Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I M / 27.12.2018. 9:41:35

Poštovanje, lijepim keramiku u sobu.. prije je bio parket i kad se parket maknuo pod je prekriven katranom.. da li ga treba odstraniti ili necim impregnirati?

ODGOVOR

Podlogu je potrebno temeljito očistiti, odnosno postojeći kataran u potpunosti odstraniti !

Z F / 27.12.2018. 8:04:28

Poštovani, zanima me s cime bi bilo dobro topinski pa potom hidrozolirati Betonsku deku ispod koje se nalaze spavaće sobe, kamena, vina, stirodur, glazba, krov iznad , ili pločice, to su neke zamisli oko koje se vrtim hvala

ODGOVOR

Na postojećoj AB pločI potrebno je izvesti sve slojeve ravnog krova iznad grijanog prostora, ovisno o željenom završnoj podnoj oblozi.

s r / 18.12.2018. 13:56:42

Poštovani, molim Vas informaciju za slijedće: Za Vaš proizvod - ljepilo Teratekt F piše da je potrošnja 3-4 kg/m2. Zanima me za koliku debljinu nanosa ljepila je to potrošnja. Meni treba debljina nanosa cca 5 mm. Kolika mi je u tom slučaju potrošnja? Srdačan pozdrav

ODGOVOR

U koliko nanosite ljepilo u debljini cca 5 mm očekivana potrošnja je cca 6-7 kg/m2..

L M / 13.12.2018. 13:14:27

Poštovani, izradio sam betonski spremnik za vodu kapaciteta 30m3. Zidovi su d=20cm duploarmirani i spremnik je iznad zemlje te je iznutra nanesena hidroizolacija. Kada su kiše napunile spremnik ustanovio sam da na nekoliko mjesta lagano propušta- vlaži. Zanima me dali mogu koristiti s vanjske strane Vaš proizvod hidroprotekt za zaustavljanje tog propuštanja dok nebudem u prilici sanirati spremnik iznutra.

ODGOVOR

Za privremenu sanaciju preporučamo: 1. HIDROSTOP za zatvaranje direktnog prodora ukoliko postoji stalno nadiranje vode 2. BETONPROTEKT MONOELASTIK nanijeti četkom, valjkom ili gleterom u dva sloja križno

N B / 11.12.2018. 19:46:06

Poštovani, ispred ulaza u kuću imam betonirno dvorište. Površina betona je gruba, na nekim mjestima puca i zahvaćena je algama. Čime zaštiti površinu betona?

ODGOVOR

Betonsku površinu potrebno je oprati vodom pod tlakom uz primjenu odgovarajućih sredstava za uklanjanje mikroorganizama i ostalih onečišćenja. Nakon temeljitog sušenja, na podlogu površinski navlaženu vodom nanijeti izravnavajući sloj REPARATURNOG MORTA G. Nakon najmanje dva tjedna cijelu površinu dodatno zašititi BETOSILOM.

I C / 10.12.2018. 10:07:56

Planiram u prizemlje stavit podno grijanje,pa me zanima kojom hidroizolacijom izolirat od prodora kapilarne vlage iz temeljne ploče.

ODGOVOR

HI temeljne ploče preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK ili BETONPROTEKTOM DUOELASTIK, koji treba nanositi u dva sloja četkom, valjkom ili gleterom križno.

B R / 9.12.2018. 17:50:15

Poštovani,planiram na kuću staru 40 godina staviti toplinsku izolaciju.U prizemnoj zoni je prani kulir,visok 90 cm.a fasada je hirofa u vrlo dobrom stanju.Koje ljepilo da koristim za ljepljenje stirodur ploće debljine 6 cm na prani kulir i trba li ga prethodno impregnirati ?

ODGOVOR

Za lijepljenje toplinsko-izolacijskih ploča i izvedbu armaturnog sloja preporučamo SAMOTERM F. Prije lijepljenja ploča potrebno je skinuti vrhove postojeće HIROFE, temljito očistitii cijelu površinu pročelja uključujući i prani kulir.

I K / 1.12.2018. 21:25:25

Postovani Imate li u ponudi neku glet masu za gletanje preko grube zbuke a da se moze raditi pri vrlo niskim temepraturama? Recimo da ce se to raditi kroz 15 dana na novogradnji, koja nema fasadu i ima samo grubu zbuku. Predvidene temeprature su oko nule, sa mogucnoscu da odu ispod nule. Koliko dana nakon gletanja temepratura ne bi smjela biti preniska? Hvala

ODGOVOR

Ne preporučamo izvođenje fasaderskih i soboslikarskih radova na temperaturama zraka i podloge nižim od 5 C. Kod rada u unutarnjim prostorima moguće je reguliranje temp. primjenom grijača koji se koriste za grijanje prostora prije samog izvođenja radova.

E / 1.12.2018. 15:10:10

Postovani. Kako ukloniti taninsku fleku s teraplasta ili cime premazati. Hvala

ODGOVOR

U ponudi nemamo sredstvo za uklanjanje taninskih mrlja koje je u pravilu sa svih podloga teško ili gotovo nemoguće ukloniti. Kao rješenje možemo ponuditi fasadnu boju TERATON V ili boju za beton AKROTON.

Z B / 29.11.2018. 8:44:28

Zanima me koliko dugo stiropor moze stajati postavljen na vanjske zidove prije nego se na njega nanese zbuka ali kad je mali uv indeks?

ODGOVOR

Preporuka proizvođača je izvedba cjelovitog ETICs sustava. Ukoliko se planira izvedba završne obrade s određenim vremenskim odmakon, prvenstveno zbog nepovoljnih vremenskih prilika, potrebno je obvezno izvođenje armaturnog sloja!