Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D K / 19.9.2018. 11:56:47

Poštovani, Molio bih vas malu pomoć oko izvedbe poda u garaži. Napravljena je betonska deka i ne bih (zbog visine) želio ići sa klasičnim min. 3cm visokim estrihom, pa me konkretno zanima, koji redoslijed bi bio ispravan (: a) Betonska deka – hidroizolacija betonprotekt – masa za niveliranje teraneks – boja za beton akroton, ili b) Betonska deka – masa za niveliranje teraneks – hidroizolacija betonprotekt – boja za beton akroton Da li bi takva podloga (a ili b), bila dovoljno otporna na habanje za garažu? Eventualno je mogućnost da bi završni sloj, umjesto boje za beton, bile keramičke pločice, ali mislim da to ne mijenja redoslijed koji me muči (hidro i nivelir)? Unaprijed se zahvaljujem na pomoći.

ODGOVOR

Za obradu poda garaže preporučamo – hidroizolacijski premaz BETONPROTEKT MONOELASTIK, i lijepljenje pločica TERATEKTOM FLEKS. Ukoliko je potrebno dodatno izravnavanje betonske podloge preporučamo isti izvesti REPARATRUNIM MORTOM prije izvedbe hidroizolacije.

I L / 17.9.2018. 21:38:41

Poštovani Stavljam stiropor fasadu - 10 cm- da li je u redu na isti kao završni sloj staviti sep i obojiti ga fasadnom bojom (koji je to okvir cijene) ili staviti akrilni završni sloj - također Vas molim okvirnu cijenu po m2. Hvala

ODGOVOR

Mineralna završna žbuka SEP Z 2 ili SEP Z 3 dio je certificiranih toplinskih sustava Samoborke d.d. i kao takve mogu se primjenjivati za njihovu završnu obradu, uz preporuku dodatnog hidrofobiranja egalizacijskim premaztom MINERALKOLOR. Razlike u cijeni: SEP Z 2 obojeni I razred 4 kg/m2 x 3,63 kn/kg = 14,52 kn/m2 MINERALKOLOR obojeni I razred 0,2 l/m2 x 29,30 kn/l = 5,86 kn/m2 20,38 kn/m2 TERAKRIL Z 1,5 mm obojeni 2,2 kg/m2 x 13,63 kn/kg = 29,99 kn/m2

I T / 15.9.2018. 9:11:22

Poštovani, preuređujem stan i skinuo sam pločice zidne i podne. Zidovi su obloženi gips pločama debljine 6,5 cm. U kuhinji želim samo izravnati zid koji je neravan, ispucao i ostaci ljepila od pločica. Na podu je ostao stari estrih kojeg treba izravnati za nove pločice. Kupaonicu isto izravnati prije keramike. Koje materijale koristiti, a radi se o stanu u neboderu? Lijep pozdrav!

ODGOVOR

Za izravnavanje neravnina u debljini do 15 mm na GK pločama (upitne debljine navedene u vašem upitu) preporučamo BETOFIKS uz obveznu impregnaciju podloge KONTAKT GRUNDOM. Izravnavanje estriha ovisi o potrebnim debljinama sloja i stanju podloge. Ukoliko neravnine ne prelaze 10 mm preporučamo primjenu „debeloslojnog „ ljepila TERATEKT FLEKS UNILEVEL za lijepljenje novih pločica. Obzirom na različite vrte podloga kao i dodatno potrebne informacije za kvaliteniji prijedlog sanacije molimo vaš telefonski kontakt.

R V / 13.9.2018. 22:53:48

Poštovani!Molim Vas dali imate u ponudi kakvu hidroizolacijsku smjesu za betonski pod u podrumu protiv negativnog pritiska jer mi voda izbija kroz donju betonsku deku i kolika je cijena?Hvala!

ODGOVOR

Hidroizolaciju poda podruma preporučamo izvesti s BETONPRORTEKTOM MONOELASTIK uz obveznu postavu odgovarajućih traka za brtvljenje na spoju pod-zid. Potrošnja cca 3,6 kg/m2 Cijena : 22,50 kn/kg

R V / 13.9.2018. 22:42:45

Poštovani!Molim Vas ako bi mi odgovorili imam pitanje u vezi stavljanja stiropora.Dali je moguće stavljati stiropor na fasadni cigao tj.dali će se dobro ljepiti ,na onaj koji u sebi ima silikonski premaz protiv vlage?Hvala

ODGOVOR

Obzirom na podlogu – fasadnu opeku dodatno zaštićenu, preporučamo prije lijepljenja ploča izvesti probe prionjivosti. U pravilu, slaboupojne podloge potrebno je impregnirati KONTAKT GRUNDOM prije lijepljenja ploča kako bi se osigurala zadovoljavajuća čvrstoća prionjivosti!.

V F / 12.9.2018. 7:33:19

Poštovani, imam betonsku ploču na koju planiram stavljati parket, ali bi prije niveliranja i postave parketa htjela staviti neki premaz za hidroizolaciju, pa Vas molim da mi preporučite dakle neki Vaš premaz na koji onda može ići nivelir masa. Hvala

ODGOVOR

Mase za niveliranje podova nanose se isključivo na betonsku podlogu ili glazuru. Ne preporučamo nanošenje nivelirajuće mase na hidroizolacijske premaze.

z k / 10.9.2018. 12:37:59

Poštovani, interesira me da li postoje boje za miješanje u beton (izrada betonske staze u vrtu pomoču kalupa). lp

ODGOVOR

Za izvedbu obojenog betona koriste se oksidni pigmenti u prahu, koje nemamo u prodaji.

Đ / 9.9.2018. 10:10:09

Poštovani, Namjeravam obnavljati fasadu staru 40 godina izvedenu 3 cm debljine cementnim špricem na zidove debljine 25 cm. Kako je prizemlje izvedeno u kamenu, želja mi je i gornji dio fasade izvesti u kamenu, ali tako da između kamene obloge i zida fasade bude toplinska izolacija. Kako to izvesti? Srdačan pozdrav Đ. Kraljić

ODGOVOR

Poštovani, Iz vašeg upita nisu vidljivi svi slojevi postojeće fasade, pa molim dodatne informacije - debljina i vrsta ziđa - vrsta i debljina postojeće žbuke - dimenzije i težina kamene obloge - Raspoloživa debljina za izvedbu fasade gornje etaže. Obzirom na potrebne informacije molim kontakt telefon.

D T / 6.9.2018. 17:28:11

Pozdrav! Planiram na moru na vikendici obnovu fasade, ista je stara skoro već 50 godina. Dvoumim se da li sad raditi stiropor toplinsku ili običnu fasadu (bez stiropora)? Vikendica je u uporabi od svibnja do listopada, i tada je sve otvoreno (prozori, vrata) te nisam siguran koliko je onda korisno raditi toplinsku stiropor fasadu? Također mi je važno da financijski bude prihvatljivo. Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Toplinska izolacija objekta koji se koriste tijekom ljetnih mjeseci doprinose uštedama na troškovima eventualnog hlađenja prostora! Ekonomska ipslatljivost ili neisplatljivost ovisi o postojećem stanju pročelja i potrebnim radovima sanacije!

V V / 6.9.2018. 13:21:15

Poštovani, kuća sa stanovima koja je izgrađena početak 2015., te ima silikatnu fasadu, cca nakon 2 godine počela se pojavljivati napuhnuta fasada, uglavnom kao horizontalna crta (visina crte cca 1.5-2 cm). Počelo je na jednom balkonu koji ima staklenu nadstrešnicu (čelična konstrukcija ubušena u cigle prije postavljanja izolacije i fasade), cca 20-30cm od poda (od pločica), nastavilo se kod susjeda ispod, na istoj visini otprilike, a njima je također na stropu balkona (donji dio mog balkona) izbila salitra. Isti problem sa napuhavanjem se dalje nastavio cca 7mjeseci nakon, ali ovaj put na predulazu zgrade koja također ima staklenu nadstrešnicu, otprilike na istoj visini od poda. Jedna od ideja uzroka je bila s obzirom da su te pravokutne čelične cijevi od nosive konstrukcije šuplje iznutra, da dolazi unutar njih do kondenzacije te se na dijelu gdje one idu ispod fasade od kondenzacije cijedi (nad mojim balkonom cijevi su imale probušenu 1 rupu otprije i stvarno ima unutra vode koja se ne uspijeva iscjedit, međutim sad kad smo bušili na predulazu (jer nije bilo nikakvih rupa otprije) nije bilo nikakve vode). Jeste li se susretali sa sličnim problemima na fasadi i koji su bili uzroci, ako su bili poznati? Hvala i lijepi pozdrav

ODGOVOR

Opisani problemi mogu biti i posljedica različitih uzroka, između ostalog i provlaživanja na detaljima sokla, hidroizolacije i sl. tako da je na temelju raspoloživih informacija teško definirati uzroke i dat prijedlog sanacije. Ukoliko imate fotografije stanja molim da iste proslijedite mailom na samoborka@samoborka.hr.