Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

A / 13.1.2019. 10:11:26

Pozdrav,interesira me reljefna fasadna ploča,da li je imate i kako doći do nje?Lp

ODGOVOR

Fasadna ploče trenutno nisu raspoložive za isporuku!

D M / 10.1.2019. 9:32:23

Poštovani, Da li se može akrilatna mozaik žbuka nanositi na knauf? Hvala. LP

ODGOVOR

Podlogu od GK ploča potrebno je impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM najmanje dan prije nanošenja TERAPLASTA.

M D / 7.1.2019. 13:55:39

Poštovani! Zanima me postoji li temperaturno ograničenje prilikom postavljanja stiropora na vanjske zidove? Radi se o Baumitovom ljepilu, a trnutne temerature zraka su i do -6 C noću. Hvala!

ODGOVOR

Fasaderske radove ne preporučamo izvoditi na temperaturama zraka i podloge nižim od 5 oC.

M / 5.1.2019. 18:28:42

Poštovani... Napravio sam fasadu debljine 10 cm sve je proslo uredu do zavrsnog sloja koji je oprala na nekom dijelovima kisa... Jel bi sad smio samo preko tog nevuci drugi sloj zavrsnog sloja? Ili sta moram??

ODGOVOR

U koliko nije značajno narušena tekstura postojeće završne žbuke moguće je nanošenje novog sloja uz dodatni angažman kod zaribavanja budući da podloga, zbog postojeće teksture, nije fino zaglađena. Kako je najčešće kod ispiranja dijelom oštećena i tekstura žbuke poželjeno je zaglađivanje površine prije nenošenja novog sloja.

T D / 4.1.2019. 17:26:10

Poštovani ima kuću cca 450 m2 fasade u Viškovu kraj Rijeke cca 300 m nadmorske visine. Kuća je ozidana sa poroterm ciglom a izvana požbukana sa:šric,gruba ,fina melta klasična žbuka. Pošto nemam novaca za izolaciju stiropor i slično molio bih vas što biste mi vi preporučili kao predpremaz na moju žbuku i završni sloj (bez stiropora) dali akril ili silikat ili silikatnosilikonski završni sloj zrna od 1.5-2 mm i kolika je potrošnja po m2? Unaprijed hvala na odgovoru. L.p.Tihomir

ODGOVOR

Obzirom na lokaciju i specifične mikroklimatske uvjete preporučamo SILIKONSKU ŽBUKU Z granulacije 1,5 mm, uz prethodnu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM.

D V / 4.1.2019. 14:26:06

Dali s može nanijeti završna akril fasad direktno na armirano betonski ogradni zid i koji je postupak, hvala

ODGOVOR

U koliko je površinska obrada AB ogradnog zida pogodna podloga za sitno-zrnate završno dekorativne žbuke, temeljito otprašenu podlogu potrebno je impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM i nanijeti akrilatnu završnu žbuku TERAKRIL Z granulacije prema vašem izboru. U koliko AB zidovi nisu završno obrađeni na način da zadovoljavaju zahtjeve sitno-zrnatih završno dekorativnih žbuka, preporučamo podlogu prethodno obraditi REPARATURNIM MORTOM F.

V A / 4.1.2019. 11:23:42

Postovani, iman okucnicu od cca 500 m2 koju bi zelio poplociti. Okucnica se sastoji od poprilicno strme kosine koja sluzi kao kolni prilaz, ravnom prostoru ispred kuce koji sluzi za parking i ravni prostor iza kuce koji sluzi za ulaz u garazu i parking. Zivim na podrucju Cavli (primorsko-goranska) gdje se temperature po zimi dosta spustaju ispod nule a nerijetko ima i mraza. S obzirom na navedeno koje bi mi proizvode preporucili za oplocenje (materijal, debljina, dimenzije, itd) i koja bi bila cijena istih. Isto tako, imajuci u vidu slozenost postavljanja (stmina), zamolio bih vas i informaciju o usluzi postavljanja i eventualnoj cijeni. Zahavljujem i pozdravljam

ODGOVOR

Svi naši opločnici otporni su na smrzavanje tako da možete odabrati bilo koji iz široke ponude opločnika visine 6 ili 8 cm. Cijena opločnika ovisi o visini, boji i obradi te se kreće od 83,48 kn/m2 (visina 6 cm, boja siva, površinska obrada glatki beton) do 153,74 kn/m2 (visina 8 cm, boja crna, površinska obrada pjeskarena), odnosno 172 kn /m2 (OPLOČNIK KARTAGA 6 cm visine, tučeni). Budući sa sami ne izvodimo radove, za cijene postavljanja preporučamo obratiti se lokalnim izvođačima.

V P / 2.1.2019. 10:02:55

Poštovani, uz postojeću kuću odlučio sam se za nadogradnju garaže. Zanima me način na koji bih mogao izolirati spoj zida kuće sa zidom garaže te isto tako i gornji spoj ploče garaže i ploče terase ?!

ODGOVOR

Na mjestu spoja kuće i garaže potrebno je izvesti radnu dilataciju! Toplinsku izolaciju preporučamo izvesti XPS pločama.

I L / 1.1.2019. 20:37:05

Zanima me cime obojiti malc (sjecku od drveta i kore) kava to boja mora bit da bih malc mogao koristiti za dekoraciju vrta i okucnica posto je to vani da se boja ne ispere

ODGOVOR

Obojeni malč se kupuje u trgovini koja se bavi prodajom takvog materijala. Samoborka d.d. je proizvođač građevinskog materijala: žbuka, premaza, ljepila, boja, betonskih proizvoda, itd.

D J / 1.1.2019. 10:00:11

Poštovani, Htio bih na betonske stupove i gredu nadstrešnice navući završni fasadni sloj od silikatne žbuke. Na koji način i kojim vašim materijalima bih trebao predhodno obraditi navedene betonske površine i koju završnu žbuku preporučate? LP

ODGOVOR

Betonske površine preporučamo obraditi SAMOTERM GLETOM ili REPARATRUNIM MORTOM F. Za završnu obradu možete koristiti bilo koju završno dekorativnu žbuku koja teksturom odgovara onoj na ostalim fasadnim površinama