Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S P / 8.4.2018. 13:14:51

Dobar dan! Interesuje me da li se ove ploce mogu ugrađivati na betonsku podlogu i kakve je procedura, hvala.

ODGOVOR

Ne znamo o kojim pločama se radi. Betonske ploče koje mi proizvodimo mogu se ugrađivati na betonsku podlogu lijepljenjem mortom za opločenja ili TERATEKTOM FLEKS UNILEVEL ili na pijesak ovisi o kakvom prometnom opterećenju se radi. Ako je podloga namijenjena samo hodu ugrađivanje se radi na bilo koji od predloženih načina, ako je u pitanju prometno opterećenje polaganje se radu u mort za opločenja.

T S / 7.4.2018. 21:59:39

Poštovani, prije godinu dana kao završni sloj na čelo balkona su nam stavljeni mozaik silikati, no majstor je ostavio nešto duže pločice kojima je popločio balkon prema van. Na čelu balkona su se pojavile tamnosive crte od vode koja se slijeva s balkona i to ružno izgleda. Molim Vas odgovor lpostoji li nešto čime bi to mogli riješiti. Hvala

ODGOVOR

Površinu oprati vodom pod pritiskom i očetkati četkom, suhu podlogu premazati fungicidnim premazom TERACID i obnoviti fasadnom bojom. Spoj keramike i čelo balkona potrebno je silikonizirati silikonom ili trajno elsatičnim kitom.

i / 6.4.2018. 18:34:46

Kako popraviti pukotine na staroj sep fasadi? Nemam sredstava za novu fasadu, nego bih htjela rjesiti te pukotine koje su se pojavilena nekoliko mjesta i onda obnviti samo boju.

ODGOVOR

Ako su pukotine promjera do 0,3 mm mogu se prekriti mikroarmiranom fasadnom bojom, ako su pukotine veće potrebno je sanirati površinu ili zapunjavanjem pukotina ili premazivanje diprezivnim kitom i fasadnom bojom.

J B / 4.4.2018. 21:47:59

Da li je normalno da se na zidu( opeka ) koji je žbukan strojno sa VC 40 pojave pukotine i nepravilne linije?Što treba napraviti da se to ne dešava i dalje ?

ODGOVOR

Pojava lasastih pukotina na podložnoj vapneno cementnoj žbuci je uobičajna pojava koja nije štetna. Pukotine koje se pojavljuju mogu nastati u procesu izvođenja radova ili zbog prenaglog sušenja ili usljed spuštanja žbuke, skupljanja ili puzanja ili uslijed zaglađivanja ili konstrukcijski uvjetovane pukotine. Nastale pukotine ako se pojave su površinske i važno je da žbuka veže s podlogom i da se pukotine ne šire u podlogu. Daljnjom obradom zidova tj. gletanjem nepravilnosti će se prekriti.

K / 3.4.2018. 10:44:28

Poštovani, radi se o kući ,donjem dijelu koji je cc 30 cm u zemlji. Kod jakih kiša voda prodire u prostor. od kuda krenuti kod sanacije ? unaprijed zahvalan na odgovoru . lp Kristina

ODGOVOR

Potrebno je utvrditi da li tamo gdje vam prodire voda postoje pukotine u unutrašnjosti i prvo ih sanirati, po potrebi s vanjske strane napraviti otkop, hidroizolaciju ,drenažu. Proslijedite nam nekoliko slika pa da vam pokušamo dati konkretan prijedlog.

M J / 2.4.2018. 17:17:16

Poštovanje, zanima me koje proizvode imate u asortimanu tj. koje bi preporučili za obradu zida od siporeksa na balkonu, sa unutarnje i vanjske strane?

ODGOVOR

Obrada zidova od porobetona može biti na više načina: gletanje polimer cementnim masama, tankoslojnom žbukom, vapneno- cementnom žbukom ili ugradnjom toplinskog sustava s pločama EPS, MW, MULTIPOR, XPS. Kada definirati što želite tj. kakvu obradu želite, ponuditi ćemo vam adekvatne materijale.

Đ S / 2.4.2018. 11:55:21

Poštovani! Kupio sam Samoborkino bijelo kulir zrno za izradu pranog kulira u bazenu. Zanima me koju impregnaciju i hidroizolaciju koristiti obzirom da je bazen u pitanju. Od oplata je ostala glatka površina.Da li se kulir može nanositi na tako glatku površinu ? Unaprijed hvala Đani Stanić

ODGOVOR

Za navedeno javite se izvođaču radova pranog kulira koji će na licu mjesta vidjeti podlogu i ocjeniti da li vam je potrebna hidroizolacija i način izvedbe kulira. Možete se javiti firmi NESEK TERACO 098/ 857-100 049/ 232-893 ili info@kulir-nesekteraco.hr, www.kulir-nesektraco.hr

A M / 1.4.2018. 9:08:33

Poštovani, želimo prefarbati crvenu fasadnu ciglu na unutarnjem zidu u dnevom boravku . Željeli bi potpuno prekriti cigle i fuge bijelom bojom. Cigle su čiste i ravne a do tog zida se nalazi i kamin (da li mora biti i termostabilna boja?). Koji postupak predlažete za farbanje i koje proizvode? Hvala unaprijed ,lp

ODGOVOR

Fasadnu ciglu možete prebojati upotrebom fasadne boje TERATON V u bijeloj boji ili u boji po ton karti. Boja se direktno nanosi na čistu površinu i boja u dva sloja bez impregnacije. Prije bojanja potrebno je provjeriti prionjivost novog sloja boje na ciglu, jer fasadna cigla u samoj proizvodnji zna biti zaštićena premazima visoke čvrstoće.

b / 31.3.2018. 16:09:46

Poštovani! Imamo stepenice navučene kulirom več više od 15 godina..ove zime je na par mjesta napuklo (cca 30cm po dužini i 2-3mm širina ) Čime bi mogli napuniti te pukotine da još malo izdrži..puno Vam hvala i lp

ODGOVOR

Pukotine možete zapuniti REPARATURNIM MORTOM F. Mort je potrebno više razrijediti da bude razljevni pa popuniti pukotine. Ukoliko s REPARARURNIM MORTOM nećete moći, probajte UNIVERZALNI SILIKON.

D H / 28.3.2018. 17:08:26

Poštovani Interesira me gdje mogu kupiti betonski poklopac(sa manjim vratima u sredini) za samoborka betonsku cijev?Vanjski fi cijevi je 120cm a unutarnji fi je 108 cm.Iz Krapine sam pa me interesira gdje mogu najbliže kupiti i po kojoj cijeni?

ODGOVOR

Betonski poklopac s vratima nemamo, već samo betonske poklopce s manjim poklopcem i otvorom: 1200/ 500 i 1200/600 mm, a možete ih naručiti preko trgovine građevnog materijala KERAMIX Krapina, FIDUS PAVIĆ. Cijene su u trgovinama ne znamo jer kupci sami formiraju cijene.