Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

P P / 21.6.2018. 7:45:55

Poštovani, tijekom renovacije unutarnjih kamenih zidova trebao sam skinuti dio sto godina stare žbuke. Čime ožbukati ogoljeli kamen kako bih tu novu žbuku povezao (izravnao) s postojećom? Potrebno mi je nešto što se sutra može lako skinuti s kamena. Ne bih želio stavljati cementni špruc jer se zalijepi za kamenu površinu te ga je potrebno štokavati. Zahvaljujem.

ODGOVOR

Za bilo koji tip podložne žbuke potreban je špric, bilo cementni ili vapneni. Površinu ožbukajte upotrebom VAPNENE ŽBUKE 4.

M P / 19.6.2018. 19:50:09

Postovani, na unutrasnjem zidu imam zalepljen stiropor debljine 1cm, koji nije gletovan, bez mrezice ke, samo je okrecen. Da li preko njega mogu da lepim dipsane ploce? Hvala.

ODGOVOR

Upit trebate proslijedite KNAUFU proizvođaču gips ploča. Samoborka d.d. je proizvođač građevinskog materijala ali ne i gips ploča.

M R / 19.6.2018. 14:19:54

oštovani/a, Želio bih vanjsko betonsko stepenište, koje je iz dvorišta direktno naslonjeno na saobraćajnicu, da zaštitim nekom vrstom kulira. Da li se u Vašem proizvodnom programu nalaze odgovarajuće komponente (kulir smjesa, dvokomponentno ljepilo i ostalo) koje se na očišćenu podlogu nanosi u odgovarajućoj debljini (npr. 4 cm), koji ne propušta vodu na betonsku površinu, da je na neki način elastičan, da ne izmrzava i da je, što je možda i najvažnije, otporan na uticaj soli koja se zimi baca na saobraćajnicu i, indirektno, na moje stepenište? Na Youtubu sam pronašao video, koji nudi rješenje za ovaj slučaj. Radi se o www.buildingyvuba.com. (How to Prepare and Repair your Driveway for a Resin Bound Screed!) S poštovanjem, LP/Mladen

ODGOVOR

Iz našeg programa možemo vam ponuditi KULIRMIX, gotovu mješavinu za izradu pranog kulira i lomljeno zrno različitih granulacija i boja za izvedbu pranog kulira. Nakon što se izvede prani kulir nije ga potrebno premazivati.

M T / 17.6.2018. 8:30:09

Imam na zidu staru hirofu.sada bi stavijo neku novu akrilnu fasadu.nekih cc 40 kvadrata.kako pripremiti podlogu za novu fasadu.hvala.

ODGOVOR

Vrhove HIROF-e treba postrugati, površinu dobro oprašiti i oprati vodom pod pritiskom . Impregnirati KONTAKT GRUNDom dan ranije i nanijeti TERATERMO GLET i izravnati površinu. Nakon sušenja podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUNDom i nanijeti akrilnu žbuku TERAKRIL u boji, granulaciji i teksturi po izboru.

M S / 16.6.2018. 10:25:45

Postovani...na zidovima u hodniku je navucen teraplast...molim vas savjet sto i kako je moguce naprsvit da zidove obnovimo da ih mozemo bojati?

ODGOVOR

TERAPLAST je potrebno očistiti tj. oprati vodom po mogućnosti te suhu podlogu impregnirajte KONTAKT GRUNDom dan ranije a drugi dan pregletajte FINOM ŽBUKOM EKSTRA koju možete nanijeti u debljini 1-10 mm, tj. izravnati površinu. Finu žbuku ekstra možete armirati u sloju staklenom mrežicom. Osušenu finu žbuku ekstra obojati unutarnjom bojom po izboru TERAPOL, POLAKRIL.

K D / 15.6.2018. 21:09:11

Dobar dan. Zanima me kako da na katnici postavim stiropor. Dali na golu ciu stavim samo ljepilo i naljepim stiropor? Sto dalje kad to napravim? Kako da stavim fasadu? Ne mogu staviti fasadu na sami stirop, zar ne? I moram li stipor ljepiti jedan do drugoga ili ih moram vezati ili spajati kak se vec to kaze.. Molila bih odgovor sto prije. Jvala puno, lijep pozdrav

ODGOVOR

Na stranici www.hupfas.hr postoje smjernice za izvedbu toplinskog sustava, te ih možete pročitati i vidjeti na koji način možete ugraditi toplinski sustav. P.S. Niste nam ostavili svoju email adresu da vam možemo poslati odgovor tim putem.

i / 14.6.2018. 22:02:13

Postovani, postavio sam na zidu stiropor 8 cm na ljepilu, lijepljen je po propisima,, medjutim losi vremenski uslovi onemogucavaju da preko stiropora postavim ljepilo i mrezicu. zadnjih 4 dana otkada sam postavio stiropor svakodnevno pada kisa, koja kvasi stiropor. interesuje me koliki je uticaj vode na stiropor i da li ce se isusiti, kao i da li ce imati nekih dugotrajnijih posledica. Hvala unapred i pozdrav

ODGOVOR

pitanje o upojnosti ploča EPS na vremenske uvjete tj. kišu uputite proizvođaču toplinskih ploča. Proizvođač ploča zna na koji način su ploče proizvedene i koliko upijaju vlagu.

J P / 10.6.2018. 12:22:33

Poštovani, prije 5 godina sam stavio fasadu koja ima boju breskve. Usred velikih kiša i vlage, na više mjesta, počela mi je izbijati bijela boja iz fasade, pretpostavljam da je to kreč u obliku vlage. Zanima me postoji li neko sredstvo kako to sanirati? Ako je potrebno mogu Vam poslati nekoliko slika. Lijep pozdrav

ODGOVOR

Ako se radi o mineralnoj žbuci fasadnu površinu je potrebno samo prebojati fasadno bojom po izboru u tonu i boji koja vam odgovara. Preporuka je TERATON V. Bojati u dva premaza. Površinu prije bojanja oprati vodom pod pritiskom, ako je prisutna zaraza mikroorganizmima površinu tretirati biocidnim pripravkom TERACID.

B M / 10.6.2018. 2:05:45

Postovani Molim Vas za savjet , kuca je stara 28god sada bi radio teraplast na betonski cokl , pa me interesuje kako to najbolje i dugotrajnije napraviti. Betonski cokl je u redu(suh i nema vlage), tako ito bi i na garazama radio gdje je navucena bavarska Fasada kkako to najbolje izravnati ne garazama gdje ce doci teraplast ima na par mijesta malo Vlage. Unaprijad Vam se zahvaljujem. Branko Miljak

ODGOVOR

Betonski cokl pregletajte REPARATURNIM MORT/om F ili sa SAMOTERM F pa navucite TERAPLAST. Zidove garaže pregletati sa SAMOTERM F. Prije gletanja sanirati vlagu popravkom postojeće podloge podložnom žbukom.

K P / 9.6.2018. 11:36:39

Pozdrav, imam garažu zidanu od betonskih blokova i na nekoliko mjesta s unutarnje strane garaže bih trebao dopuniti žbuku između betonskih blokova, molim preporuku sredstva s kojime to odraditi, hvala unaprijed.

ODGOVOR

Možete ožbukati žbukom VC 50 ili VC 60 , ovisno o debljini postojeće žbuke.