Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

K / 1.2.2019. 15:38:33

Poštovani, ljepio bi kocke na beton koji je neravan. Sa cime lijepiti, i sa cine fugirati da se sprijeciti prodor vode ispod kocki? Hvala LP

ODGOVOR

Ukoliko je neophodno betonske opločnike postavljati ne betonsku podlogu na istoj je potrebno prethodno izvesti odgovarajući pad. Za postavu opločnika na tako pripremljenoj podlozi preporučamo MORT ZA OPLOČENJA, a za fugiranje EKO MASU ZA OPLOČENJA.

g p / 31.1.2019. 21:09:15

poštovani, na već postojeće zemljane stepenice (10) dim.80x40x16cm, u vrtu, želim postaviti betonske blokove atlas ili hektor tako da na postojeću tvrdu zemljnu podlogu utisnem kameni agregat 2-4mm i na tako pripremljenu površinu položim jedan od navedenih tipova betonskih blokova. fuge bih ispunio kvarcnim pjeskm. ako ovaj postupak ne valja, molim vas da me savjetujete, zahvaljujem!

ODGOVOR

Ukoliko ravnine postojeće zemljane podloge zadovoljavaju vaše zahtjeve, betonski blok HEKTOR možete i direktno položiti na podlogu. Ako je potrebno izvesti korekciju podloge isto možete izvesti slojem kamenog agregata 2-4 ili eventualno primjenom MORTA ZA OPLOČENJA.

D V / 22.1.2019. 12:00:55

Pozdrav, Imam ulaznu rampu prema garaži gdje bih želio postaviti opločnik. Da li je bolje podlogu pripremiti kao a-b ploču pa na nju lijepiti opločnik ili ići na slojeve nasipanja i polaganja? Da li postoji opasnost od kllizanja ako su kocke postavljene na nasute slojeve s obzirom da se radi o nizbrdici?

ODGOVOR

Mogućnost postave opločnika na kosini ovisi o njenom nagibu. Kod većih nagiba kosina preporučamo polaganje opločnika na MORT ZA OPLOČENJA.

V / 20.1.2019. 16:12:13

Poštovani. Koji je postupak nanošenja Teraplast a na postojeći stari Teraplast, radi se o obnovi fasade, stari sokl je širine 35cm, novi bi se nanosi na 40 cm širine. Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Ovisno o kvaliteti izvedbe postojećeg TERAPLASTa, odnosno ukoliko je fino „zapeglan“ postoji mogućnost nanošenja novog sloja uz prethodnu pripremu temeljito očišćene podloge MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM br.65.

L Č / 20.1.2019. 12:10:32

Molim Vas da li se na stiropor i jedan nanos emulzije moze staviti hirofa.U cijeloj kuci je podno grijanje,a zavrsetak fasade s termo zbukom mi je preskupo.

ODGOVOR

HIROFA nije pogodna za završnu obradu toplinskih sustava!

L K / 17.1.2019. 22:25:17

Postovani, imam stepenice na kojima je češla glazura. Da li se glazura moze polirati, ili na koji nacin da se malo obnovi. Kome se mogu obratiti za te radove? Hvala

ODGOVOR

Preporučamo da se upitom obratite izvođačima podnih glazura..

D / 15.1.2019. 18:18:13

Molim savjet,dali je potrebno zaravnavanje blokova u obliku cvjeta ispupčenja 2,5cm da bi se ljepilo stiropor 10cm

ODGOVOR

Informacije iz vašeg upita nisu dostatne za konkretan odgovor.

M . / 14.1.2019. 21:01:05

Poštovani lijepo molim uputu o odabiru reparatur morta i hidroizolacije, a radi se o slijedećem: Rekonstruiram kuću staru cca 80 godina, otukli smo žbuku sa zidova i obloge na podovima. Ostala je neravna betonska podna podloga koju bi sanirala (izravnala) reparatur mortom u maksimalnoj debljini od 80 mm, preko reparatur morta išla bi dvokomponentna hidroizolacija, zatim stirodur 4 cm i na stirodur ljepilo plus keramičke pločice. obzirom na vašu ponudu, koji bi mort i hidroizolacija bili najprikladniji? hvala

ODGOVOR

Izravnavanje betonske podne podloge možete izvesti različitim materijalima ovisno o potrebnoj debljini sloja. Preporučamo provjeru visina u svakoj pojedinoj prostoriji te izravnavanje kako slijedi: - Za debljine do 5 mm (TERANEKS – samonivelirajuća masa) - Za debljine od 3 do 15 mm REPARATRUNI MORT G - Za debljine od 3 do 40 mm REPARATURNI MORT R45 250 (za veće debljine nanošenje u dva sloja) - Ukoliko postoji mogućnost minimalne debljine od 20 mm preporučamo CEMENTNI ESTRIH 20 Kako ste u upitu naveli da planirate na svim podlogama izvedbu topinske izolacije u debljini 4 cm preporučamo slijedeće: - Eventualno potrebno izravnavanje podloge „na nulu“ izvesti sukladno gore navedenom - Postava toplinske izolacije XPS ploče debljine 2 cm - Postava polietilenske folije - Izvedba glazure minimalne debljine 2-3 cm CEMENTIM ESTRIHOM 20 - Izvedba hidroizolacije HIDROPROTEKTOM DUOELASTIK (alternativno HIDOROELASTIK 2K) Ljepljenje keramičke obloge fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS

D T / 14.1.2019. 11:49:24

Balkon propušta vodu kroz pločice postavljene na površini. Ispod balkona se na stropu vide tragovi vode i mrlje. Namjera je skinuti sve pločice s balkona, počisiti prašinu na podlozi, premazati balkon nekim hidroizolacijskim premazom, zalijepiti nove pločice nekim fleksibilnom ljepilom i pofugirati ih s nekom fleksibilnom masom kako voda ne bi opet prodirala kroz pločice. Da li bi to bio preporučljiv postupak i koje materijale je potrebno koristiti ?

ODGOVOR

Postojeću keramičku oblogu potrebno je u potpunosti ukloniti, te podlogu temeljito očistiti do čvrste i nosive podloge. Eventualna izravnavanja izvesti ovisno o potrebnim debljinama sloja REPARATURNIM MORTOM G ili CEMENTNIM ESTRIHOM 20. Ukoliko podloga nije izvedena u padu u izravnavajućem sloj potrebno je izvesti i odgovarajući pad. Na tako pripremljenu podlogu staru najmanje tri tjedna nanijeti polimer-cementnu hidroizolaciju HIDROPROTEKT DUOELASTIK prema tehničkoj uputi. Keramiku lijepiti fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS, te fugirati TERAFILOM FLEKS.

J M / 13.1.2019. 20:03:09

Postovani Planiram na ljeto raditi fasadu na obiteljskoj kuci u okolici Zagreba pa me interesira koji je postupak nanosenja hidrioizolacije prije postavljanja glazure i plocica na terasi na katu koja nije natkrivena(jedan sloj ili dva jer ispod te terase je terasa u prizemlju),isto tako zastita temelja i na kojoj visini sa hidroizolacijom obzirom da je planirano da staza pred kucom i oko nje bude samo samo 10 cm niza od zavrsnog nivoa poda u kuci,te koja vrsta Hidroizolacije.Takodjer me interesira dali je potrebnoGrafitni stiropor 12 cm tiplati ili je dovoljno samo ljepiti kako majstor kaze te koja vrsta zbuke je bolja:Akril ili Silikat,u cemu je razlika.Unaprijed puno hvala.

ODGOVOR

Polimer-cementne hidroizolacije tipa HIDROPROTEKT DUOELASTIK nanose se u dva sloja križno. Visina „holkera“ (koji kožete izvesti istim proizvodom ili klasično krutom polimer-cementnom izolacijom HIDRO PROTEKT) 15 - 30 cm iznad razine tla (zona prskanja). Toplinsko izolacijske ploče ekspandiranog polistirena na podlogama – blok opeka, beton, nije nužno potrebno dodatno mehanički pričvršćivati, ali je svakako preporučljivo sa 4-6 kom/m2.