi o odabiru toplinske zaštite, debljini odabrane toplinske ploče, završnoj dekorativnoj obradi i ovisno o odabiru TERMO ŽBUKA, SUSTAV SA PLOČAMA EPS, KAMENE VUNE, GRAFITNOG EPS ili MULTIPORA. Cijena se kreće od cca 100,00 kn – 500,00 kn /m2.

B B / 1.1.2018. 13:41:59

Poštovani.Prije 10 godina kuća na moru je klasično ožbukana grubo i fino.Sada bih htio na finu žbuku nanijeti bijelu fasadu boju.Koji postupak, temeljni premaz i bazu boje mi savijetujete obzirom na sol.Hvala.

ODGOVOR

Površinu treba dobro oprati slatkom vodom i osušiti, ako je površina zaražena mikroorganizmima (alge , gljivice, crnilo i sl.) potrebno je nakon pranja osušenu površinu tretirati fungicidnim pripravkom TERACID i dobro je natopiti, ako je zaraza veća, postupak fungicidom ponoviti. Nakon sušenja fungicida od 2-3 dana površinu obojati fasadnom bojom TERATON V ili SILIKONKOLOR u boji po izboru. Impregnacija za boju TERATON V nije potrebna, dok za SILIKONKOLOR koristite UNIVERZALKONCENTRAT GRUND nanešen dan ranije.

V T / 29.12.2017. 20:19:23

Poštovani! Krećemo u obnovu stare istarske kamene kuće. Zidovi debljine 55 cm. Zanima nas kako izolirati kuću. Nije nam bitno da se kamen vidi. Čime izvana izolirati a čime iznutra? Unutra ima i stare žbuke koju treba skinuti i očistiti kao i na nekim vanjskim dijelovima... Hvala

ODGOVOR

Zidove debljine 55 cm nije potrebno dodatno toplinski izolirati jer proračunom građevne fizike toplinska izolacija bi trebala biti debljine 30 cm i više da bi dobili energetski učinkovit objekat. Prema opisanom staru žbuku je potrebno skinuti do kamena, dobro očistiti i ožbukati sanacijskom ili vapnenom žbukom po izboru. Žbuka se može upotrebljavati iza vanjske i za unutarnje radove. Završna obrada prema izboru. strukturna (mineralna žbuka po izboru), glatka.

Z I / 28.12.2017. 18:52:16

Postovani, na obiteljskoj kuci prije 7 godina je postavljena toplinska izolacija od stiropora a zavrsna struktura silikatna (zuta).Ove godine doslo je do izbjeljivanje boje na mjestima koja su izlozena vremenskim utjecajima. Kako je najbolje to sanirati. Uaprijed hvala te svako Vam dobro zelim u godini novoj.

ODGOVOR

Ako je fasadna žbuka izgubila boju tj. posvijetlila je, potrebno ju je samo osvježiti fasadnom bojom. Površinu treba oprati vodom pod pritiskom (minimwash) i očistiti prljavštinu. Ako je na površini zaraza mikroorganizmima (alge , gljivice, crnilo i sl.) potrebno je nakon pranja osušenu površinu tretirati fungicidnim pripravkom TERACID i dobro je natopiti. Ako je zaraza veća postupak fungicidom ponoviti. Nakon sušenja fungicida od 2-3 dana, površinu obojati fasadnom bojom TERATON V ili SILIKONKOLOR u boji po izboru. Impregnacija za boju TERATON V nije potrebna, dok za SILIKONKOLOR koristite UNIVERZALKONCENTRAT GRUND nanešen dan ranije.

I Š / 28.12.2017. 16:35:19

Dobar dan, trebam u tus kabini napraviti nagib estriha prije postavljanja keramike. Tus kabina je 1 x 1.2m napravljen je estrih prije pr godina i sada mi treba da napravim nagib podlige.Recite mi kako to napraviti da buge dobro. Jos nesto dali vasa hidroizolacija moze za tus kabinu Hvala puno i lijep pozdrav

ODGOVOR

Glazura se postavlja u minimalnoj debljini od 3 cm pa do cca 8 cm. Izvedbu glazure treba napraviti da si odredite visinu (ocrtati olovkom) koju je potrebno izravnati i pad orijentirati prema jednoj točki ili sifonu. Nakon sušenja glazure, a prije postave keramike premažite glazuru polimer cementnom hidroizolacijom HIDROPROTEKT DUOELASTIK, u dva sloja četkom, valjkom ili gleterom ukupne debljine 3-4 mm. Na spoju poda i zida u prvi sloj hidroizolacije ugradite traku za brtvljenje.

s p / 23.12.2017. 11:58:30

Poštovani Imam zid(kamen-stara žbuka) u konobi koji vlaži i želim ga ožbukati s klasičnom žbukom cementa ,pijeska i vapna, a prije toga želim staviti nekakvu hidroizolaciju na to. Interesira me kojim redosljedom da to odradim te dali će se dobro vezati klasična žbuka na termoizolacijski premaz s obzirom da su to dva različita materija pa me strah da ne bi došlo do odvajanja i opadanja. Zahvaljujem

ODGOVOR

Premažite mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja , a ožbukajte sanacijskom žbukom SANISIL H u potrebnoj debljini.

M B / 21.12.2017. 21:43:01

Poštovani! Razmišljam o stavljanju teraplasta na stepenice u ulazu (stubište) dakle direktno izvana se koriste kada se uđe u kuću.stubište je zatvoreno i lagano se grije. Dali preporučujete?

ODGOVOR

TERAPLAST je namjenjen za obradu zidova, a ne površina po kojima se hoda. Njegova otpornost na habanje nije dostatna za obradu podnih površina

B L / 21.12.2017. 6:59:21

Lijep pozdrav,adaptiram stariju kucu te imam nedoumice u vezi kupaonice naime skinuo sam staru keramiku sa poda i zidova te su majstori zidove ponovo armirali i ozbukali ali problem je pod koji je ostao neravan na mjestima je ostalo starog ljepila od pločica te majstor koji mi u drugim djelovima kuce postavlja estrih kaze da su to neravnine do Maximum 3cm te da nemoze tu staviti estrih nego da nezna sa čime i kako taj pod izravnati da bude spreman za hidroizolaciju te novu keramiku! Dali mi možete dati savijet sta da stavim na taj pod te kolika je cijena toga proizvoda sta mi preporučite Unaprijed hvala

ODGOVOR

Sve neravnine možete izravnati upotrebom CEMENTNOG ESTRIHA 20 u potrebnoj debljini. Na osušeni estrih premažite prije keramike hidroizolacijski premaz HIDOPROTEKT DUOELASTIK u dva premaza debljine 3-4 mm.