Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B B / 22.8.2018. 11:25:09

Poštovani,Molim savjet koju vrstu fasadne boje odabrati za vikendicu na moru koja je prije 12 godina fino ožbukana i tako stoji do danas.lp

ODGOVOR

Preporučamo primjenu visoko vodoodbojnih fasadnih premaza tipa SILIKONKOLOR (silikonska fasadna boja)ili TERATON V (akrilatna fasadna boja). Fasadne površine potrebno je temeljito oprati vodom pod tlakom. Na osušene površine, 4-6 sati prije impregnirane UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM, prebojati SILIKONKOLOROM (ili TERATONOM V).

S R / 16.8.2018. 23:49:32

Poštovani koje sredstvo uklanja masne uljne mrlje sa opločnika. U dvorištu u Pitomači imamo ugrađeno cca 420 m2 vaših opločnika marke Afrodita

ODGOVOR

Niti jedno sredstvo ne pomaže ako se ulje upilo u opločnik te ga ne možete ga očistiti. Možete pokušati ublažiti masnu mrlju tako da se opločnik natopi vodom do zasićenja pošprica 2-3 % solnom kiselinom ostavi 10-15 minuta i dobro ispere vodom.

M N / 16.8.2018. 13:50:37

Da li ploča Samobor može izdržati opterećenje osobnog automobila? Stavio bih ju na ulaz u garažu pa do ceste. Molim odgovor

ODGOVOR

Ako planirate ploču lijepiti na betonsku podlogu u tom slučaju ploča se može koristiti za prometno opterećenje, ukoliko će se ploče ugraditi na zemljanu podlogu nije za prometno opterećenje.

I I / 15.8.2018. 21:34:58

Poštovani, trebam izabrati boju za fasadu, odlučila sam se za 3072 kao osnovnu boju i 3070 kojim bi istakla neke detalje na kući. Iz vaše ton karte ne mogu odabrati boju teraplasta, dvoumim se između G40 i G41, ali nisam sigurna odgovaraju li navedenom. Krov je tamno smeđe boje (lim), a stolarija tamni mahagonij koji vuče na smeđe zbog nekoliko slojeva boje.Svaka sugestija je dobro došla, jer već sam luda od razmišljanja. Želim da kuća u konačnici izgleda nenametljivo i elegantno pa bih voljela čuti vaše mišljenje i sugestiju.

ODGOVOR

U odabir boje se ne upuštamo, možemo vam samo prema odabiru tona predložiti na koji tip TERAPLASTa da obratite pažnju. U uži izbor prema odabranim tonovima bolji je TERAPLAST G40 ili G44.

M B / 15.8.2018. 13:30:30

Kako impregnirati porozan crijep. Sredstvo ,potrosnja po metru ,cijena. Hvala

ODGOVOR

Vaš upit proslijedite proizvođaču crijepa koji će vas najbolje savjetovati o istom. Ono što vam iz svog programa možemo preporučiti je FIKSANIR sredstvo za učvršćivanje građevnih materijala. Fiksanir se upotrebljava za restauracija, učvršćivanje i konzerviranje upojnih građevinskih materijala: prirodni kamen, žbuke, opeka, crijep. FIKSANIR penetrira duboko u podlogu, tvori mineralno vezivo koje je kompatibilno sa građevinskim materijalom, daje mu dugotrajnu otpornost na atmosferilije i zaprljanje, štiti od abrazije, korozije i morske soli. Potrošnja može biti od 0,5 – 1,5 l/m² ovisno o upojnosti podloge.

k m / 14.8.2018. 20:13:26

dali se unutarnje podne ploćice mogu prefarbati bojom za beton.ploćice su bijele boje pa bi premazali sa nekon pastelnom.

ODGOVOR

Keramičke pločice nije preporučljivo premazivati bojom za beton, jedino betonske ploče mogu se premazati bojom za beton. Za premazivanje keramičkih pločica dostupne su i boje za premazivanje.

J Č / 14.8.2018. 15:49:08

Poštovani, Željela bih postaviti nekoliko upita vezano za postavljanje betonskih kocki. Imam površinu od 100 m2 koja je namijenjena za parkiranje. Zanima me koju debljinu kocke uzeti 6 ili 8 cm? Isto tako da li postaviti hrapavu, pjeskarenu ili glatku? Molim ako možete objasniti razlike. I posljednje pitanje vezano za cijenu. Da li je paletna cijena po m2 manja od redovne? Hvala unaprijed. Srdačan pozdrav.

ODGOVOR

Za kolni promet birate opločnik koji vam se sviđa i debljinu koju želite, obje debljine se mogu ugraditi. Opločnik se proizvodi samo u dvije obrade glatka ili pjeskarena. Glata obrada je kao što i naziv kaže glatka fino obrađena te je protu klizna , dok je pjeskaranje naknadno izvedeno sa zrnom te je površinski sloj otučen. tj. zrno je otvoreno. Cijena oplčonika se obračunava po m2 i nema razlike da li se kupuje 0,1 m2 ili cijela paleta. Cijena je bez obzira na količinu ista.

I B / 14.8.2018. 14:18:49

U pitanju je starija kuća građena početkom 60.ih..Dio vanjske fasade se odlomio( do cigle) koji bi sada sanirali.Što preporučate koristiti ?

ODGOVOR

Sanaciju možete izvesti ili sa sanacijskom ili s vapneno cementnom žbukom po izboru, ovisno o debljini postojeće žbuke.

M P / 13.8.2018. 20:09:23

Poštovani rušim stari dio kuće koji je bio do pola zida visine cca 3.5 m novog dijela kuće gdje se nalazi stiropor fasada sa navučenim sepom granulama 2mm i obojan akrilnom bojom.Pošto mi je sada ostao goli zid od cigle kako povezat novi stiropor koji će se stavljat sa već postoječim na fasadi pošto nema mijesta za stavljanje mrežice koja bi ta dva sloja učvrstila i povezala kada se nanese lijepilo.Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Molim da nam proslijedite nekoliko fotografija kako bismo vam mogli konkretno odgovoriti.

p k / 13.8.2018. 13:00:10

Radio bi sanaciju sa reperaturnim mortom g a kasnije bi finiširao sa reperaturnim mortom f da li je to uredu i između ova dva sloja koliko treba vremena za nanos rep.morta f Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

REPARATURNI MORT G mora se osušiti barem 3-5 dana prije fine obrade REPARATURNIM MORTOM F.