Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S D / 24.4.2018. 7:58:59

Poštovani Imam ogradu kojoj je parapet i stupovi betonirani, a polja između stupova su zidana sa betonskim blokovima, a dio sa šupljom ciglom. Kompletna ograda je ožbukana sa cementnim špricom i vapneno cementnom žbukom. Završni sloj je sep. Na ogradu je stavljena betonska kapa. Na sepu su se pojavili razni flekovi a ima i pukotina. Nisam zadovoljan sa izgledom ograde, pa bi pregletao cijelu ogradu i postavio završni sloj (možda silikonsku žbuku). Koje mi materijale preporučate za sanaciju i da li je potrebno staviti kakvu hidroizolaciju. Na temelju nema hidroizolacije, a ograda je vidljiva sa obje strane.

ODGOVOR

Preporučamo uklanjanje postojećih slojeva te obradu betonske ograde SOKL ŽBUKOM. Detalje primjene možete naći na tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

z p / 23.4.2018. 15:34:35

Molim Vas da mi kažete dal postoji brzosušeći estrih , na koji bi stavljao parkete , a da se ne suši duže od desetak dana? ../Osnovna ploča betonska je stara 30 godina,odnosno kuća 30 godina/ hvala

ODGOVOR

Preporučamo primjenu CEMENTNOG ESTRIHA RAPID. Period sušenja ovisi o debljini sloja. Kod debljine od 3 cm moguće je polaganje parketa (uz optimalne uvjete termerature i vlažnosti zraka, ovisno o vrsti parketa) već nakon 6-9 dana.

K H / 23.4.2018. 7:40:02

U kuhinji imam parket star 40 godina i napokon bih ga izvadila i postavila pločice. Parket je ljepljen katranom i pitanje je koliko ce se uspjeti fizički odstraniti ga. Postoji li ikakav premaz koji bi mogao ići preko ostataka katrana pa odmah ljepilo za pločice ili smjesa za niveliranje? Ili neko otapalo za bitumen koje bi olakšalo skidanje? Hvala puno na što jednostavnijem rješenju :)

ODGOVOR

U proizvodnom programu nemamo sredstva za uklanjenje bitumena kao ni mase za izravnavanje koje bi mogle biti primijenjena na bitumenskim prodlogama.

M K / 19.4.2018. 9:24:51

Poštovani, Uklonjen je kompletan pod do AB ploče. Prenesene su visine gotovog poda. Ustanovio sam da su debljine 0d 8 do 14cm, došlo je u sredini stana do ugiba ab ploče. Namjera je ugraditi podno grijanje 5cm (ploča sa cijevima) i na to cementni estrih. Podna obloga predviđen laminat. Na koji način iznivelirati pod s tolikom razlikom? Koja je optimalna debljina estriha nad cijevima? Hvala

ODGOVOR

Navedene debljine (od 8 do 12 cm) možete izvesti isključivo CEMENTNIM ESTRIHOM 20. Minimalna debljina estriha iznad cijevi podnog grijanja je 3 cm.

N S / 17.4.2018. 18:50:35

Postovanje, Zanima me da li se vas proizvod, ø1000 mm BD , Šifra: 11010527 Moze koristiti za izradu nepropusnih sbirnih jama (ako se izbetonira dno)? Da li su cijevi izradjene of nepropusnog beetona, ako ne, postoji li kakav premaz za nepropusnost betona? Prodajete li poklopce za ovakve cijevi I koja I’m je cijena? Unaprijed hvala na odgovoru. Srdacno

ODGOVOR

Betonska cijev BD može se koristiti za izradu sabirnih jama. Beton je vibroprešan, te je cijev vodonepropusna, ali se dodatno može premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT. Betonski poklopci također se prodaju, kao puni poklopac ili poklopac u poklopcu. Cijena MPC betonskog poklopca je 290,00 kn/kom.

i š / 17.4.2018. 18:47:29

skinula staru boju,namazala sipol impregnacijom u pravilnom razmjeru,pregletala,opet impregnacija ,pa mark pro akrilna fasadna bijela boja,opet impregnacija,pa druga ruka te mark pro boje,uglavnom,hodnik je unutarnji i osjeti mi se,pogotovo zimi,dok grijem,da osjetim da mi zidovi smrde kao po nekoj pišaki...šta da radim,šta????pomoč,savjet kakav,hvala

ODGOVOR

Ako su zidovi tretirani proizvodima koje ste naveli sada ne možete ništa napraviti osim skidanja žbuke i utvrđivanja razloga pojave mirisa (može biti kapilarna vlaga, neadekvatno izvedena hidroizolacija, detalji spojeva i sl.). Jedino što možete premazati postojeće zidove disperzivnom bojom s dodatkom fungicida da se eliminira neugodan miris. Ali ako ste premazivali fasadnom bojom, prije novog premaza stari premaz morate ostrugati, jer u vašem slučaju možete upotrijebiti samo fasadnu boju (jer ste bojali fasadnom bojom) kojoj se može dodati fungicidni dodatak.

D K / 17.4.2018. 15:29:06

Poštovani,preklani sam kupila kuću a garaža je cca 28m2 odvojena u dvorištu -gore je betonska deka nemampojma o nagibu i zimus je propustilo dosta vode na mjestima,stvari su manje više spašene - ravan krov dimenzije dužina i šir. je 8,30m/4,80m.predlažu mi majstora za bitum trake ljepljenje i naravno on traži 3000kn.Informiram se na Vašoj stranici i vidim da sama možda mogu nanjeti izolaciju Beton protekt -nisam sigurna koji i riper mort isto nisam sigurna koji-pitanja su : mogu li sama neprofi nanjeti te premaze? možete li mi pomoći odabrati ispravne proizvode?možete li mi izračunati koliko vreća trebam ( računala sam beton protekt 4 vreće po 16kg?po 351kn i reparat mort vrća po 25kg0273kn = 4 vreće .Kako i gdje kupiti preporučeno u Osijeku?Zahvalna na pomoći,šaljem pozdrave!

ODGOVOR

Hidroizolacijski premazi nisu primjereni za izvedbu sam svoj majstor, već bi proizvod trebala ugraditi osoba sa znanjem / iskustvom u radu s takvim tipom proizvoda. Preporučamo vam da ploču zaštitite upotrebom REPARATURNOG MORTA G, potrebno vam je cca 300 kg. Podlogu treba dobro očistiti i oprati, impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM neposredno prije izvođenja radova. Nakon izvedbe REPARATURNOG MORTA može se površina premazati hidroizolacijskkim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK u dva sloja i obojati bojom AKROTON PLUS. Hidroizolacije vam je potrebno 128 kg. Sve trgovine građevnog materijala u Osijeku rade s nama te možete proizvode naručiti i kupiti preko njih: CHEMKOLOR, VELEKEM, MREMOR, PROFI BAU CENTAR, MARIĆ BAU, GT IZOLIRKA)

M B / 17.4.2018. 11:25:56

Poštovani, koji materijal predlažete (i da ga imate) za sanaciju otvorene garaže , na kojoj se nalazi ljepenka (već dotrajala i malo propušta vodu), da bi se dobila dobra hodroizolacija od - do + temeperature, Hvala

ODGOVOR

U proizvodnom asortimanu nemamo ništa što se može ugraditi na oštećenu ljepenku. Ljepenku je potrebno skinuti i staviti novi sloj ljepenke, cementnu glazuru, hidroizolacijski premaz i završnu oblogu po izboru.

M Č / 16.4.2018. 13:12:53

Poštovani, jedno pitanje o sanaciji starog balkona, i prvenstveno zaštiti hidroizolacije na njemu. Naime, saniram stari balkon na jednom pomoćnom objektu, koji je imao problem sa vodom jer je voda ležala na njemu pošto je nekad davno majstor, umjesto da izvede okapnicu ili nešto slično, blokirao put prolaza za vodu i onda je beton načet i oštećen. Evo što sam dosada učinio: 1) premazao balkon flex ljepilom sa mrežicom, koju sam preklapao 10ak cm; 2) ugradio okapnicu koja sad uspješno odvodi vodu; 3) na flex ljepilo nanio jednokomponentnu fleksibilnu cementnu hidroizolaciju. Sada želim zaštititi cementnu hidroizolaciju, jer pretpostavljam da će ju prvenstveno izravno sunce uništiti. Molim Vas preporuku - kojim proizvodom zaštititi tu cementnu hidroizolaciju? Pločice, kamen i sl. mi nisu opcija iz više razloga: balkon je na pomoćnom objektu i ne isplati se ulog u estetiku; a također mi je visina od balkona do štoka vrata vrlo mala i vjerojatno pločica i ljepilo ne bi niti stali. Dakle nešto što jednostavnije, samo u svrhu zaštite ove hidroizolacije. LP i svako dobro

ODGOVOR

Sve ovisi o tips hidroizolacije koji ste koristili i da li je nanešena hidroizolacija UV stabilna. Ako je UV stabilna nije ju potrebno štititi. Možemo vam preporučiti premaz bojom AKROTON PLUS ali isključivo ako je polimer cementni hidroizolacijski premaz kao naš proizvod BETONPROTEKT MONOELASTIK, i upozoravamo da ako nanešeni proizvod nije UV stabilan i boja vam s vremenom može ispucati i oljuštiti se.

Z / 16.4.2018. 12:45:21

Pozdrav! imam kuču na moru u kojoj su majstori prilikom žbukanja postavljali metalne kutnike.Mislim da vam je jasno da ti kutnici zbog soli razaraju fasadu.Odlučio sam to popraviti pa tražim savjet kako.Koji materjali i na koji način.Unaprijed HVALA

ODGOVOR

Profili za žbuku na vanjskim plohama su WIDRA. Nakon vađenja starih profila potrebno je skinuti i žbuku te prvo ugraditi WIDRA profile i ponovno ožbukati.